Criteriul National

Țara arde și baba se piaptănă Partea Întâi

Țara arde și baba se piaptănă  Partea Întâi
mai 18
20:35 2016

  Există o serie de acte sfidătoare la adresa românilor și în mod special a constănțenilor. Suntem nevoiți să recunoaștem aceste lucruri, deoarece atunci, parafrazând zicala autohtonă ” țara arde și baba se piaptănă”- lumea se așteaptă să facem referire la o serie de circumstanțe în care cetățenii sunt realmente sfidați.

baba-arde AVERTISMENT!

Fotografia a fost special aleasă şi prelucrată pentru a spori impactul acestui material! 
În acest document ne propunem să facem referire la câteva din acele aspecte în care cetățenii acestui oraș, pe lângă faptul ca sunt sfidați mai sunt și jefuiți!Iar, în tot acest timp, vrem să vă ilustrăm şi câte ceva din activitatea laborioasă a “băieților “, care au lucrat așa de bine, încât și atunci când mocnește focul într-un décor în care „baba se piaptănă” , liniștea se așterne într-o asemenea măsură încă nu se aud nici măcar sirenele care pleacă în trombă ca… să  mai „stingă” focul furăciunilor efectuate de către toţi aceşti „băieți deștepți”,o parte aflați chiar in funcții,demnități sau…în plină campanie electorală!

Cu aceste imagini grave împletite în figuri de stil, vrem să scoatem în relief un adevăr trist, dar care are legătură cu următoarele aspecte. Lucrurile au fost lucrate de așa natură încât s-a instalat o stare generală de silă și chiar de lehamite. „Băieții” mai sus amintiţi nu au stat degeaba şi au lucrat la așa ceva știind că una din formele în care îi poți determina pe cetățeni, sunt unele ca acestea :

1) Să-și piardă voința de a lupta pentru drepturile lor

2) Să spună lucrurile pe nume şi automat să fie consideraţi inadaptaţi,rebeli, indezirabili etc

3) Să se lege de lanțuri împotriva bunurilor care se fură

Puteţi să şi zâmbiţi, dar mai mult ca sigur e doar un râs amar…Toate reprezintă tocmai stratagema scoasă parcă dintr-o antologie brevetată în laboratoarele manipulării!

Bineînţeles, în această stare de fapt a lucrurilor se instaleaza programat acea stare de silă în mintea și sufletul celor care nu pot gândi cu propria lor minte…Pentru o mai bună înţelegere şi claritate a acestui trist adevăr,ne permitem să vă spunem că o astfel de stare creată în mod voit, folosind metode speciale se situează la polul opus celei în care cetățenii să fie motivați și dornici de a participa la tot ceea ce se întâmplă în comunitate,la viața acestui oraș.
În acest context, considerăm oportun să va semnalăm câte ceva legat și de nenumăratele perdele de fum ce sunt lansate de așa natură,încât unii dintre cetățeni să nu poate vedea și înțelege unele jocuri murdare care se tot fac și se dezvoltă, în special în această perioadă.
Din aceste motive, atunci când spunem că „țara arde și baba se piaptănă” trebuie să vă închipuiţi mereu un foc ce se aprinde după orice ploaie și care este creat în mod intenționat, ca să provoace o perdea de fum cât mai densă.
V-ați putea imagina în ce fel o realitate de care nu se dorește să se vorbească poate fi ascunsă în spatele unei astfel de perdele de fum?
Dacă ținem cont că pe lângă astfel de situații diversioniste o serie de colaboratori a „băieților deștepți” primesc sarcini ca să realizeze anumite lucruri ce au drept scop să producă praf ce se aruncă în ochii celor care nu pot gândi cu propria lor minte, atunci veți înțelege de ce la Constanţa, în timp ce se fac unele jocuri murdare, în spatele scenei există o liniște de-a dreptul nefirească, suspectă.

Astfel, departamentul Pamflet Criteriul a considerat oportun să pregătească un alt episod şi sa revină cu o altă ocazie, în care vă vom demonstra de ce a fost pregatită o asemenea stare de linişte şi totodată ce urmări sau nenorociri pot avea.De asemenea, fără să vă indispunem sau să vă îngrozim, vă mulţumim pentru atenţie şi  vă invităm să nu cădeţi pradă liniştii suspecte promovate dar nici să fiţi vreodată înconjuraţi, la propriu sau la figurat de nenumăratele perdele de fum existente, montate strategic de cei ” avizaţi ” şi dezvoltate de toţi adevăraţii esteţi, profesionişti în materie!

slogan

Într-o lume normală, poate că ne-am bucura de linişte, mai ales în această perioadă! Însă, cunoscând faptul că profesionişti au acea latură artistică de a ne surprinde, însă situaţia este departe de a fi una normală. Iar totul se înscrie pe linia „clasică”. Linişte, perdele de fum şi e doar începutul unei noi bătăi de joc, un adevărat pumn de nisip aruncat în ochii tuturor celor din acest oraş…Oare putem să ne trezim din acest coşmar?

VA URMA

Sursa foto : voceaclujului.ro

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo