Criteriul National

TARDIV ȘI FĂRĂ ONOARE! Gabriel Oprea a demisionat din toate funcţiile deținute!

TARDIV ȘI FĂRĂ ONOARE! Gabriel Oprea a demisionat din toate funcţiile deținute!
noiembrie 10
08:42 2015

Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne. Demisia acestuia a ajuns la Parlament în contextul în care la Senat trebuie să se dezbată moţiunea simplă depusă de PNL împotriva sa. Moţiunea PNL intitulată „Gabriel Oprea trebuie să plece! Fără coloană oficială” a fost retrasă de pe ordinea de zi a plenului Senatului ca urmare a demisiei vicepremierului, a decis conducerea Senatului. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea şi îl desemnează vicepremier şi ministru de Interne interimar pe Sorin Câmpeanu.

„Am luat şi noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcţia de viceprim-ministru pentru securitate naţională şi din cea de ministru de Interne şi (…) delegarea atribuţiilor domnului secretar de stat Ilie Botoş. Demisia este din 6 noiembrie şi are rezoluţia favorabilă a premierului interimar”, a spus vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

El a explicat că, din motive formale, este posibil ca demisia „să nu fi apărut în Monitorul Oficial, iar preşedintele să nu fi emis decretul respectiv”.  „E o chestiune care ţine de formalism şi cred că astăzi Administraţia Prezidenţială va emite şi decretul respectiv”, a spus Chelaru

Redacția ziarului Criteriul Național salută această decizie! Chiar ne permitem să îi aducem felicitări pentru că a demisionat atât de târziu… Însă acum credem ca o să aibe aceeși direcție precum a ilustrului om politic Liviu Dragnea.De regulă, trădătorii intereselor neamului au același scop și aceeași direcție. Așa-i viata dacă instinctul lăcomiei vă distruge.

 

Sursa foto jurnalul.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo