Criteriul National

TEHNOLOGIA NE CONDUCE VIATA SAU INVERS? Contra-editorial

octombrie 10
18:50 2015

   ATENŢIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GÂNDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DOREŞTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR ȘI MILITANT!

MOTTO „Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va depăși interacțiunea umană. Lumea va avea o generație de IDIOȚI”. (ALBERT EINSTEIN)

deschidere

Teoretic tehnologia la inceputurile sale a avut ca rol imbunatatirea si era considerata ajutorul pentru calitatea vietii.Tehnogia ne domină deoarece a avansat si a intrat in tot mai multe ramuri ale societatii.

Fara ea nimeni nu poate sa aibe acces sau acea cutuma, acea marca de recunoastere! Fie ca e vorba de economie, de stiinta sau de vieta cotidiana, fara a fi conectat, fara a avea acces la aceasta descoperire…nu reprezinti nimic!

Privind retospectiv, din natura curiozitatii umane sa ne aducem aminte de telescopul lui Galileo Galilei pana la robotul Curiosity ce (chipurile) ar fi descoperit bacterii pe Marte si apa…sau de telescopul Hubble!

Totul se roteste in jurul unui program foarte atent manageriat in care se observa clar ca tehnologia a evoluat odata cu noi.Mai mult decat atat, in ultimii ani tehnologia este cea care modifica viata de zi cu zi a omului luand un avans important si nu mai e considerata ceva de care si cu care sa te ajuti ci a ajuns la nivelul de necesitate.
Cea mai mare evolutie a tehnologiei pentru toare generatiile a fost inventarea computerului si odata cu acesta tehnologiile care au derivat din el , cu puterea internetului si pana la gadgeturile care acum controleaza planeta.
Pentru generatia tinara de azi a fi conectat e asemeni unui mod de viata, asemeni unui mod de a evolua pe aceasta scena a unei iluzii frumos ambalate!

Cu toate acesteaa este indispensabil pentru toata lumea, deoarece de tehnologie oricine se foloseste sub diferite forme si personal nu gasesc o activitate indiferent in ce domeniu care sa nu aibe nevoie de cel putin un calculator sau de o conexiune la internet.

t1

Toate bune si frumoase, insa acest lucru creaza dependenta si, conform unor studii recent realizate atrofiaza anumite procese de memorare, de judecata in general. faptul ca actuala generatie nu se poate descurca decat cu aceasta generatie nu e un lucru grav, insa originalitatea si stralucirea nu este data de inteligenta artificiala pusa in locul celei umane!
De aceea, ceea ce amintea reputatul savant A. Einstein ma determina sa ma gandesc cam ce fel de impact are acum si ce surprize vom avea pe viitor, atunci cand urmasii nostri ne vor considera depasiti, imbatraniti si fara idei…

Nu cumva de pe acum vom deveni sau am devenit un popor de …idioti?

Nu de alta, dar parca nu mai suntem in stare sa facem nimic cu propria noastra inteligenta si vom ajunge sa nu mai stim pentru ce anume o avem de la Bunul Dumnezeu!

Cu atatea smartphone-uri, cu atatea tablete si alte minunatii ce intra ca un tavalug  in viata noastra de la o varsta prea frageda si care ne da doar iluzia sa credem ca nu mai e nevoie sa gandim sau sa credem ca suntem in siguranta oriunde am fi si ce am face, cum anume ne vom descurca atunci cand vom intampina „la fata locului”  o situatie reala in care tehnologia nu ne mai poate ajuta?

omul-si-tehnologiaNu vreau sa ma erijez ca un fariseu si sa spun ca am fi depasiti si ar trebui sa abandonam total, insa consider ca tot acest avant al tehnologiei ne face sa ne departam unul fata de altul, ne da iluzia unui control deplin si poate cel mai grav este faptul ca daca traiesti intr-un oras si vrei sa te integrezi in societate nu poti sa nu folosesti tehnologia moderna.
De aceea, numai de fiecare dintre noi depinde cum anume avem posibilitatea de a alege…Tehnologia are atata importanta si forta de a ne conduce viata sau viata e condusa de noi prin tehnologie?

Deşi ne aflăm într-un secol în care tehnologia ne permite să avem aproape orice dorim, constat pe zi ce trece că suntem departe de evoluţie. În marea de „pot să am orice” oamenii devin din ce în ce mai necivilizaţi, mai reci…

Surse foto : yupi.mdwww.descopera.ro,citestealtfel.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo