Criteriul National

Te pricepi la desen? Iată ce joburi poți avea

Te pricepi la desen? Iată ce joburi poți avea
septembrie 10
12:28 2019

Pasiunea pentru desen nu trebuie să rămână un secret sau o activitate pe care să o faci doar în timpul tău liber. Dacă ai talent, poți ajunge să ai o carieră impresionantă, pentru că este nevoie de oameni dedicați și creativi în foarte multe domenii. Din acest articol vei afla câteva dintre meseriile pe care le poți avea, dacă vrei să pui în valoarea înclinația ta artistică.

 

Poate că mulți prieteni sau chiar rude apropiate te-au sfătuit să-ți alegi o profesie „de viitor” și să lași desenul să rămână un simplu hobby. Ai face o mare greșeală să le urmezi sfatul, pentru că în acest moment poți alege multe profesii cu perspective deosebite, care îți vor asigura venituri foarte bune și posibilitatea de a lucra liber, de oriunde dorești. Toate au în comun talentul la desen. Iată câteva joburi unde poți aplica:

1.Ilustrator tehnic

Probabil nu te-ai gândit că desenul se poate asocia foarte bine cu o meserie tehnică, dar nu uita că toate brevetele și invențiile au nevoie și de cineva cu talent la desen, care să prezinte în imagini proiectul respectiv. Desigur, va trebui să ai și o cultură tehnică destul de bună, pentru că va trebui să știi cum să faci accesibile publicului anumite date complexe. 

 

Ca ilustrator tehnic vei colabora cu ingineri, arhitecți și cercetători. Veniturile pe care le poți obține din această meserie sunt tentante și vei putea lucra de oriunde, cât timp ai la tine instrumente pentru desen tehnic. Prin urmare, te vei bucura și de libertate de mișcare și te vei putea implica simultan în mai multe proiecte diferite, nu va trebui să lucrezi pentru o singură companie.

2. Animator

O altă meserie frumoasă pe care o poți alege dacă îți place să desenezi este cea de animator. Poți lucra pe cont propriu, la mai multe proiecte, sau te poți angaja la o companie, dacă vei găsi locul potrivit. Vei avea ocazia să creezi jocuri video și desene animate folosind diferite programe speciale de animație și softuri de design grafic. 

 

De asemenea, această meserie îți va da ocazia să colaborezi cu producători de filme, să realizezi efecte speciale sau întregi scene animate pentru industria cinematografică. Salariile sunt foarte mari în acest domeniu, iar animatorii buni sunt din ce în ce mai căutați, pe măsură de apar tot mai multe seriale, filme sau alte produse de divertisment.

3. Director artistic

Această meserie este foarte bine plătită și una dintre cele mai căutate. Poți lucra în foarte multe domenii: publicitate, PR, presă, design, producție de filme. Ca director de creație sau director artistic vei coordona o echipă de specialiști, pentru a produce emisiuni, filme, reclame, reviste sau orice alt produs care are nevoie de implicarea unor persoane foarte creative, ca să rezulte un concept unic, deosebit de atractiv.

4. Curator

La prima vedere pare o meserie mai puțin interesantă, dar în realitate poate fi o alegere foarte inspirată. Un curator lucrează la muzee sau galerii de artă, unde își folosește cunoștințele din domeniul artistic pentru a avea grijă de diferite colecții de artă. 

 

Vei avea nevoie și de o bogată cultură generală, pentru că va trebui să recunoști o operă artistică de valoare, să știi cum trebuie transportată și protejată și să oferi vizitatorilor informații despre fiecare în parte. Marele avantaj este că poți deveni curator independent, astfel încât poți lucra în mai multe locuri, stabilind programul pe care ți-l dorești și vei avea ocazia inclusiv să călătorești foarte mult.

5. Designer de modă

Dacă visezi să lucrezi în domeniul modei, talentul la desen te poate ajuta foarte mult. De altfel, este un aspect esențial, pentru că altfel nu vei putea să creezi tipare vestimentare unice, creative și de succes. Poți colabora cu diferite case de modă sau poți încerca să-ți deschizi propria afacere în acest domeniu. Ca designer de modă vei realiza concepte pentru haine, accesorii sau încălțăminte.

 

Prin urmare, dacă îți place să desenezi și vrei să ai o meserie în care să-ți valorifici acest talent, poți alege dintre multe opțiuni. Cu siguranță vei găsi un job care să fie pe gustul tău. 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul