Criteriul National

Tech talks la Adobe România: schimburi de idei și o comunitate care se dezvoltă continuu – Esential

Tech talks la Adobe România: schimburi de idei și o comunitate care se dezvoltă continuu – Esential
decembrie 08
10:53 2021
Când vorbești despre echipe de programatori, printre cuvintele care-ți vin în minte sunt front-end, back-end, DevOps, Javascript, big data, infrastructură cloud și altele. Mai puțin: comunitate, povești, dezvoltare. Însă la Adobe România acestea se împletesc. Astfel, comunitățile tech fac parte din ADN-ul nostru: echipele discută, își împărtășesc ideile, proiectele, atât între membri acestora, cât și cu alți experți. Mai mult decât atât, evenimentele sunt deschise către cei care-și doresc să experimenteze mediul de lucru în Adobe, cultura companiei și felul în care echipele răspund provocărilor. Iată câteva dintre proiectele Adobe România, care unesc de peste 5 ani comunități de ingineri și programatori din întreaga țară:

Let’s „Tech” About It

O serie de evenimente dedicată inginerilor seniori, cu experiență, Let’s „Tech” About It aduce laolaltă ingineri și manageri din Adobe România pentru a prezenta diverse produse dezvoltate în București, tehnologiile folosite și detalii despre echipele existente în companie.

Evenimentul are ca scop, pe lângă prezentarea celor mai noi proiecte din România, deschiderea unui dialog direct cu participanții din fiecare ediție. Aceștia pot pune întrebări și pot schimba idei direct cu angajații companiei.

Cei care doresc să facă cunoștință cu colegii Adobe România, pot urmări pagina de Meetup.com unde vor fi notificați despre organizarea evenimentelor viitoare.

BDevOps – povești de success în tehnologie

Comunitatea BDevOps (Bucharest DevOps Hackers Meetup) a fost lansată în 2016 printr-o serie de întâlniri centrate în jurul unor subiecte tehnice, cum ar fi: infrastructură de tip cloud, containerizare, big data și scalabilitate, open source, practici recomandate și noi tendințe în materie de tehnologie.

La aceste întâlniri, inițial organizate în sediul Adobe România, iar din martie 2020 online, participă în medie 70 de persoane, fiind bineveniți atât începătorii, cât și persoanele mai avansate în domeniu.

Pe parcursul întâlnirii, ingineri și manageri ai Adobe România sau alți invitați externi prezintă conținut bazat pe povești de succes în folosirea anumitor tehnologii. Este încurajată interacțiunea dintre membrii comunității: subiectele prezentate sunt deschise pentru întrebări (cele mai interesante fiind premiate cu cărți), de asemenea există și oportunitatea de socializare în afară prezentărilor propriu-zise.

Până în prezent comunitatea a adunat peste 2.600 de membri pe pagină de Meetup.

Stories of the Web

Cu cea mai nouă comunitate din Adobe România, Stories of the Web, angajații din București încearcă să aducă mai aproape ingineri software orientați pe tehnologii web din întreagă țară. În cadrul întâlnirilor și al evenimentelor sunt abordate teme din zona de Javascript, Web Components, Accesibilitate, Internaționalizare și multe altele care sunt esențiale pentru o experiență de calitate în browser.

Prezentatorii din partea Adobe împreună cu participanții acestor evenimente explorează împreună proiecte care mai de care mai ambițioase, ce duc web-ul la următorul nivel. Cei care își doresc să împărtășească o poveste de succes din proiectele lor, pot lua legătură direct cu administratorii acestei comunități prin https://www.meetup.com/stories-of-the-web/ și pot deveni speakeri într- unul din evenimentele “Stories of the Web”.

Echipele Adobe România lucrează la produse Adobe de top și folosesc tehnologii de ultimă generație. Concepte precum machine learning, AI, big data și cloud sunt utilizate zilnic pentru a crea și îmbunătății produse cu impact global. Cultura organizației și beneficiile oferite membrilor echipei plasează Adobe în topul celor mai doriți angajatori și al companiilor cu cei mai fericiți angajați. Mai multe detalii despre oportunitățile de carieră și pozițiile deschise în Adobe România, aici.

Articol susținut de Adobe

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul