Criteriul National

Suspiciuni de dopaj la o echipă de Turul Franței – Ciclist important, vizat de o anchetă – Alte sporturi

Suspiciuni de dopaj la o echipă de Turul Franței – Ciclist important, vizat de o anchetă – Alte sporturi
septembrie 23
11:26 2020

​Reprezentanţi ai Biroului central de lupta împotriva daunelor aduse mediului şi sănătăţii publice (OCLAESP) din Franţa au efectiat percheziţii la hotelul echipei Arkea-Samsic din Allues, localitate apropiată de staţiunea Meribel, în urma cărora au fost reţinuţi medicul şi kinoterapeutul ciclistului columbian Nairo Quintana, informează presa franceză.

La percheziţii, care au vizat camerele cicliştilor Nairo Quintana, Dayer, fratele său, şi Winner Anacona, au fost descoperite „produse de sănătate, inclusiv medicamente, şi o metodă care poate fi descrisă ca doping”.

Reţinuţi de luni, medicul şi kinoterapeutul au refuzat să dea declaraţii anchetatorilor. Şi Nairo Quintana şi Dayer Quintana au fost audiaţi, fără a fi reţinuţi, transmite News.ro.

„În acest moment, reţinerea continuă, audierile sunt în desfăşurare”, a declarat procurorul Dominique Laurens, într-un comunicat publicat marţi seară, precizând că şi rutierii echipei au fost „audiaţi fără a fi acuzaţi”, luni.

Potrivit lefigaro.fr, cicliştii audiaţi, care nu au fost numiţi de procuror, sunt bănuiţi că au deţinut „fără justificare medicală” o „substanţă sau metodă interzisă” care ar fi putut servi drept dopaj, în cadrul Turului Franţei.

Cei doi membri ai echipei medicale se află în custodia poliţiei de luni seară, în special pentru „administrarea şi prescrierea unui sportiv, fără justificare medicală, a unei substanţe sau a unei metode interzise, în cadrul unui eveniment sportiv”.

„Elementele colectate în timpul percheziţiilor vor necesita investigaţii suplimentare, în special analize” şi noi audieri, a adăugat procurorul din Marsilia.

Câştigătorul a trei etape în Turul Franţei în carieră a recunoscut că ancheta de dopaj îl vizează, dar a afirmat că este curat şi că produsele găsite în camera lui sunt suplimente alimentare.

Quintana, clasat pe locul 17 la ultima ediţie a Turul Franţei, încheiată duminică, a confirmat percheziţia camerei lui de hotel, la 16 septembrie.

„Autorităţile mi-au vizitat camera şi au găsit suplimente alimentare bogate în vitamine perfect legale, deşi nu erau cunoscute de autorităţile franceze. Vreau să confirm că nu a existat nicio substanţă dopantă. Vreau, de asemenea, să clarific o neînţelegere: în timpul ediţiei recente a Turului Franţei, ca de-a lungul întregii mele cariere, nu am consultat niciodată un medic sau un personal extern echipei”, a declarat, într-un comunicat, columbianul clasat pe locul 2 în Marea Buclă, în 2013 şi 2015, potrivit lequipe.fr.

Quintana, 30 de ani, a precizat că a răspuns din proprie iniţiativă autorităţilor şi are „conştiinţa curată”.

Apoi, într-o formă de declaraţie legală, a adăugat: „Eu, Nairo Quintana, am fost un ciclist curat toată viaţa sportivă şi am un paşaport biologic impecabil. Vreau să spun opiniei publice, fanilor mei şi iubitorilor ciclismului că niciodată în cariera mea, ca junior, la sub 23 de ani şi ca profesionist, nu am folosit substanţe ilegale care să-mi îmbunătăţească performanţa sportivă şi să trădez valorile sportului.”

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul