Criteriul National

Telefoanele pentru copii – moft sau necesitate?

Telefoanele pentru copii  – moft sau necesitate?
martie 16
12:58 2017

Telefoanele sunt dispozitive mobile indispensabile din viata oamenilor moderni, a generatiei care se mentine conectata la informatie. Aceste aparate permit comunicarea instantante, sunt simplu si usor de utilizat, sunt confortabile, sunt practic o necesitate pentru adulti! Insa sunt telefoanele mobile o necesite si pentru copii?

In aceasta privinta parerile sunt  impartite, numeroase voci sustin ca telefoanele sunt o distragere a copiilor scolari care orisicum petrec foarte mult timp in fata calculatoarelor, tabletelor si a altor dispozitive moderne si nu mai acorda suficienta atentie familiei, lucrurilor din jur si actvitatilor pe care le desfasoara.

Sunt insa si sustinatori care considera ca un telefon pentru copii este un mod eficient si la indemana prin care parintii pot controla mai bine siguranta copiilor. Telefoanele mobile pot fi cu adevarat utile in momentul in care rutina copilului se modifica, astfel ca parintele poate lua rapid masurile necesare care sa asigure siguranta fizica si psihica a celui mic.

Care sunt tipurile de telefoane potrivite pentru copii

Conform specialistilor unui magazin care comercializeaza aparatura si echipamente electonice, telefoanele oferita copiilor, in special scolarilor mici, nu trebuie sa fie de tip smartphone si nu trebuie sa atraga atentia. Acestia sunt de parere ca un dispozitiv scump oferit copilului este un magnet pentru hoti si indivizi dubiosi. Cand vine vorba de siguranta copiilor nu marca si costul telefonului sunt importante!

Reprezentantii magazinului sugereaza parintilor care doresc sa faca o astfel de achizitie sa se orieneze catre dispozitive special concepute pentru copii, care pot fi confundate cu  banalele jucarii. In plus astfel de telefoane sunt confectionate din plastic rezistent, fapt ce le ofera o durabilitate crescuta in conditii „dure” de manipulare. Un alt atu cu care vin telefoanele pentru copii sunt sistemele GPS de localizare incorporate. Astfel ca parintii, conectatii la aplicatii speciale, pot stii in orice moment din zi sau din noapte unde se gasesc prichindeii lor.

Chiar daca nu sunt prevazute cu caracteristicile unor smartphone-uri, telefoanele pentru copii indeplinesc cu succes principalele functii pentru care au fost concepute: comunicarea cu cel mic si localizarea instantane a acestora.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo