Criteriul National

SUSPECT!Un jurnalist american care răspândea „fake news”a fost găsit mort

septembrie 27
14:03 2017

Un ziarist important care era renumit  în fenomenul știrilor false, îndeosebi din timpul alegerilor prezidențiale din 2016 a fost găsit mort în afara Phoenix-ului. Avea 38 de ani. Purtătorul de cuvânt al biroului serifului din  Maricopa, Mark Casey, a declarat că autoritățile l-au descoperit pe Paul Horner mort în patul său, pe 18 septembrie. Casey a declarat că medicul de la Maricopa a efectuat o autopsie care a arătat că nu există semne de ultraj sau alte lucruri de acest fel . El a spus ca Horner a avut un istoric plin de abuzuri, pe bază de droguri , luate pe prescriptie medicală si ca are „dovezi de la scena care sugerează acest lucru”  ar putea fi „un supradozaj accidental”.

skynews.img.1200.745

Această veste a fost confirmată de majoritatea agențiilor de presă,citate de StandardEvening, The Independent, The Guardian sau Wadhington Post.

Horner era  cunoscut pentru conceperea de povești false și difuzarea de valuri de furie pe internet, care au devenit adesea virale pe Facebook și au scandalizat mii de oameni. Acestea au inclus o poveste în care se afirma în mod fals că președintele Barack Obama ar fi  homosexual și musulman radical, iar alții spun că protestatarilor li s-ar fi plătit mii de dolari pentru a demonstra în timpul campaniei lui Donald Trump. Horner a avut o importanță mai mare în timpul alegerilor prezidențiale, atunci când povestirile false au fost împărtășite pe scară socială în timpul cursei dintre Trump și Hillary Clinton. Într-un interviu acordat postului The Washington Post în 2016, Horner a spus că „a crezut că Trump a câștigat Casa Albă din cauza lui.” Mai mult, Horner era de părere că susținătorii lui Trump nu-și verifică poveștile înainte de a le publica.

Fratele lui Horner, a declarat că Paul și-a considerat satira ca fiind  un lucru firesc și a explicat că ochiul unic al fratelui său în materie de scenarii era format pentru falsuri și ipocrizie, de la o vârstă fragedă. A  lucrat mai târziu ca ziarist în lumea internetului. „Așa  cred că a fost o mulțime de genii în spatele multor lucrări care îi impulsionau ideile pe care fie oamenii voiau să le creadă, fie gândul acesta putea fi  posibil”, J.J. a spus. Casey a spus că rapoartele privind toxicologia de la biroul medicului de examinare sunt încă în așteptare. Cazul va rămâne deschis până când aceste rezultate vor fi cunoscute și o cauză a morții va fi finalizată.

J.J. Horner a spus că amândoi au crescut în Minnesota înainte de a se muta în Arizona ca adolescenți. El a spus că fratele său a proiectat multe desene animate politice de mic, de la o vârstă fragedă și s-a interesat de politică. Horner a spus că în timp ce fratele său a fost hărțuit ca susținător al actualului președinte Donald Trump după ce un membru al familiei Trump și-a împărtășit  una dintre poveștile sale.Fratele defunctului a mai afirmat că a fost  întotdeauna transparent față de opiniile sale și era evident că lumea l-a perceput eronat. „Cred că tocmai dorea ca oamenii să  gândească singuri și să fie credibili prin acțiunile lor”, . „Citiți mai mult; implicați mai mult, în loc să împărțiți lucrurile orbește”, J.J. Horner a spus vizibil emoționat.

Sursa foto : Sky News

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo