Criteriul National

Suveniruri românești

Suveniruri românești
octombrie 21
18:49 2018

 

Suveniruri românești

 

De câte ori nu te-ai întrebat de unde poți cumpăra suveniruri românești pe care să le duci prietenilor tăi străini atunci când alegi să pleci în vacanță sau să le faci o scurtă vizită?

Sigur că nu mă refer aici la acele suveniruri cu care toți străinii deja s-au obișnuit și pe care prietenii tăi cu siguranță le au. Nu mă refer nici la magneți de frigider și nici la brelocuri sau cărți cu peisaje, ci mă refer la acele obiecte unicat sau realizate manual de către artizanii sau meșteșugarii români.

E drept că în primul rând trebuie să găsești un magazin cu astfel de produse și din nefericire în marile orașe acestea sunt prea puține, iar produsele sunt cam aceleași peste tot.

Suveniruri romanesti

Mai sunt câteva șanse să găsești câte ceva prin aeroport însă știu că vrei să îi surprinzi cu ceva nou, ceva autentic, ceva folositor. Nu te gândi la produse alimentare, pentru că sunt sigură că în mai toate marile orașe ale lumii, acolo unde există comunități mari de români, există și magazine cu produse tradiționale. Plus că producătorii au pus mână de la mână și s-au unit și în mediul online, facilitând astfel comerțul.

Eu îți propun să intri pe Traista Urbană, acolo unde poți găsi o varietate largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi. Fie că vorbim de articole vestimentare, precum un tricou din bumbac sau chiar câteva bijuterii, fie că alegem obiecte numai bune de folosit și refolosit în călătorii precum un caiet de călătorii lucrat manual, sunt sigură că ai tăi prieteni străini vor fi extrem de încântați.

Specialiștii în domeniul turismului spun că anual se vând în România suveniruri în valoare de un milion de euro și deși poate părea o sumă mare, dacă ne comparăm cu alte țări vestice care au știut să își valorifice tradițiile, din păcate suma este una mult prea mică. Șansele de a crește această sumă și de a reuși să ne promovăm ca țară și ca valori, sunt că noi, cei care suntem aici, să ne îndreptăm cât mai mult atenția către producătorii români, să le cumpărăm produsele și să le ducem peste hotare pentru a le face cunoscute și acolo.

Sunt sigură că în momentul în care ai oferit în dar prietenilor tăi străini suveniruri originale și personalizate și ei la rândul lor le vor arăta mai departe și astfel procesul de conștientizare se va pune în mișcare și orice vizită nouă în România, se va lăsa cu un shopping tradițional pe cinste.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei