Criteriul National

Televizorul 4K, luxul pe care si-l poate permite oricine in ziua de astazi

Televizorul 4K, luxul pe care si-l poate permite oricine in ziua de astazi
septembrie 02
18:09 2020

 

Te gândești să cumperi un televizor nou și nu știi cu ce se mănâncă tehnologia 4K? Ți se pare un tip de televizor de lux și dincolo de posibilitățile tale financiare? Vei fi surprins că nu este cazul și că și tu îți vei putea permite un TV 4K și, după ce vei citi avantajele sale, cu siguranță îți vei dori unul în casa ta.

„4K” dintr-un TV 4K se referă la rezoluția lor. În ciuda faptului că televizoarele 4K nu au chiar 4.000 de linii de rezoluție orizontală (este de fapt 3.840), termenul este captivant și mai ușor de reținut și de pronunțat decât celelalte nume precum „2160p”, „4K Ultra HD” sau pur și simplu „UHD .“ Indiferent cum îl numești, este standardul actual pentru numărul de pixeli utilizați pentru a crea imaginea pe care o vezi pe ecran.

Fiind de patru ori rezoluția de pixeli a standardului anterior – 1080p HD – diferența este notabilă, mai ales atunci când aceste televizoare afișează conținut nativ 4K. Asta se traduce prin 8 milioane de pixeli înghesuiți în același spațiu în care un televizor Full HD înghesuie doar 2 milioane.

Ce înseamnă un tv 4K pentru un utilizator obișnuit? Imaginile sunt mai clare, detaliile fine sunt clare și vizibile și poți sta mai aproape de televizoarele mai mari, fără degradarea notabilă a imaginii.

Ce branduri fac cele mai bune TV 4K?

Disponibilitatea de TV 4K pe piață este vastă, deoarece aproape fiecare producător le face. Totuși, asta nu înseamnă că toate merită banii. Dacă ai un buget considerabil, cel mai bine este să te îndrepți către modelele superioare de la branduri mai mari, cum ar fi LG, Samsung și Sony. Dacă ai totuși un buget limitat, ar trebui să îți îndrepți atenția către televizoare no-name, însă după ce ai verificat riguros recenziile.

În ceea ce privește care este cel mai bun TV 4K, acest lucru este relativ și depinde de bugetul tău și de ceea ce speri să obții de la televizor. Dacă vrei o interfață simplă, cu funcții simple de streaming incluse, nu poți da greș cu un televizor no-name. Pentru cele mai bune imagini posibile, vei vrea să te înrepți către un LG, Samsung sau Sony – mai precis un QLED sau un OLED.

tv 4k smart televizoare

Am nevoie de un televizor 4K Ultra HD?

La fel de bine te-ai putea întreba: am nevoie de un Ferrari? Nu, desigur că nu! Poți să te descurci la fel de bine cu un Audi, nu-i așa? În același fel, televizorul HD 1080p va funcționa în continuare ani buni, deoarece standardele de difuzare digitală 1080p nu vor dispărea așa cum a pățit televiziunea analogică în 2009, chiar dacă 4K devine rapid standardul din industrie.

Mulți producători continuă să scoată afișaje de 1080p sau 720p, dar sunt de obicei televizoare de cea mai mică calitate, cu cele mai mici dimensiuni ale ecranului.

Totuși, s-ar putea să fii tentat să faci upgrade odată ce te așezi în fața unui TV 4K și te lași uimit de calitatea imaginii.

Deși este adevărat că nu există suficient conținut 4K, iar evoluția este lentă, este totuși de așteptat ca acest lucru să înceapă să se schimbe rapid. De exemplu, serviciile de streaming își actualizează rapid cataloagele cu oferte 4K. Iar daca vrei sa comanzi online fie un TV 4K fie unul standard, ai multe variante – atentie la statul excesiv in fata televizorului, mai ales in cazul copiilor.

Pe scurt: dacă ești mulțumit de televizorul tău, nu este nevoie să faci upgrade, dar dacă vrei să cumperi în acest moment un nou televizor gen LG, ar trebui să fii nebun să nu faci saltul la 4K. Nici prețul nu îți va sta în cale. Există o multitudine de TV 4K ieftine pe piață. Cu câțiva ani în urmă, avea sens să iei în considerare unul dintre modelele mai vechi dacă voiai să economisești bani, dar în ziua de astăzi poți cumpăra un TV 4K de 50 inch pentru mai puțin de 1.500 lei!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul