Criteriul National

Târgul de Crăciun din Berlin a fost ținta unui atac terorist este de părere Angela Merkel

Târgul de Crăciun din Berlin a fost ținta unui atac terorist este de părere Angela Merkel
decembrie 20
15:45 2016

Cancelarul Germaniei-Angela Merkel a Germaniei a declarat că ” târgul de Crăciun din Berlin, acolo unde 12 persoane au murit luni noapte a fost ținta unui atac terorist.”Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere a declarat că omul arestat sub suspiciunea de implicare în atacul a fost un pakistanez în vârstă de 23 de ani, care a solicitat azil. „Noi trebuie să presupunem, la ora actuală, că a fost un atac terorist”, a declarat azi cancelarul Germaniei  Angela Merkel.

german-chancellor-angela-merkel-465x390

Cancelarul german a recunoscut că luni a fost „o zi grea „și că întreaga țară este unită în doliu. Această crimă va fi lămurită și pedepsită pe cât de sever permite legea, a mai spus ea, care a anunțat că se va deplasa la locul incidentului în cursul zilei.

„Știu că ar fi deosebit de dificil pentru noi toți să le suporte în cazul în care se confirmă faptul că acest act a fost realizat de către o persoană care a solicitat protecție și azil în Germania.” De asemenea, s-ar amplifica în mare măsură problemele politice cu care Merkel se confruntă deja asupra politicii guvernului său de a admite sute de mii de. Politica aceasta a fost criticată încă de la început, atât din partea aliaților săi cât și din partea dreaptă îndepărtată a spectrului politic.

Angela Merkel s-a prezentat jurnaliștilor îmbrăcată în negru, spunând că ea a fost „îngrozită, zguduită profund și tristă.” Cei din spatele crimelor vor fi pedepsiți „, la fel de sever ca cererea noastră de legi”, a declarat .

În atacul de ieri seară, un camion cu remorcă a sărit un trotuar în jurul valorii de 20 și arat o porțiune a pieței în apropierea Memorial Church Kaiser Wilhelm, un loc simbolic din Berlin a cărei turlă, crestată de bombă a fost lăsată în mod intenționat nerefăcutî după ce de al Doilea Război Mondial. Conducătorul auto a fugit după acest atac terorist. Poliția a declarat că au arestat mai târziu un bărbat în apropierea scenei, care a fost suspectat de implicare. Șeful poliției din Berlin, Klaus Kandt, a declarat reporterilor marți, că „nu este de fapt clar” dacă omul pe care l-au arestat a fost chiar șoferul.

Procurorul-șef federal, Peter Frank a menționat în cadrul unei conferințe de presă, că „un suspect nu este un infractor” și a declarat că ancheta acestui omul a fost o prioritate, dar nu e singurul. El a refuzat să facă speculații cu privire la faptul că ar fi existat alte persoane implicate în atac, care erau încă în libertate.

Domnul de Maizière a declarat în aceeași conferință de presă de azi dimineață că suspectul intrat în Germania și înregistrată ca solicitant de azil pe 31 decembrie 2015 și că a ajuns la Berlin, în luna februarie. Mai multe tipuri de audieri au fost programate în cazul său de azil, iar de Maizière a spus, dar omul nu a fost prezentă la unele audieri și au existat probleme cu traducerea la alții, așa că cererea sa nu a fost procesată. Domnul de Maizière a declarat că suspectul a negat orice implicare în atac. Oficialii de la Berlin au admis ideea că refugiații au fost introduși prin cereri cereri de azil. Deși numărul de sosiri a încetinit recent din acel vârf al verii anului 2015, zeci de mii de locuințe rămân în așteptarea procesării cereriilor acestor refugiați .

În plus față de cei 12 morți, 48 de persoane au fost rănite în Berlin, 18 dintre ei fiind în stare critică. Se caută indicii despre atacator și motivele lui,  serviciile secrete și cele de poliție din Germania au efectuat o căutare la adăpostul de refugiați de la aeroportul Tempelhof din Berlin marți dimineața, așa cum un oficial de securitate a declarat, refuzând să dea detalii.

germany-superjumbo

Poliția din Berlin a apelat la oricine care a fost în zonă să trimită orice videoclipuri sau fotografii ale atacului și să se abțină de la a le posta pe rețelele de social media. Domnul de Maizière a făcut un apel similar, menționând că securitatea țării depinde de sfaturi din partea publicului. Președintele poliției penale federal, Holger Munch,a declarat că anchetatorii au fost prezenți la fața locului pentru colectarea probelor și au cerut publicului orice informație care ar putea ajuta la elucidarea și punerea împreună a succesiunii de evenimente care au dus la est acatac. Dl. Münch a remarcat faptul că agenția sa a avertizat în legătură cu un posibil atac terorist, și că evenimentele din Berlin, au confirmat faptul că amenințarea a fost gravă.

Ziarul german Der Spiegel a titrat azi că la căutarea suspecților din adăpostul de la Tempelhof au fost detașate trupe importante de poliție încă de la ora 4 dimineața , loc unde s-au făcut arestări, potrivit postului de radio Rundfunk Berlin-Brandenburg, care a citat un oficial de securitate al orașului, care a dorit ăn mod expres să -și păstreze anonimatul.

 „Doisprezece oameni au fost printre noi ieri și s-au bucurat de Crăciun și de sărbători”, a spus doamna Merkel. „Acest lucru este de neînțeles, deoarece acest atac le-a curmat viața.” Ea a spus că a fost la întâlnirea cu miniștrii de interne și de justiție din Germania și va vizita târgul de Crăciun mai târziu, în a doua zi. „Nu vrem să facem sărbătorile fără târgurile de Crăciun, fără excursiile frumoase împreună”, a spus ea. „Noi nu dorim să lăsă, frica și angoasa să ne ia libertatea de a trăi. Nu vrem să trăim cu frică. Ne este greu, vom găsi puterea de a ne trăi vieţile aşa cum vrem în Germania”, a încheiat Angela Merkel.

Domnul de Maizière a declarat că piețele de Crăciun din Berlin ar trebui să închidă pentru o zi, dar a adăugat că, în general, mai multe piețe tematice de vacanță din Germania cât și alte evenimente ar trebui să aibe loc. El a spus că toate vor fi monitorizate de o prezență crescută a forțelor de securitate și că oficialii locali ar trebui să ia decizii cu privire la anumite aspecte ale evenimentelor care ar fi nevoite să fie reduse din motive de siguranță. De asemenea, a admis faptul că securitatea va fi sporită în gări și în alte locații publice.

„Informații credibile” au indicat faptul că statul islamic, filialele și simpatizanții săi „continuă să-și planifice atacuri teroriste în Europa, cu accentul pus pe sezonul de vacanță cât și evenimentele asociate”, de aceea starea de alertă e la cote maxime, deoarece un atac ar putea veni fără niciun fel de avertizare.

accident

Starea generală de spirit din Berlin a fost una destul de calmă astăzi 20 Decembrie. Oamenii au arătat un calm aparent, desfășurându-și activitățile în ​​mod obișnuit, dar ei au fost reticenți în a vorbi cu reporterii – sau, aparent, chiar și unul cu altul.

Sursa foto http://www.lefigaro.fr/, Evenimentul ZileiRomania libera

Sinteza evenimentului a fost realizată de către domnul Daniel Mihai redactor  șef al ziarului Criteriul Național,pe baza unor relatări și mărturii directe reflectate în presa occidentală

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo