Criteriul National

Telefoanele pentru copii – moft sau necesitate?

Telefoanele pentru copii  – moft sau necesitate?
martie 16
12:58 2017

Telefoanele sunt dispozitive mobile indispensabile din viata oamenilor moderni, a generatiei care se mentine conectata la informatie. Aceste aparate permit comunicarea instantante, sunt simplu si usor de utilizat, sunt confortabile, sunt practic o necesitate pentru adulti! Insa sunt telefoanele mobile o necesite si pentru copii?

In aceasta privinta parerile sunt  impartite, numeroase voci sustin ca telefoanele sunt o distragere a copiilor scolari care orisicum petrec foarte mult timp in fata calculatoarelor, tabletelor si a altor dispozitive moderne si nu mai acorda suficienta atentie familiei, lucrurilor din jur si actvitatilor pe care le desfasoara.

Sunt insa si sustinatori care considera ca un telefon pentru copii este un mod eficient si la indemana prin care parintii pot controla mai bine siguranta copiilor. Telefoanele mobile pot fi cu adevarat utile in momentul in care rutina copilului se modifica, astfel ca parintele poate lua rapid masurile necesare care sa asigure siguranta fizica si psihica a celui mic.

Care sunt tipurile de telefoane potrivite pentru copii

Conform specialistilor unui magazin care comercializeaza aparatura si echipamente electonice, telefoanele oferita copiilor, in special scolarilor mici, nu trebuie sa fie de tip smartphone si nu trebuie sa atraga atentia. Acestia sunt de parere ca un dispozitiv scump oferit copilului este un magnet pentru hoti si indivizi dubiosi. Cand vine vorba de siguranta copiilor nu marca si costul telefonului sunt importante!

Reprezentantii magazinului sugereaza parintilor care doresc sa faca o astfel de achizitie sa se orieneze catre dispozitive special concepute pentru copii, care pot fi confundate cu  banalele jucarii. In plus astfel de telefoane sunt confectionate din plastic rezistent, fapt ce le ofera o durabilitate crescuta in conditii „dure” de manipulare. Un alt atu cu care vin telefoanele pentru copii sunt sistemele GPS de localizare incorporate. Astfel ca parintii, conectatii la aplicatii speciale, pot stii in orice moment din zi sau din noapte unde se gasesc prichindeii lor.

Chiar daca nu sunt prevazute cu caracteristicile unor smartphone-uri, telefoanele pentru copii indeplinesc cu succes principalele functii pentru care au fost concepute: comunicarea cu cel mic si localizarea instantane a acestora.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo