Criteriul National

Tavane false din polistiren o idee originala si accesibila pentru oricine

Tavane false din polistiren o idee originala si accesibila pentru oricine
aprilie 17
14:08 2019

Personalizarea tavanului este, in primul rand, o chestiune de gust. Unele persoane prefera aceasta modalitate de decorare a tavanelor in timp ce altii isi doresc unul simplu, de culoare alba fara sa fie decorat cu nimic. Desi un tavan simplu este mai usor de intretinut, tavanele false din polistiren ofera un design mai spectaculos intregului spatiu care se incadreaza si intr-un buget redus.

Pana in prezent, in cazul numeroaselor constructii sau in cadrul proiectelor de renovari, tot mai multe persoane apeleaza la instalarea unui tavan polistiren pentru a aduce in casele lor originalitate si personalitate proprie.

Recomandari pentru instalarea de tavane false din polistiren

plafon-fals-decosa-320x260

Polistirenul din care sunt realizate aceste placi pentru tavane false, este un material usor ecologic cu proprietati foarte bune de izolare fonica. Datorita faptului ca sunt realizate din polistiren sunt foarte usor de manevrat, respectiv montat pe tavan. In cazul in care este nevoie sa se ajusteze marimea placilor de tavan fals se poate face acest lucru utilizand un cutter.

Polistirenul este un material ignifug motiv pentru care se recomanda ca dupa instalarea placilor, lustrele sa fie instalate la o distanta sigura de tavan astfel incat sa se evite pericolul unui incendiu.

Decorarea unui tavan fals cu placi din polistiren reprezinta o operatiune rapida si usoara. Tot ce aveti nevoie este putina indemanare si imaginatie iar in scurt timp tavanul va prinde viata.

Pe piata se gasesc numeroase modele de placi pentru crearea unor tavane false din polistiren asadar, aveti la dispozitie numeroase optiuni. Pentru a determina numarul de placi necesare pentru decorarea tavanului trebuie sa masurati suprafata si sa calculati cantitatea necesara. Placile sunt disponibile in diferite marimi asadar, in functie de acest criteriu si de masuratorile realizate se calculeaza necesarul.

Avantajele tavanelor false de polistiren

Instalarea unui tavan din polistiren aduce cu sine numeroase avantaje printre care si montajul usor de realizat. Placile au o greutate redusa iar structura tavanului nu este afectata cu nimic. Nu este nevoie nici macar sa se realizeze gauri in tavan. Prin instalarea acestor placi se obtine o suprafata uniforma, fara defecte. De asemenea, sunt tratate sa reziste la umezeala si nu isi pierd calitatea in contact cu apa. In cazul in care se murdaresc pot sa fie curatate foarte usor iar in scurt timp isi recapata aspectul.

Tehnologia din ziua de astazi a permis crearea unor placi din polistiren care sa reziste in contactul direct cu focul, fiind trate in mod special sa reziste.

Pentru realizarea unei astfel de manopere nu este necesar sa se apeleze la specialisti in domeniu si nici nu este nevoie de scule si materiale costisitoare. Daca aveti cateva cunostinte tehnice atunci pot sa fie montate si pe cont propriu.

O data cu evolutia design-ului veti putea sa gasiti o diversitate de modele care sa va ajute sa personalizati tavanul intr-un mod original si chiar de lux fiind folosit chiar si pentru amenajarea unor locuinte cu proprietari mai pretentiosi. Mai ales daca aveti nevoie de o idee prin care sa creati un decor plin de personalitate proprie atunci luati in calcul instalarea de tavane polistiren.

La Davo Pro gasiti o gama larga de produse pentru decoratiuni si amenajari interioare pentru transformarea casei sau apartamentului intr-un camin personalizat.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei