Criteriul National

Te pasioneaza blogging –ul? Iata cum sa te bucuri de succes in mediul online!

Te pasioneaza blogging –ul? Iata cum sa te bucuri de succes in mediul online!
decembrie 12
14:27 2018

In prezent, aceasta sfera si lume ce odinioara parea greu de atins si patrus, a inceput sa devina o activitate din ce in ce mai cunoscuta si practicata in Romania, ajungand chiar sa reprezinte o sursa de venit, pentru acele persoane care aleg sa isi dedice timpul, cunostintele si experientele si sa le impartaseasca prietenilor virtuali prin intermediul unei platforme de tipul blogg.

Esti pasionat de scris si consideri ca ai avea ceva de spus si transmis in lumea virtuala? Iti doresti sa iti deschizi un blogg, insa nu ai cunostintele necesare din punct de vedere tehnic pentru a te bucura de succes si pentru a avea o platforma sigura si credibila?

Iata la ce ar trebui sa fii atent inainte de face acest demers!

  • Alegerea tipului de platforma

In prezent, exista o multime de variante si de posibilitati pentru o astfel de activitate in mediul online, insa pentru a te asigura ca pornesti inca de la inceput cu dreptul, este necesar sa te informezi si sa te asiguri ca alegerea pe care o faci este cea mai buna. In prezent, se pare ca platforma preferata de majoritatea bloggerilor si a persoanelor din domeniul IT este WordPress, datorita posibilitatilor multiple pe care le ofera, precum schimbarea accesibila a interfatei, dar alte beneficii incluse. Mai mult decat atat, atunci cand te decizi asupra acestei platforme ar trebui sa beneficiezi de hosting pentru platforma WordPress pentru a te asigura de buna functionarea a acesteia, dar si de evitarea eventualelor situatii de risc care pot aparea.

  • Alegerea domeniului

De regula, domeniul este cel care inspira seriozitate si credibilitate atat in ochii publicului, cat si a posibililor parteneri si colaboratori. Inainte de a alege domeniul, ar trebui sa acorzi atentie anumitor factori. De exemplu, exista platforme free, insa acestea prezinta, in acelasi timp un nivel mai mare de risc in cazul spargerii site-ului de catre hakeri. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru un serviciu platit ce tine de inregistrarea domeniilor pentru a te asigura ca nu vei intampina anumite probleme care iti pot ruina activitatea in mediul online.

  • Cunoasterea cat mai bine a domeniului spre care vrei sa te indrepti sau sa il discuti

Un alt avantaj care te va propulsa si ridica deasupra celorlalti din acest domeniu, a „competitorilor” este felul in care iti cunosti calitatea serviciilor oferite, iar in ceea ce priveste blogging-ul ar trebui sa iti alegi nisa de activitate si publicul pe care doresti ca il captivezi prin continutul de pe pagina ta.

  • Sinceritate si transparenta

Nu uita ca in aceasta sfera conteaza transparenta si felul in care te percep oamenii, publicul, comunitatea pe care ti-o formezi.  Ceilalti te vor percepe ca fiind o persoana deschisa si transparenta, atata vreme cat empatizezi cu ei, iti arati opiniile sincere si esti in egala masura comunicativ, interesat in fata problemelor celor din jur.

  • Deschiderea in fata noilor provocari si incercari

Chiar daca ti-ai propus inca de la inceput o directie anume asupra careia vrei sa indrepti lucrurile, ar fi bine sa te arati deschis noilor provocari si oportunitati care se pot intrezari la orizon, pentru ca nu stii niciodata ce iti poate rezerva universul. Gandeste bine orice decizie, inainte de a lua-o, insa incearca pe cat posibil sa accepti provocarile noi.

Acestea sunt asadar cateva dintre secretele bloggerilor de succes, care au reusit sa devina o voce pregnanta in lumea virtuala si care se bucura de succes, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, financiar datorita eforturilor pe care pe care le-au depus.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul