Criteriul National

Tendințe la podele din lemn masiv și parchet 2019

Tendințe la podele din lemn masiv și parchet 2019
martie 28
08:41 2019

Cele mai importante tendințe la podele în anul 2019 sunt naturalețea lemnului și confortul. În acest an sunt apreciate mai ales pardoselile din lemn masiv, pardoselile care au un design deosebit, pardoselile din lemn de esență tare.

Foarte frumos este lemnul din stejar pentru pardoseala rustică pentru case, vile, pensiuni, etc. Cu cât stejarul are mai multe noduri și crăpături, cu atât aspectul său este mai interesant și mai rustic. Parchetul din stejar continuă să crească în popularitate, este cel mai preferat tip de pardoseală pentru case. Acum sunt și alte tipuri de pardoseli, de tip parchet, care imită lemnul de esență tare și care sunt de asemenea în trend în acest an. Cu toate acestea, oamenii doresc un lucru de calitate, o pardoseală din lemn masiv, care întotdeauna are un farmec aparte, este elegantă, caldă, confortabilă, iar în plus își păstrează caracteristicile și aspectul frumos mai mult de un secol.

O altă tendință este reprezentată de suprafețele din lemn texturate. Cei care aleg această variantă vor avea un stil deosebit în casa lor. Podelele din lemn masiv sunt o alegere ideală, pentru că acestea vor fi la fel de mult apreciate chiar și peste zeci de ani.

podele din lemn masiv (2)

Cu trecerea anilor, preferințele oamenilor se schimbă și tendințele la fel, fapt pentru care majoritatea proprietarilor de case optează pentru acele suprafețe din lemn masiv care sunt mereu la modă și care sporesc cu siguranță valoarea și aspectul casei lor. În pofida acestor tendințe, cel mai important pentru oameni este să aleagă ceea ce le place și ceea ce consideră ei că se potrivește cu design-ul de interior din casa lor.

Utilizarea lemnului în baie este recomandată în anul 2019. Desigur asta înseamnă să se evite udarea sau stagnarea apei pe jos în baie, astfel podeaua din lemn să nu se umfle în timp. Trebuie asigurată și o ventilație suficientă pentru ca baia să se usuce foarte repede. O tendință nouă este reprezentată și de toaletele cu lambriuri, care sunt disponibile în forme dreptunghiulare, ovale sau rotunde. Căzile în trend în acest an sunt puțin mai compacte, nu mai sunt la modă căzile voluminoase. Prin urmare, căzile sunt mai mici, se potrivesc perfect în băile unde spațiul este destul de limitat. Sunt preferate căzile ovale sau dreptunghiulare, modelele mai deosebite. Desigur cea mai preferată de oameni rămâne cada cu jacuzzi.

podele din lemn masiv (3)

În ceea ce privește cabina de duș, aceasta are cadrul metalic și pereții din sticlă, care astfel sunt mai ușor de curățat. Dușurile în trend sunt cele în stil industrial în diferite variante. Pentru baie sunt recomandate mai ales tonurile de gri, alb, roz deschis, roșu brun pentru gresie sau plăcile de faianță. De asemenea este la modă și piatra naturală, în tonuri plăcute de gri, care este rezistentă la uzură, are un aspect interesant și este destul de ușor de întreținut.

Care sunt tendințele la culori pentru pardoseli?

Pardoseala din lemn de culoare gri-cenușiu este în topul preferințelor designerilor. Sunt mai multe nuanțe de gri la modă în acest an, mai deschise sau mai întunecate, care arată extraordinar. De asemenea sunt în trend nuanțele de lemn de stejar și de foioase, dar și tonurile de lemn de cireș. Designerii recomandă și pardoselile mai întunecate, culorile bogate care oferă casei un aspect de lux, superb, elegant. Cei care aleg culorile mai deschise, cum este bejul, pentru pardoseala din lemn, vor avea o atmosferă foarte plăcută în casă, pentru că spațiul interior va părea mai mare și mai luminos.

podele din lemn masiv (4)

Indiferent de alegere, de tendințele acestui an, nu toate culorile funcționează în toate casele, de aceea trebuie să se țină cont mereu și de tema decorului în general, de stilul de design de interior. Pe site-ul https://Plinta-Parchet.ro puteți vedea cele mai actuale tipuri de plinte utilizate în prezent: plintă din lemn, plintă parchet polimer dur, plintă parchet mdf, plintă parchet duropolimer, plintă parchet albă. Acestea sunt foarte bine realizate, au un aspect atractiv, sunt practice, au caracteristici deosebite (rezistență la umiditate, la mucegai și la schimbările de temperatură, flexibilitate, durabilitate), iar în plus oferă și alte avantaje: acoperă perfect cablurile din cameră, pot masca spațiul liber ce apare între parchet-perete, pot proteja tencuiala sau tapetul care a fost aplicat pe suprafața peretelui.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei