Criteriul National

SURPRIZELE DELFINARULUI – CREȘTEREA NUMĂRULUI DE VEDETE MARINE

SURPRIZELE DELFINARULUI – CREȘTEREA NUMĂRULUI DE VEDETE MARINE
aprilie 05
11:06 2015

Complexul Muzeal de Științele Naturii (CMSN) are noi planuri cu Delfinariul, care atrage an de an numeroși turiști. Pentru că numărul vizitatorilor este în creștere, conducerea Complexului a decis că a sosit timpul ca noi mamifere marine să se stabilească la Constanța.

În acest moment, la Delfinariu pot fi văzute doar reprezentațiile delfinilor  Ni-Ni și Chen-Chen. Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) duce tratative pentru extinderea numărului de exemplare, care în final să prezinte spectacole inedite. Spectqcolele oferite de cei de la Delfinariu, nu au fost mereu doar cu cei doi delfini, lor alăturându-se și doi lei de mare și niște pinguini, aflați în trecere pe la Constanța. tocmai din acest motiv, intenția conducerii este de a stabiliza populația de mamifere, aducând colonii permanente de pinguini, lei de mare și foci. Impedimentul care se întrevede, este dat de costurile exorbitante ale exemplarelor dr pe piața de profil. Din acest motiv, reprezentanții CMSN Constanța sunt dispuși să aleagă și varianta colaborării cu  delfinarii internaționale.

Conform repezentantului Complexului Muzeal de Științele Naturii, Adrian Bîlbă, primele demersuri au fost făcute săptămâna trecută în Suedia, unde a avut loc  Congresul anual al Asociației Europene pentru Mamifere Marine (EAMM),forum ce include delfinariile din Europa. România, ca și celelalte state foste comuniste, care dețin delfinarii, nu face parte din această structură. Din acest motiv se dorește aderarea și integrarea cu drepturi depline. „Vrem să aderăm la această asociație, astfel încât să achiziționăm mai ușor mamifere marine și să avem acces la cele mai noi tehnologii de îmbunătățire a calității vieții animalelor”, a declarat Bîlbă. Reacțiile celor prezenți au fost cât se poate de pozitive, dorind includerea Delfinariului în Asociația lor. „Cât de curând vom pregăti documentele de înscriere. După ce vom aplica, vom fi vizitați de comitetul executiv al asociației. Ne bucurăm, deja, de sprijinul unor membri activi, așa că avem mari șanse de succes”, a conchis Bîlbă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo