Criteriul National

SUPOZIȚIE! Sfinxul din Carpați- Adevăruri, legende și controverse ! Partea Întâi

SUPOZIȚIE! Sfinxul din Carpați- Adevăruri, legende și controverse ! Partea Întâi
martie 27
17:08 2016

 

 „Munte cu capul de piatră de furtune detunată
Stă și azi în fața lumii o enigmă n‘explicată“
(M. Eminescu – Epigonii)
Situat la 2.216 m altitudine-Sfinxul din Bucegi, de 8 metri înălțime și 12 metri lățime este reprezentarea unei divinități supreme din timpuri pelasge,(triburi anterioare grecilor). Unii dintre istorici afirmă și susțin teoria conform căreia acest grup statuar ar fi  de fapt o copie a Marelui Sfinx de la Giza, Egipt, de exact aceeași înălțime și profil similar!
sfinx apus
 Pentru geologie nu au o mare importanţă,deoarece
 nu are secrete. Mai profan spus, este un sandvici de straturi de roci cu diferenţiere a durităţii, şi prin fenomenul de abraziune au luat aceste forme. Dar o mare importanţă o au pentru geoturism, şi-aici sunt de acord cu conceptul de minune naturală a României, foarte spectaculoasă de altfel, motiv pentru care a pus probleme şi istoricilor care au încercat să arate că sunt modelate prin intervenţie umană,iar formarea sa este pusă pe seama eroziunii eoliene.Situat la zece minute de cabana Babele, marele Sfinx din Bucegi, a fost fotografiat, se pare, pentru prima dată, prin anul 1900, dar din față și nu din profil, cum apare în imaginile ce i-au asigurat și transmis notorietatea. El a fost denumit astfel abia începând din anul 1936. Imaginea de sfinx a apărut în momentul în care stânca înaltă de 8 metri, cu o lățime de 12 metri a fost privită dintr-un anumit unghi, avaând drept reper o axă ce pornește de la el către Baba Vântoaselor, cum i se spune unei stânci din preajma. Stânca cu înfățișare de om privește spre cercul de procesie al echinocțiilor. Megalitul capătă conturul cel mai limpede la 21 noiembrie, când apune soarele.
Despre Sfinxul din Bucegi se spune că a fost un centru energetic folosit pe vremuri de extratereștri, că în apropierea lui se află o peșteră care adună mistere energetice deosebite și că tot aici există o mină de uraniu, actualmente părăsită.
Devenit un centru turistic foarte apreciat, atât pentru turiști iubitori de munte, cât și pentru mulțimi imense de oameni ce vin aici pentru a se reîncărca energetic, în special în data de 28 noiembrie, Ziua Munților Bucegi și a Piramidei Miraculoase a Soarelui, Sfinxul a atras atenția oportuniștilor ce pot cumpăra orice cu bani mulți, inclusiv aprobări legale, visându-se stăpâni pe munți și chiar pe legende, desigur, aici nefiind lipsită de importanță nici aceea care povestește despre comorile dacice îngropate sub stâncă…
Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. Așa cum  exista şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis,fenomenul ciudat care adună în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie zeci de oameni în faţa uriaşului este legat de o legendă. Confrm legendei,fenomenul ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pantru a-l trimite ca mesager zeilor.
sfinxul-din-bucegi Sfinxul din Bucegi este cunoscut mult dincolo de hotarele României – așezat uneori „față către față ” cu sfinxul din podișul peruan Marcahuasi – în special datorită profilului său insolit (el ne „arată” obrazul stâng).

Această supoziție se leagă de comparația până la suprapunere cu imaginea, la fel de cunoscută, a regelui dac Decebal. Apectul cel mai incitant legat de el se plasează în contextul mult mai vast și greu de explicat al unor presupuse practici magico-religioase străvechi, într-o zonă unde paranormalul a înflăcărat imaginația multor amatori de senzațional.

Dacă chipul ce domină platoul Bucegilor este vizitat permanent de nenumarați turiști ,nu am cum să amintesc că zona este supranumită, cu o ironie ieșită din comun ca fiind  „bulevardul Bucegi”, din cauza afluxului de turiști, de curioși ce nu au deloc vreo afinitate față de munte, de natură pe care doar au urâtul obicei de a o murdări sau pângări…

Totuși, toată lumea a auzit și cunoaște faptul că există sub Sfinxul din Bucegi așa zisele comori spirituale ale omenirii, dar nimeni nu a putut descoperi nimic, indiferent de aparatura folosită. Deoarece  intrarea către un alt portal ar fi  ascunsă sub un val de energie primordială, greu de reperat si de penetrat,doar cel care trece de zidul respectiv de energie poate pătrunde în universul secret al Sfinxului. Altminteri, Sfinxul pare o piatră ca oricare alta, pe unul din munți.

Pentru existența Sfincșilor din întreaga lume, există și o alta explicație, de data aceasta venită din mediul academic, științific. Am regăsit în cartea francezului Robert Charoux intitulată “Cartea trecutului misterios” că pe suprafața Terrei există locuri speciale, numite puncte ale dragostei, în care energiile se adună și se contopesc. Nu este vorba despre energiile normale ci despre energiile primordiale, cele din care a fost creat Pământul și care poartă întreaga informație despre noi. În această carte există menționate punctele în care energiile terestre și cele celeste converg.

Unul dintre acesta este Sfinxul- o formă zoomorfă de piatră.

646x404 Autorul susține cu argumente numai de dânsul știute ideea confor căreia cei care ajung să controleze acele puncte pot controla viața și moartea pe Terra. Din acest motiv există o permanenta luptă  pentru a controla centrele de energie primordială. Numai ca acestea nu pot fi controlate material, ci spiritual și energetic.

 Radu Cinamar împreună cu Peter Moon au scos o carte intitulată “Transylvania Sunrise” în care se continua legenda existenței tunelurilor misterioase sub Munții Bucegi. Povestea e arhicunoscută, deoarece în 2003, Pentagonul ar fi descoperit prin satelit, utilizând tehnologii ultramoderne o anomalie în Munții Bucegi. De aceea, americanii au facut o alianță cu departamentul cel mai secret al Serviciului Român de Informații, care este cunoscut sub numele de Departamentul Zero. Românii și americanii au folosit o tehnologie secretă a Pentagonului pentru a penetra o cameră din interiorul muntelui, inaccesibilă oamenilor. Acolo, ei ar fi descoperit celebra “Camera a înregistrărilor eterne” (“Hall of Records”), lăsată de o civilizație avansată în apropierea a trei tuneluri misterioase care duc in interiorul pământului.

Tunelul de sub Sfinxul din Bucegi” care ar duce la “Amfiteatrul înregistrărilor eterne” este un alt element practic neelucidat!

“Camera înregistrărilor eterne” este un concept introdus de Edgar Cayce. Aici se presupune că s-ar afla istoria pierdută a omenirii după distrugerea continentului pierdut al Atlantidei. Dar, Edgar Cayce spunea că în lume există 3 asemenea amfiteatre: una se află în apropierea insulei Bimini (Bahamas, în Oceanul Atlantic, la 80 de kilometri de Peninsula Florida), alta în jungla din Yutacan (peninsulă a Mexicului), iar ultima sub labele Marelui Sfinx din Egipt.

 VA URMA

 

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa,redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Sursa foto www.liyuantv.com,adevarul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu