Criteriul National

Tara unora cu dispret si a altora cu …dreptate… – Contra- editorial

mai 10
17:56 2015

Motto „Apele cele mari nu pot să stingă dragostea, şi râurile n-ar putea s-o înece; de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreţ.” Imparatul Solomon 

 

Solomon si regina din Sheba

Acest contra-editorial il dedic tuturor celor ce vor intelege si vor simti ca lucrurile scrise si spuse de mine sunt creionate si cat mai apropiate de notiunea de…adevar! Totodata il recomand si il scriu din dorinta expresa de a incerca sa ne schimbam si sa ne dezobisnuim treptat de obiceiurile si practicile ce ne sunt predate aproape fara incetare …de acolo din varful acestei piramide rasturnate, pline de vicii, de orgolii…

   

  Nu stiu cum anume se intampla, dar de la o vreme Parlamentul si Guvernul au cam devenit tintele „preferate” ale majoritatii criticilor deosebit de dure din cauza abuzurilor pe care acestea le comit cu atata nonsalanta!

In tot acest febril tablou o parte din societatea civila se intreaba ce pot face acei cetateni care inteleg ce se intampla si vor sa schimbe lucrurile in bine.

Oare ce anume asteapta? Sa nu va asteptati la „minuni” peste noapte dar nici sa va apucati sa va plangeti ca nu se indreapta lucrurile, atunci cand fiecare dintre Dumneavoastra nu aveti puterea de a trece de la vorba la fapta!

Si, e simplu de amintit ca in probleme sociale, in manifestarea simtului civic am devenit indolenti!

Asadar, scuzele, acuzele si vaietele trebuiesc excluse din start! Partea noastra rationala am cam lasat-o in forma ei latenta in schimb am activat acele resorturi asa-zis salvatoare in care , asemenea unor mecanisme de auto-compatimire le activam ori de cate ori ne aflam in fata unor situatii in care ar trebui sa luam o decizie…

Si in tot acest timp, „baietii destepti” actioneaza parghii, activeaza butoane si …deturneaza atentia de la adevaratele probleme.

Mai mult decat atat, cu o mefienta demna de orice personaj faustian isi aroga privilegii incredibile.

 Un exemplu il constituie batjocura cu care ne trateaza in probleme esentiale- reducerea TVA-ului , impozitarea bacsisului  sau desconsiderarea pe care tot acesti „alesi” o au fata de orice initiativa, fata de orice capacitate intelectuala, fata de tineri in special.

 Iar parlamentarii isi voteaza pensii nesimtite, in conditiile in care o sumedenie de legi zac prin sertare, trec prin adoptare tacita sau sunt respinse ca neconstitutionale de catre CCR.Aceiasi parlamentari vor sa scape de arestare preventiva si de incompatibilitati, modificand legile respective in propriul interes…

Poate ca daca am asista incepand de maine la refacerea Imperiului Bizantin si ne-ar fi promisi cei 1000 de ani promisi de pace si prosperitate cred ca am fi absolviti de orice! Insa, cum acest lucru pare de domeniul SF , nimeni si nimic nu ne absolva de aceasta „dulce” ignoranta ce o transmitem pretutindeni, in orice domeniu de activitate, ca si cum ar fi ceva „natural”…

Am temeri ca asistam la o piesa deosebit de absurda in care una dintre cele mai nefericite combinatii -lipsa de reactie a noastra si desconsiderarea lor au cam inceput sa distruga orice fel de intiativa.

Aici ar trebui sa ne analizam si sa incercam sa ne „scanam”, atat cat am reusi. Sunt extrem de curios, la o analiza atenta cam in ce fel de termeni am fi in stare sa ne apreciem… caracterul.

Dar acum, fara sa incerc sa emit judecati de valoare si fara sa va acuz deoarece nu -mi sta nici in fire si nici nu-mi face o deosebita placere as dori sa revin la planul initial al acestui tablou, cel in care „alesii” au atat de mare neobrazare. Practic, investiti cu vointa populara ei au tranchilizat poporul si au distrus spiritul de lupta si increderea in sine a oamenilor. De aceea, sa nu va speriati cand v-as transmite, asa direct si nu la nivel subliminal faptul ca tocmai dusmanii nu sunt dincolo de granite ci se afla bine „plantati” in posturi de raspundere…

Si acum chiar as vrea sa va motivez si sa va argumentez, daca este nevoie tot ceea ce am expus pana in acest moment! Actuala Constitutie cat si setul de legi ne dau cateva drepturi, dar ele au fost ingradite tot prin legislatie sau prin numirea unor oameni ai puterii in pozitii cheie.

 Concluzia este una deosebit de trista. In aceasta stare de fapt este de la sine inteles ca in Romania poporul nu mai are nicio putere, iar politicienii nu au niciun pic de onoare.

Zilele acestea, liderii principalelor partide din Marea Britanie care au pierdut alegerile au demisionat in cateva ore. In Romania, Vasile Blaga sau Victor Ponta au esuat lamentabil la europarlamentare, respectiv prezidentiale, dar au ramas lideri de partid.

Liderii politici nu mai au onoare si nici frica de electorat. Ei stiu ca orice ar vota alegatorul, jocurile se fac in culise, prin tradari si traseism la toate nivelurile.
Totusi sa -si aduca toti aminte ca nu sunt vesnici si nici infailibili! Da, acum si prin intermediul acestui editorial imi permit sa l
e dau o veste proasta TUTUROR celor ce ne desconsidera! Nu vor obtine si nu vor lua dupa ei… nimic!!!

Exista si Justitie Divina…deoarece justitia si capacitatea omeneasca este limitata si mistificata….Chiar, dupa ce nu vor mai fi vor avea parte de o amintire plina de tot ceea ce ei au ridicat la rang de „arta”… 

Sursa foto : www.doxologia.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo