Criteriul National

TEATRUL DE VARĂ DIN MAMAIA AȘTEAPTĂ SĂ FIE RESUSCITAT

TEATRUL DE VARĂ DIN MAMAIA AȘTEAPTĂ SĂ FIE RESUSCITAT
aprilie 23
01:03 2015

 Teatrul de Vară din Mamaia – pentru nostalgici, un loc unde muzica bună și spectacolele de varietăți făceau deliciul turiștilor veniți pe litoral, pentru generația prezentă, un loc de ruină care nu spune nimic, un colos care nu animă absolut deloc stațiunea. Aceasta este caracterizarea unui loc, până mai ieri, destinat divertismentului estival…

Până nu de mult, mai precis până în luna ianuarie anul acesta, Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia,construit în anul 1963 în zona Hotelului Perla, se afla în curtea Consiliului Județean Constanța (CJC). Până acum ceva ani, aici se organizau spectacole de divertisment, concerte și numeroase alte activități culturale. Treptat, nimeni nu a mai dat doi bani pe această locație, concertele ținându-se de cele mai multe ori pe plajăsau în cluburi, iar reprezentațiile de divertismet mutându-se în restaurantele de top sau în stradă. Pentru a scăpa de această pată, CJC a decis că ar fi mai înțelept să treacă răspunderea pentru acest loc, în curtea Consiliului Local Municipal Constanța (CLC).  „În protocolul de predare-primire există o clauză potrivit căreia Consiliul Local Municipal al municipiului Constanţa are obligaţia de a demara lucrările de reabilitare până pe data de 1 noiembrie 2015. Teatrul de Vară nu a fost cuprins în bugetul de investiţii pentru anul acesta. Nu cred că vom reuşi să-l includem şi la rectificarea bugetară din luna mai. De aceea, dacă nu reuşim să demarăm lucrările până pe data de 1 noiembrie 2015, va trebui să-l dăm înapoi. Cea de-a doua variantă este să obţinem o altă clauză, cu un alt termen“, a precizat, pentru un cotidian local, Decebal Făgădău, primarul interimar de la Constanţa.

O astfel de viziune arată că, nu vom revedea prea curând gloria a ceea ce a fost Teatrul de Vară din Mamaia. Jocul de ping-pong cu această locație, nu face decât să arate cât de neputincioasă este adiminstrația locală, poate chiar dezinteresată, deși actualul conducător al obștei susține că sunt planuri mari cu această locație.  „Este exclus ca Teatrul de Vară să fie demolat! Dacă vor fi găsite surse financiare pentru reabilitarea Teatrului de Vară, aici urmează să fie organizată o zonă de divertisment pentru tineri şi copii, unde se vor desfăşura spectacole, activităţi de creativitate, vor funcţiona mai multe cercuri de creaţie. De asemenea, ne-am mai gândit la varianta înfiinţării unui centru de tineret în incinta clădirii Teatrului de Vară din Mamaia şi a unui acvariu“, a mai spus Făgădău.Oricum, după cum se merg treburile, adică bat pasul pe loc, din toamnă locația mai sus amintită va trece pentru a câta oara, în ograda neputiciosului CJC.

Și plimbând răspunderea de la „Ana la Caiafa”, cum spune o vorbă românească, vom ajunge ca, în câțiva ani să fie șters de pe harta locurilor importante din stațiune, sau, cine știe, poate un investitor priceput îl transformă în mall sau ballroom!!! Și toate acestea, după ce a deservit turiștii jumătate de secol!

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul