Criteriul National

SURPRIZELE DELFINARULUI – CREȘTEREA NUMĂRULUI DE VEDETE MARINE

SURPRIZELE DELFINARULUI – CREȘTEREA NUMĂRULUI DE VEDETE MARINE
aprilie 05
11:06 2015

Complexul Muzeal de Științele Naturii (CMSN) are noi planuri cu Delfinariul, care atrage an de an numeroși turiști. Pentru că numărul vizitatorilor este în creștere, conducerea Complexului a decis că a sosit timpul ca noi mamifere marine să se stabilească la Constanța.

În acest moment, la Delfinariu pot fi văzute doar reprezentațiile delfinilor  Ni-Ni și Chen-Chen. Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) duce tratative pentru extinderea numărului de exemplare, care în final să prezinte spectacole inedite. Spectqcolele oferite de cei de la Delfinariu, nu au fost mereu doar cu cei doi delfini, lor alăturându-se și doi lei de mare și niște pinguini, aflați în trecere pe la Constanța. tocmai din acest motiv, intenția conducerii este de a stabiliza populația de mamifere, aducând colonii permanente de pinguini, lei de mare și foci. Impedimentul care se întrevede, este dat de costurile exorbitante ale exemplarelor dr pe piața de profil. Din acest motiv, reprezentanții CMSN Constanța sunt dispuși să aleagă și varianta colaborării cu  delfinarii internaționale.

Conform repezentantului Complexului Muzeal de Științele Naturii, Adrian Bîlbă, primele demersuri au fost făcute săptămâna trecută în Suedia, unde a avut loc  Congresul anual al Asociației Europene pentru Mamifere Marine (EAMM),forum ce include delfinariile din Europa. România, ca și celelalte state foste comuniste, care dețin delfinarii, nu face parte din această structură. Din acest motiv se dorește aderarea și integrarea cu drepturi depline. „Vrem să aderăm la această asociație, astfel încât să achiziționăm mai ușor mamifere marine și să avem acces la cele mai noi tehnologii de îmbunătățire a calității vieții animalelor”, a declarat Bîlbă. Reacțiile celor prezenți au fost cât se poate de pozitive, dorind includerea Delfinariului în Asociația lor. „Cât de curând vom pregăti documentele de înscriere. După ce vom aplica, vom fi vizitați de comitetul executiv al asociației. Ne bucurăm, deja, de sprijinul unor membri activi, așa că avem mari șanse de succes”, a conchis Bîlbă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro