Criteriul National

Te simți lipsit de energie? Iată 3 uleiuri esențiale care te pot încărca de energie

Te simți lipsit de energie? Iată 3 uleiuri esențiale care te pot încărca de energie
martie 29
13:52 2020

În ultimii ani uleiurile esențiale au devenit din ce în ce mai populare. În prezent există mai multe de 70 de tipuri de uleiuri esențiale pe care le poți folosi pentru tratarea diferitelor tipuri de afecțiuni, pentru reducere  stresului, dar și pentru a-ți reîncărca bateriile atunci când simți că ai nevoie neapărat de o pauză de relaxare și nu îți poți lua concediu, o ședință de de masaj cu uleiuri esențiale sau puțină armata terapie îți poți fi de folos pentru a reveni ușor la o stare de bine gata de noi provocări cu bateriile încărcate la maxim eliberat complet de stres.

Câteva indicații cu privire la alegerea și folosirea uleiurilor esențiale.

Este important ca atunci când îți dorești să cumperi uleiuri esențiale să alegi produsele unui producător renumit pentru calitatea produselor, poți consulta părerea celorlalți clienți și poți cere recomandări despre acel producător sau vânzător.

Uleiurile esențiale nu se administrează niciodată pe cale orală decât dacă ai primit această recomandare de la medicul specialist. Chiar dacă au un miros ademenitor uleiurile esențiale nu sunt comestibile, din contră sunt foarte toxice și administrarea lor pe cale orală pot duce la complicații. Poți folosi  uleiurile în aromaterapie prin inhalații direct punând câteva picături de ulei esențial în apă caldă, mai intru-un difuzor de arome care distribuie mirosul în întreaga casă. De asemenea te poți bucura de un masaj cu uleiuri esențiale.

Uleiuri esențiale care îți redau energia:

  1. Uleiuri de mentă. Un studiu din 2013 si publicat pe unlink.ro, a constatat că acest ulei îmbunătățește starea de bine crescând nivelul de energie.
  2. Uleiul de mentă și rozmarin. Studiul realizat în 2016, pe șoareci constatat că aceste uleiuri au îmbunătățit capacitatea de învățare precum și memoria șoarecilor.
  3. Uleiul de rozmarin. Există două studii pe acest ulei unul a (realizat în 2012) a constatat că uleiul de rozmarin română citește starea de dispoziție. Celelalte studiu (realizat în 2018) la care au participat copiii de la școală a constatat că acest ulei esențial ajută copiii să se concentreze și să memorezi mai ușor lecțiile de la școală.

Există mai multe uleiuri esențiale despre care se crede că pot crește energia acestea sunt ulei de lămâie verde, de eucalipt, scorțișoară, bergamota, busuioc francez, rădăcină de ghimbir și altele.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul