Criteriul National

Televizoarele se scumpesc din cauza dolarului

Televizoarele se scumpesc din cauza dolarului
martie 19
14:04 2015

Conform lui Dragoş Bătrînu, CEO Flanco, produsele electronice se vor scumpi cu 10-15% în următoarea perioadă, cel mai probabil începând cu luna aprilie, din cauza modificării cursului dolarului. Creşterile de preţuri, cel mai probabil, se vor regăsi şi la alte produse, în general, la cele care vin din China.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi, reprezentanţii Flanco au anunţat rezultatele financiare pe anul trecut şi planurile pentru 2015. Printre estimările pentru anul în curs, Bătrînu a vorbit şi despre tendinţe, inclusiv cele ale preţurilor. Creşterea dolarului în raport cu leul va face mai scumpă achiziţia de electronice şi, cel mai probabil, şi electrocasnice.

Potrivit lui Bătrînu, se estimează pentru 2015 o creştere cu 10-12% a pieţei de produse electronice şi IT graţie şi creşterii salariului minim cu 14%, dar şi rata de absorbţie tot mai puternică pe segmentul telecom (smartphone-uri, mobile etc.) Un alt factor important este acela că produsele cumpărate în perioada de boom, 2007-2008, au ajuns la termenul de înlocuire, momentul în care sunt depăşite.

De asemenea, odată cu trecerea la transmisiuni terestre exclusiv digitale, vor creşte şi mai mult vânzările de televizoare, în special cele smart. Eliminarea transmisiunilor analog obligă utilizatorul fie să folosească un televizor de generaţie nouă, fie un echipament special de decodare a semnalului. De altfel, televizoarele sunt în continuare cele mai vândute produse din electroretail.

sursa poza: click.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo