Criteriul National

Televizoarele se scumpesc din cauza dolarului

Televizoarele se scumpesc din cauza dolarului
martie 19
14:04 2015

Conform lui Dragoş Bătrînu, CEO Flanco, produsele electronice se vor scumpi cu 10-15% în următoarea perioadă, cel mai probabil începând cu luna aprilie, din cauza modificării cursului dolarului. Creşterile de preţuri, cel mai probabil, se vor regăsi şi la alte produse, în general, la cele care vin din China.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi, reprezentanţii Flanco au anunţat rezultatele financiare pe anul trecut şi planurile pentru 2015. Printre estimările pentru anul în curs, Bătrînu a vorbit şi despre tendinţe, inclusiv cele ale preţurilor. Creşterea dolarului în raport cu leul va face mai scumpă achiziţia de electronice şi, cel mai probabil, şi electrocasnice.

Potrivit lui Bătrînu, se estimează pentru 2015 o creştere cu 10-12% a pieţei de produse electronice şi IT graţie şi creşterii salariului minim cu 14%, dar şi rata de absorbţie tot mai puternică pe segmentul telecom (smartphone-uri, mobile etc.) Un alt factor important este acela că produsele cumpărate în perioada de boom, 2007-2008, au ajuns la termenul de înlocuire, momentul în care sunt depăşite.

De asemenea, odată cu trecerea la transmisiuni terestre exclusiv digitale, vor creşte şi mai mult vânzările de televizoare, în special cele smart. Eliminarea transmisiunilor analog obligă utilizatorul fie să folosească un televizor de generaţie nouă, fie un echipament special de decodare a semnalului. De altfel, televizoarele sunt în continuare cele mai vândute produse din electroretail.

sursa poza: click.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo