Criteriul National

Suveniruri românești

Suveniruri românești
octombrie 21
18:49 2018

 

Suveniruri românești

 

De câte ori nu te-ai întrebat de unde poți cumpăra suveniruri românești pe care să le duci prietenilor tăi străini atunci când alegi să pleci în vacanță sau să le faci o scurtă vizită?

Sigur că nu mă refer aici la acele suveniruri cu care toți străinii deja s-au obișnuit și pe care prietenii tăi cu siguranță le au. Nu mă refer nici la magneți de frigider și nici la brelocuri sau cărți cu peisaje, ci mă refer la acele obiecte unicat sau realizate manual de către artizanii sau meșteșugarii români.

E drept că în primul rând trebuie să găsești un magazin cu astfel de produse și din nefericire în marile orașe acestea sunt prea puține, iar produsele sunt cam aceleași peste tot.

Suveniruri romanesti

Mai sunt câteva șanse să găsești câte ceva prin aeroport însă știu că vrei să îi surprinzi cu ceva nou, ceva autentic, ceva folositor. Nu te gândi la produse alimentare, pentru că sunt sigură că în mai toate marile orașe ale lumii, acolo unde există comunități mari de români, există și magazine cu produse tradiționale. Plus că producătorii au pus mână de la mână și s-au unit și în mediul online, facilitând astfel comerțul.

Eu îți propun să intri pe Traista Urbană, acolo unde poți găsi o varietate largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi. Fie că vorbim de articole vestimentare, precum un tricou din bumbac sau chiar câteva bijuterii, fie că alegem obiecte numai bune de folosit și refolosit în călătorii precum un caiet de călătorii lucrat manual, sunt sigură că ai tăi prieteni străini vor fi extrem de încântați.

Specialiștii în domeniul turismului spun că anual se vând în România suveniruri în valoare de un milion de euro și deși poate părea o sumă mare, dacă ne comparăm cu alte țări vestice care au știut să își valorifice tradițiile, din păcate suma este una mult prea mică. Șansele de a crește această sumă și de a reuși să ne promovăm ca țară și ca valori, sunt că noi, cei care suntem aici, să ne îndreptăm cât mai mult atenția către producătorii români, să le cumpărăm produsele și să le ducem peste hotare pentru a le face cunoscute și acolo.

Sunt sigură că în momentul în care ai oferit în dar prietenilor tăi străini suveniruri originale și personalizate și ei la rândul lor le vor arăta mai departe și astfel procesul de conștientizare se va pune în mișcare și orice vizită nouă în România, se va lăsa cu un shopping tradițional pe cinste.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu