Criteriul National

Tătaru, întrebat ce fac medicii dacă vom avea peste 3.000 de cazuri de COVID pe zi: Ce facem și cu 2.500. Mergem în toată țara și căutăm paturi ATI / Ce spune despre Remdesivir – Coronavirus

Tătaru, întrebat ce fac medicii dacă vom avea peste 3.000 de cazuri de COVID pe zi: Ce facem și cu 2.500. Mergem în toată țara și căutăm paturi ATI / Ce spune despre Remdesivir – Coronavirus
octombrie 06
21:18 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat ce vor face medicii și autoritățile dacă vor fi peste 3.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, a răspuns: „Ce facem și cu aceste 2.500 de cazuri. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale”.

Nelu Tătaru a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, ce se va întâmpla dacă România va depăși 3.000 de cazuri de Covid pe zi, și dacă se pune problema carantinei, potrivit Mediafax. „În acest moment nu avem această perspectivă”, a răspuns ministrul Sănătății, adăugând că medicii acceptă tot ce vine în spitale, dar „suntem aceleași persoane în corpul medical, avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj”.

În ceea ce privește vizita pe care a făcut-o marți în spitalele suport COVID din București, Tătaru a afirmat că a văzut același efort ca la început, dar lumea trebuie să înțeleagă că „una e să ai 200 de cazuri pe zi și alta e să ai 2.500 de cazuri pe zi”.

Dacă totuși vom depăși 3.000 – 3.500 de cazuri pe zi, „vom face ce facem și cu aceste 2.500. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale”, a mai spus ministrul.

Tătaru a dat asigurări că medicii primesc toate cazurile, spunând însă că ar vrea ca populația să se gândească la faptul că aceste spitale nu sunt doar pentru Covid.

„Avem în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir”

Nelu Tătaru a fost întrebat și dacă există probleme cu aprovizionarea cu Remdesivir, în condițiile în care unele spitale nu mai au acest medicament, spunând că la acest moment sunt în deposite 4.000 de flacoane.

„La începutul lunii iulie noi am folosit în terapie Remdesivir, 11.892 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol, la diferite cazuri selectate pe anumite criterii, pe care medicul curent îl acceptă pentru pacientul respectiv. Este un tratament care se dă pentru cinci zile”, a răspuns Tătaru.

De Remdesivir a beneficiat și președintele Americii, tot pentru cinci zile, a adăugat ministrul.

„Dar nu trebuie să îl vedem ca pe un element salvator. (…) Avem vreo cinci antivirale care se dau în acest moment”, a conchis Nelu Tătaru.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul