Criteriul National

Tehnici de optimizare SEO usor de folosit si in social media marketing

Tehnici de optimizare SEO usor de folosit si in social media marketing
aprilie 28
20:27 2020

Tehnici de optimizare SEO usor de folosit si in social media marketing

 

Frumusetea unor optimizari SEO este data de simplitatea folosirea acelorasi tehnici SEO aplicate la nivelul site-urilor si la nivelul campaniilor din social media. Singura diferenta este data de modalitatea de aplicare a tehnicilor pentru o optimizare SEO axata pe componenta sociala. Cu alte cuvinte optimizarile realizate pentru componenta sociala sunt mai targetate, mai bine structurate si construite in jurul unor audiente care isi petrec majoritatea timpului in social media. Publicul tinta e mai usor de inteles si campaniile de optimizare SEO sunt ceva mai simplu de pus in practica.

Promovare seo

Tehnicile de optimizare pentru motoarele de cautare din social media marketing pornesc de la postarea frecventa sau postare unui continut de foarte buna calitate ceva mai rar. Ideea este ca in social media ai nevoie de cat mai mult continut de calitate pentru a fi mereu in ochii clientilor, daca ei nu vad o perioada nimic despre brand il uita si nu mai interactioneaza cu el. In spatele unui continut de calitate pentru optimizare SEO sta si documentarea, folosirea de instrumente specifice de cautare si de gasire a unui continut relevant care se va optimiza pentru un anumit tip de client sau de potential client.

seo-758264_1920

Social media inca mai depinde de cuvinte cheie, se pot folosi in continuare cuvintele cheie pentru promovarea seo eficienta si pe retelele de socializare. Continutul postat pe retelele de socializare devine mai vizibil in functie de popularitate, mai putin in functie de cuvintele cheie utilizare la cautarile pe motoarele de cautare clasice. Cuvintele cheie se vor adauga peste tot in textul de pe social media, nu e o limita anume, trebuie doar sa te gandesti ce ar cauta, ce ar folosi utilizatorii chiar si in motorul de cautare din Facebook, sa spunem.

O alta tehnica de optimizare pentru social media marketing si utila in promovarea seo este cea legata de tipul de continut postat. Nu putem posta chiar orice si sa ne asteptam sa avem trafic organic si un numar mare de clienti care ajung sa cumpere servicii si produse de la noi. O optimizare SEO eficienta, pe care o poate oferi si agentia de marketing online WiveVision la cele mai bune preturi, va include continut care are tenta educationala, funny, informatii din interior bine prezentate si ambalate, filmulete, comentarii atent concepute ca sa atraga alte comentarii.

O tehnica seo puternica pentru social media marketing tine si de imagini, care au un impact puternic mai ales in social media. Nicio postare fara imagini nu va atrage oameni care vor vrea sa cumpere ceva de la x brand, trebuie sa folosim imagini cat mai relevante si care sa aiba legatura cu landing page-urile, nu trebuie sa pacalim clientii. Imaginile de calitate vor avea si texte scurte descriptive si link-uri catre landing page-uri pentru a putea oferi de fiecare data acces spre continut premium si care raspunde unor nevoie imediate ale potentialilor clienti.

Aagentii seo

E bine sa nu uitam ca profilul de social media va aparea alaturi de rezultatele cu link catre site-uri in SERP. Principiile brandului trebuie sa fie aceleasi in ambele ipostaze, in SERP si in social media, e nevoie de omogenitate online la nivelul mesajului transmis. Google va oferi un loc mai bun site-urilor care au avut grija sa aiba aceleasi principii ale brandului in ambele locuri.

Tehnicile de seo pentru social media marketing includ si actualizarea permanenta a informatiilor despre social media si regulile de optimizare pentru seo impuse de Google. Agentiile seo au deja experti care sunt la curent cu tot ce se intampla in aceste domenii si nu mai e nevoie sa faceti cercetare in plus si sa pierdeti timp pretios. Cu agentii seo putem fi siguri ca vom avea optimizari perfecte pentru social media marketing si vom evita penalizari sau bugete alocate gresit, pentru campanii care nu isi ating scopurile.

O idee foarte buna de optimizare seo care se aplica si in social media marketing este legata de legarea paginilor web si a site-urilor separate. Toate postarile de pe platformele de socializare trebuie sa fie si ele interconectate, cuvintele cheie trebuie sa se regaseasca in imaginile de pe site, de pe social media. Si nu uitati in optimizarea seo pentru social media marketing de FISHIES-Frecventa, Interesant, Structura, Headings, link-uri inbound, implicare, sitemap, in special pentru site-urile catre care trimit link-urile din social media.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul