Criteriul National

Tavanele extensibile luminoase, o adevarata provocare in designul de interior

Tavanele extensibile luminoase, o adevarata provocare in designul de interior
noiembrie 13
11:59 2017

Tavanele extensibile reprezinta una dintre cele mai inovatoare solutii in constructii. Realizate dintr-o membrana speciala de PVC, acestea se aplica rapid, nu se crapa, nu pot avea denivelari, sunt disponibile in orice culoare sau imprimeu, ba chiar pot fi montate si demontate in mod repetat fara sa se deterioreze si este un ajutor de nadejde in cazul inundatiilor cauzate de vecinii de deasupra, intalnite la bloc.

Datorita materialului din care sunt realizate, tavanele extensibile ofera, totodata, o multime de posibilitati de iluminare. Vorbim despre tavane luminoase extensibile in cadrul carora poate fi aplicata o lumina difuza si proiectii de lumina din spatele tavanului sau de la suprafata lui.

Vorbim despre un material cu o grosime foarte mica si foarte usor care ofera o transmisie a luminii de aproximativ 75%. Orice tip de dispozitive de prindere pot fi plasate in interiorul materialului si, pentru ca in cazul tavanelor extensibile luminoase se foloseste un material translucid, poate fi folosit orice dispozitiv de iluminare in spatele tavanului, incluzand lumina fluorescenta, rece, LED-uri, fibra optica, tuburi de lumini, spoturi etc.

Tavanul nu poate fi afectat de caldura emanata de bec indiferent de locul in care au fost amplasate corpurile de iluminat, daca acestea au fost montate corect si au fost respectate normele tehnice. In plus, datorita modului de instalare a tavanelor extensibile (se intind pe cadre perimetrale), acestea se pot demonta foarte usor, fara a se strica, daca trebuie sa intervii la instalatia de lumina.

Un alt avantaj este acela ca sunt disponibile intr-o gama variata de culori si imprimeuri. Paleta disponibila de culori pentru tavanele extensibile este foarte variata, dar, daca doriti sa optati pentru un tavan personalizat, puteti imprima pe suprafata materialului orice imagine. Comanda se face la firmele specializate, cum sunt tavanele marca ApollonDesign, iar perioada de asteptare este de maximum trei zile dupa efectuarea masuratorilor. In tot acest timp nu va fi necesar sa goliti incaperea sau sa efectuati lucrari de pregatire a tavanului. Folia poate fi aplicata indiferent ca tavanul a fost sau nu finisat.  In plus, tavanul extensibil poate fi montat si demontat de mai multe ori fara sa se deterioreze, facand astfel fata cu brio unei posibile inundatii provenite de la vecinii de la etajul superior.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo