Criteriul National

Țara arde și baba se piaptănă Partea Întâi

Țara arde și baba se piaptănă  Partea Întâi
mai 18
20:35 2016

  Există o serie de acte sfidătoare la adresa românilor și în mod special a constănțenilor. Suntem nevoiți să recunoaștem aceste lucruri, deoarece atunci, parafrazând zicala autohtonă ” țara arde și baba se piaptănă”- lumea se așteaptă să facem referire la o serie de circumstanțe în care cetățenii sunt realmente sfidați.

baba-arde AVERTISMENT!

Fotografia a fost special aleasă şi prelucrată pentru a spori impactul acestui material! 
În acest document ne propunem să facem referire la câteva din acele aspecte în care cetățenii acestui oraș, pe lângă faptul ca sunt sfidați mai sunt și jefuiți!Iar, în tot acest timp, vrem să vă ilustrăm şi câte ceva din activitatea laborioasă a “băieților “, care au lucrat așa de bine, încât și atunci când mocnește focul într-un décor în care „baba se piaptănă” , liniștea se așterne într-o asemenea măsură încă nu se aud nici măcar sirenele care pleacă în trombă ca… să  mai „stingă” focul furăciunilor efectuate de către toţi aceşti „băieți deștepți”,o parte aflați chiar in funcții,demnități sau…în plină campanie electorală!

Cu aceste imagini grave împletite în figuri de stil, vrem să scoatem în relief un adevăr trist, dar care are legătură cu următoarele aspecte. Lucrurile au fost lucrate de așa natură încât s-a instalat o stare generală de silă și chiar de lehamite. „Băieții” mai sus amintiţi nu au stat degeaba şi au lucrat la așa ceva știind că una din formele în care îi poți determina pe cetățeni, sunt unele ca acestea :

1) Să-și piardă voința de a lupta pentru drepturile lor

2) Să spună lucrurile pe nume şi automat să fie consideraţi inadaptaţi,rebeli, indezirabili etc

3) Să se lege de lanțuri împotriva bunurilor care se fură

Puteţi să şi zâmbiţi, dar mai mult ca sigur e doar un râs amar…Toate reprezintă tocmai stratagema scoasă parcă dintr-o antologie brevetată în laboratoarele manipulării!

Bineînţeles, în această stare de fapt a lucrurilor se instaleaza programat acea stare de silă în mintea și sufletul celor care nu pot gândi cu propria lor minte…Pentru o mai bună înţelegere şi claritate a acestui trist adevăr,ne permitem să vă spunem că o astfel de stare creată în mod voit, folosind metode speciale se situează la polul opus celei în care cetățenii să fie motivați și dornici de a participa la tot ceea ce se întâmplă în comunitate,la viața acestui oraș.
În acest context, considerăm oportun să va semnalăm câte ceva legat și de nenumăratele perdele de fum ce sunt lansate de așa natură,încât unii dintre cetățeni să nu poate vedea și înțelege unele jocuri murdare care se tot fac și se dezvoltă, în special în această perioadă.
Din aceste motive, atunci când spunem că „țara arde și baba se piaptănă” trebuie să vă închipuiţi mereu un foc ce se aprinde după orice ploaie și care este creat în mod intenționat, ca să provoace o perdea de fum cât mai densă.
V-ați putea imagina în ce fel o realitate de care nu se dorește să se vorbească poate fi ascunsă în spatele unei astfel de perdele de fum?
Dacă ținem cont că pe lângă astfel de situații diversioniste o serie de colaboratori a „băieților deștepți” primesc sarcini ca să realizeze anumite lucruri ce au drept scop să producă praf ce se aruncă în ochii celor care nu pot gândi cu propria lor minte, atunci veți înțelege de ce la Constanţa, în timp ce se fac unele jocuri murdare, în spatele scenei există o liniște de-a dreptul nefirească, suspectă.

Astfel, departamentul Pamflet Criteriul a considerat oportun să pregătească un alt episod şi sa revină cu o altă ocazie, în care vă vom demonstra de ce a fost pregatită o asemenea stare de linişte şi totodată ce urmări sau nenorociri pot avea.De asemenea, fără să vă indispunem sau să vă îngrozim, vă mulţumim pentru atenţie şi  vă invităm să nu cădeţi pradă liniştii suspecte promovate dar nici să fiţi vreodată înconjuraţi, la propriu sau la figurat de nenumăratele perdele de fum existente, montate strategic de cei ” avizaţi ” şi dezvoltate de toţi adevăraţii esteţi, profesionişti în materie!

slogan

Într-o lume normală, poate că ne-am bucura de linişte, mai ales în această perioadă! Însă, cunoscând faptul că profesionişti au acea latură artistică de a ne surprinde, însă situaţia este departe de a fi una normală. Iar totul se înscrie pe linia „clasică”. Linişte, perdele de fum şi e doar începutul unei noi bătăi de joc, un adevărat pumn de nisip aruncat în ochii tuturor celor din acest oraş…Oare putem să ne trezim din acest coşmar?

VA URMA

Sursa foto : voceaclujului.ro

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro