Criteriul National

Telecomanda universală – O soluție simplă pentru dispozitivele tale

Telecomanda universală – O soluție simplă pentru dispozitivele tale
ianuarie 27
10:35 2022

Cred că toată lumea știe ce este o telecomandă standard. Este folosită pentru a controla funcționarea electronicii. Producătorii de hardware livrează de obicei un model special împreună cu dispozitivul. O poți folosi pentru a controla volumul redării audio, pentru a schimba canalele TV-ului, pentru a porni și opri dispozitivele. Astăzi, majoritatea oamenilor au acasă o mare varietate de electronice. Un controler separat pentru fiecare dispozitiv provoacă un oarecare disconfort. Uneori poate fi dificil de înțeles pentru ce este telecomanda universală. Aceasta este o soluție simplă la dispozitivele tale de acasă, precum televizoare, DVD playere, aparate stereo, playere Blu -Ray etc. Telecomenzile universale au codurile încărcate care asigură compatibilitatea cu diverse mărci de echipamente.

Există multe telecomenzi universale pe piață astăzi. Spre deosebire de modelele tradiționale, acestea acceptă o mare varietate de dispozitive. Alegerea telecomenzii universale potrivite îți va permite să controlezi funcționarea tuturor dispozitivelor din casă.

Cum funcționează telecomanda universală?

Pentru a explica cum funcționează versiunea universală a unui dispozitiv care controlează electronica de la distanță, este mai întâi necesar să știi cum funcționează o telecomandă clasică. Telecomanda are un set de coduri încorporate compatibile cu un anumit produs. Astfel, diferența constă în setul top -box, televizor, player etc. în care sunt programate mai multe coduri corespunzătoare fiecăruia dintre dispozitivele menţionate. În cazul dispozitivelor universale, marca producătorului de obicei nu contează. Dacă ai un model LG, codurile de telecomandă pe care le descarci pot fi potrivite pentru echipamente de la alte companii. Există două tipuri de generalități. Acestea sunt modele preprogramate și inteligente. Numele sunt puțin confuze, deoarece ambele dispozitive sunt de fapt programate de producători.

Cum funcționează totul?

De exemplu, telecomanda universală preprogramată vine preîncărcată cu coduri pentru cele mai populare electrocasnice. Datorită acestui lucru, cu un singur controler mic, poți controla tot ce ai acasă. Cu toate acestea, problema apare atunci când cumperi echipamente noi. Dacă are un set de coduri care nu era cunoscut înainte de producerea acestui model de telecomandă, nu va exista compatibilitate. În astfel de situații funcționează bine telecomenzile inteligente, la care se pot adăuga la nesfârșit coduri pentru televizoare, playere și alte dispozitive. De asemenea, merită subliniat faptul că accesoriile de acest tip au inițial o bază de coduri preîncărcate.

Telecomanda universală – cum se adaugă coduri?

Unii oameni își fac griji că nu își vor da seama cum să programeze telecomanda să funcționeze cu toate echipamentele, inclusiv cu echipamentele noi. Cu toate acestea, configurarea unei telecomenzi universale se face foarte ușor. Modul standard este utilizarea în infraroșu. În acest caz, pur și simplu activezi telecomanda tradițională concepută pentru acest dispozitiv, și cea universală, care interceptează semnalul și își amintește codul folosit. Este literalmente nevoie de un singur moment pentru ca telecomanda universal să funcționeze.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul