Criteriul National

TEATRUL DE VARĂ DIN MAMAIA AȘTEAPTĂ SĂ FIE RESUSCITAT

TEATRUL DE VARĂ DIN MAMAIA AȘTEAPTĂ SĂ FIE RESUSCITAT
aprilie 23
01:03 2015

 Teatrul de Vară din Mamaia – pentru nostalgici, un loc unde muzica bună și spectacolele de varietăți făceau deliciul turiștilor veniți pe litoral, pentru generația prezentă, un loc de ruină care nu spune nimic, un colos care nu animă absolut deloc stațiunea. Aceasta este caracterizarea unui loc, până mai ieri, destinat divertismentului estival…

Până nu de mult, mai precis până în luna ianuarie anul acesta, Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia,construit în anul 1963 în zona Hotelului Perla, se afla în curtea Consiliului Județean Constanța (CJC). Până acum ceva ani, aici se organizau spectacole de divertisment, concerte și numeroase alte activități culturale. Treptat, nimeni nu a mai dat doi bani pe această locație, concertele ținându-se de cele mai multe ori pe plajăsau în cluburi, iar reprezentațiile de divertismet mutându-se în restaurantele de top sau în stradă. Pentru a scăpa de această pată, CJC a decis că ar fi mai înțelept să treacă răspunderea pentru acest loc, în curtea Consiliului Local Municipal Constanța (CLC).  „În protocolul de predare-primire există o clauză potrivit căreia Consiliul Local Municipal al municipiului Constanţa are obligaţia de a demara lucrările de reabilitare până pe data de 1 noiembrie 2015. Teatrul de Vară nu a fost cuprins în bugetul de investiţii pentru anul acesta. Nu cred că vom reuşi să-l includem şi la rectificarea bugetară din luna mai. De aceea, dacă nu reuşim să demarăm lucrările până pe data de 1 noiembrie 2015, va trebui să-l dăm înapoi. Cea de-a doua variantă este să obţinem o altă clauză, cu un alt termen“, a precizat, pentru un cotidian local, Decebal Făgădău, primarul interimar de la Constanţa.

O astfel de viziune arată că, nu vom revedea prea curând gloria a ceea ce a fost Teatrul de Vară din Mamaia. Jocul de ping-pong cu această locație, nu face decât să arate cât de neputincioasă este adiminstrația locală, poate chiar dezinteresată, deși actualul conducător al obștei susține că sunt planuri mari cu această locație.  „Este exclus ca Teatrul de Vară să fie demolat! Dacă vor fi găsite surse financiare pentru reabilitarea Teatrului de Vară, aici urmează să fie organizată o zonă de divertisment pentru tineri şi copii, unde se vor desfăşura spectacole, activităţi de creativitate, vor funcţiona mai multe cercuri de creaţie. De asemenea, ne-am mai gândit la varianta înfiinţării unui centru de tineret în incinta clădirii Teatrului de Vară din Mamaia şi a unui acvariu“, a mai spus Făgădău.Oricum, după cum se merg treburile, adică bat pasul pe loc, din toamnă locația mai sus amintită va trece pentru a câta oara, în ograda neputiciosului CJC.

Și plimbând răspunderea de la „Ana la Caiafa”, cum spune o vorbă românească, vom ajunge ca, în câțiva ani să fie șters de pe harta locurilor importante din stațiune, sau, cine știe, poate un investitor priceput îl transformă în mall sau ballroom!!! Și toate acestea, după ce a deservit turiștii jumătate de secol!

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo