Criteriul National

Teama de a vorbi in public ne influenteaza negativ cariera?

Teama de a vorbi in public ne influenteaza negativ cariera?
ianuarie 22
12:30 2018

Fie ca este vorba de un proiect pe care il sustinem in fata unui grup, de prezentarea serviciilor companiei sau orice alt motiv care ne aduce in centrul atentiei, aceasta experienta este traita de fiecare dintre noi si trebuie sa invatam cum sa gestionam astfel de situatii, mai ales daca suntem o persoana care nu isi doreste sa aiba toata atentia asupra sa.

Teama de a vorbi in public vine la pachet si cu atacurile de panica pe care le avem inainte de a incepe discursul propriu-zis. De obicei, persoanele introvertite sunt cele care intampina astfel de dificultati, iar controlarea acestora este de cele mai multe ori imposibila. Trebuie sa spunem stop emotiilor care ne influenteaza rezultatele pe care le asteptam.

In momentul in care incepem o cariera intr-un anumit domeniu sau poate vizam o pozitie de conducere, este imposibil sa ramanem in anonimat si pana la urma, de ce ne-am dori asta? Avem o viata si trebuie sa profitam la maxim de resursele si oportunitatile pe care ni le ofera.

Poate suna banal, insa repetarea discursului in fata oglinzii sau a unei persoane care ne ofera increderea de care avem nevoie, ne poate ajuta in momentul in care vom aparea in fata publicului.

Este ca si cum am face o repetitie inainte de a intra in direct la o emisiune sau pe scena, pune-te in locul actorilor, fiecare dintre ei au intampinat astfel de momente la inceput de cariera, insa acest lucru nu i-a impiedicat sa mearga mai departe.

Cat de bine ti-ai stabilit obiectivele si ce iti doresti de la viata profesionala? Acesta poate fi unul dintre lucrurile care te vor mobiliza, rusind sa canalizezi emotiile intr-unele constructive. Fiecare dintre noi are o putere ascunsa cand vine vorba de infruntarea acestor situatii. Trebuie doar sa o gasim si sa o folosim intr-un mod benefic pentru noi.

Chiar si solicitarea ajutorului unei persoane care a mai trecut prin aceasta situatia, ne poate ajuta. Atunci cand te afli intr-o pozitie in care aparitiile tale in fata unui public numeros devin din ce in ce mai dese, este necesar sa stapanesti aceste reflexe si aptitudini de a te adapta diverselor subiecte si situatii.

Cariera conteaza pentru fiecare dintre noi, inca de la varsta de 20 de ani ne focusam pe anumite lucruri pe care dorim sa le indeplinim, iar teama de a socializa poate avea efecte negative asupra dezvoltarii tale.

Momentul in care emotiile si teama pun stapanire pe tine poate avea efecte nefavorbaile, mai ales daca este vorba de trecerea la un alt nivel profesional in cariera ta. Pregateste-te din timp, analizeaza-ti punctele tari si slabe, gandeste-te ce factori iti induc aceasta stare de disconfort si lucreaza atent pentru a-i elimina pe termen lung.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro