Criteriul National

TEATRUL DE VARĂ DIN MAMAIA AȘTEAPTĂ SĂ FIE RESUSCITAT

TEATRUL DE VARĂ DIN MAMAIA AȘTEAPTĂ SĂ FIE RESUSCITAT
aprilie 23
01:03 2015

 Teatrul de Vară din Mamaia – pentru nostalgici, un loc unde muzica bună și spectacolele de varietăți făceau deliciul turiștilor veniți pe litoral, pentru generația prezentă, un loc de ruină care nu spune nimic, un colos care nu animă absolut deloc stațiunea. Aceasta este caracterizarea unui loc, până mai ieri, destinat divertismentului estival…

Până nu de mult, mai precis până în luna ianuarie anul acesta, Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia,construit în anul 1963 în zona Hotelului Perla, se afla în curtea Consiliului Județean Constanța (CJC). Până acum ceva ani, aici se organizau spectacole de divertisment, concerte și numeroase alte activități culturale. Treptat, nimeni nu a mai dat doi bani pe această locație, concertele ținându-se de cele mai multe ori pe plajăsau în cluburi, iar reprezentațiile de divertismet mutându-se în restaurantele de top sau în stradă. Pentru a scăpa de această pată, CJC a decis că ar fi mai înțelept să treacă răspunderea pentru acest loc, în curtea Consiliului Local Municipal Constanța (CLC).  „În protocolul de predare-primire există o clauză potrivit căreia Consiliul Local Municipal al municipiului Constanţa are obligaţia de a demara lucrările de reabilitare până pe data de 1 noiembrie 2015. Teatrul de Vară nu a fost cuprins în bugetul de investiţii pentru anul acesta. Nu cred că vom reuşi să-l includem şi la rectificarea bugetară din luna mai. De aceea, dacă nu reuşim să demarăm lucrările până pe data de 1 noiembrie 2015, va trebui să-l dăm înapoi. Cea de-a doua variantă este să obţinem o altă clauză, cu un alt termen“, a precizat, pentru un cotidian local, Decebal Făgădău, primarul interimar de la Constanţa.

O astfel de viziune arată că, nu vom revedea prea curând gloria a ceea ce a fost Teatrul de Vară din Mamaia. Jocul de ping-pong cu această locație, nu face decât să arate cât de neputincioasă este adiminstrația locală, poate chiar dezinteresată, deși actualul conducător al obștei susține că sunt planuri mari cu această locație.  „Este exclus ca Teatrul de Vară să fie demolat! Dacă vor fi găsite surse financiare pentru reabilitarea Teatrului de Vară, aici urmează să fie organizată o zonă de divertisment pentru tineri şi copii, unde se vor desfăşura spectacole, activităţi de creativitate, vor funcţiona mai multe cercuri de creaţie. De asemenea, ne-am mai gândit la varianta înfiinţării unui centru de tineret în incinta clădirii Teatrului de Vară din Mamaia şi a unui acvariu“, a mai spus Făgădău.Oricum, după cum se merg treburile, adică bat pasul pe loc, din toamnă locația mai sus amintită va trece pentru a câta oara, în ograda neputiciosului CJC.

Și plimbând răspunderea de la „Ana la Caiafa”, cum spune o vorbă românească, vom ajunge ca, în câțiva ani să fie șters de pe harta locurilor importante din stațiune, sau, cine știe, poate un investitor priceput îl transformă în mall sau ballroom!!! Și toate acestea, după ce a deservit turiștii jumătate de secol!

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo