Criteriul National

Telefoanele pentru copii – moft sau necesitate?

Telefoanele pentru copii  – moft sau necesitate?
martie 16
12:58 2017

Telefoanele sunt dispozitive mobile indispensabile din viata oamenilor moderni, a generatiei care se mentine conectata la informatie. Aceste aparate permit comunicarea instantante, sunt simplu si usor de utilizat, sunt confortabile, sunt practic o necesitate pentru adulti! Insa sunt telefoanele mobile o necesite si pentru copii?

In aceasta privinta parerile sunt  impartite, numeroase voci sustin ca telefoanele sunt o distragere a copiilor scolari care orisicum petrec foarte mult timp in fata calculatoarelor, tabletelor si a altor dispozitive moderne si nu mai acorda suficienta atentie familiei, lucrurilor din jur si actvitatilor pe care le desfasoara.

Sunt insa si sustinatori care considera ca un telefon pentru copii este un mod eficient si la indemana prin care parintii pot controla mai bine siguranta copiilor. Telefoanele mobile pot fi cu adevarat utile in momentul in care rutina copilului se modifica, astfel ca parintele poate lua rapid masurile necesare care sa asigure siguranta fizica si psihica a celui mic.

Care sunt tipurile de telefoane potrivite pentru copii

Conform specialistilor unui magazin care comercializeaza aparatura si echipamente electonice, telefoanele oferita copiilor, in special scolarilor mici, nu trebuie sa fie de tip smartphone si nu trebuie sa atraga atentia. Acestia sunt de parere ca un dispozitiv scump oferit copilului este un magnet pentru hoti si indivizi dubiosi. Cand vine vorba de siguranta copiilor nu marca si costul telefonului sunt importante!

Reprezentantii magazinului sugereaza parintilor care doresc sa faca o astfel de achizitie sa se orieneze catre dispozitive special concepute pentru copii, care pot fi confundate cu  banalele jucarii. In plus astfel de telefoane sunt confectionate din plastic rezistent, fapt ce le ofera o durabilitate crescuta in conditii „dure” de manipulare. Un alt atu cu care vin telefoanele pentru copii sunt sistemele GPS de localizare incorporate. Astfel ca parintii, conectatii la aplicatii speciale, pot stii in orice moment din zi sau din noapte unde se gasesc prichindeii lor.

Chiar daca nu sunt prevazute cu caracteristicile unor smartphone-uri, telefoanele pentru copii indeplinesc cu succes principalele functii pentru care au fost concepute: comunicarea cu cel mic si localizarea instantane a acestora.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro