Criteriul National

Tendințe la podele din lemn masiv și parchet 2019

Tendințe la podele din lemn masiv și parchet 2019
martie 28
08:41 2019

Cele mai importante tendințe la podele în anul 2019 sunt naturalețea lemnului și confortul. În acest an sunt apreciate mai ales pardoselile din lemn masiv, pardoselile care au un design deosebit, pardoselile din lemn de esență tare.

Foarte frumos este lemnul din stejar pentru pardoseala rustică pentru case, vile, pensiuni, etc. Cu cât stejarul are mai multe noduri și crăpături, cu atât aspectul său este mai interesant și mai rustic. Parchetul din stejar continuă să crească în popularitate, este cel mai preferat tip de pardoseală pentru case. Acum sunt și alte tipuri de pardoseli, de tip parchet, care imită lemnul de esență tare și care sunt de asemenea în trend în acest an. Cu toate acestea, oamenii doresc un lucru de calitate, o pardoseală din lemn masiv, care întotdeauna are un farmec aparte, este elegantă, caldă, confortabilă, iar în plus își păstrează caracteristicile și aspectul frumos mai mult de un secol.

O altă tendință este reprezentată de suprafețele din lemn texturate. Cei care aleg această variantă vor avea un stil deosebit în casa lor. Podelele din lemn masiv sunt o alegere ideală, pentru că acestea vor fi la fel de mult apreciate chiar și peste zeci de ani.

podele din lemn masiv (2)

Cu trecerea anilor, preferințele oamenilor se schimbă și tendințele la fel, fapt pentru care majoritatea proprietarilor de case optează pentru acele suprafețe din lemn masiv care sunt mereu la modă și care sporesc cu siguranță valoarea și aspectul casei lor. În pofida acestor tendințe, cel mai important pentru oameni este să aleagă ceea ce le place și ceea ce consideră ei că se potrivește cu design-ul de interior din casa lor.

Utilizarea lemnului în baie este recomandată în anul 2019. Desigur asta înseamnă să se evite udarea sau stagnarea apei pe jos în baie, astfel podeaua din lemn să nu se umfle în timp. Trebuie asigurată și o ventilație suficientă pentru ca baia să se usuce foarte repede. O tendință nouă este reprezentată și de toaletele cu lambriuri, care sunt disponibile în forme dreptunghiulare, ovale sau rotunde. Căzile în trend în acest an sunt puțin mai compacte, nu mai sunt la modă căzile voluminoase. Prin urmare, căzile sunt mai mici, se potrivesc perfect în băile unde spațiul este destul de limitat. Sunt preferate căzile ovale sau dreptunghiulare, modelele mai deosebite. Desigur cea mai preferată de oameni rămâne cada cu jacuzzi.

podele din lemn masiv (3)

În ceea ce privește cabina de duș, aceasta are cadrul metalic și pereții din sticlă, care astfel sunt mai ușor de curățat. Dușurile în trend sunt cele în stil industrial în diferite variante. Pentru baie sunt recomandate mai ales tonurile de gri, alb, roz deschis, roșu brun pentru gresie sau plăcile de faianță. De asemenea este la modă și piatra naturală, în tonuri plăcute de gri, care este rezistentă la uzură, are un aspect interesant și este destul de ușor de întreținut.

Care sunt tendințele la culori pentru pardoseli?

Pardoseala din lemn de culoare gri-cenușiu este în topul preferințelor designerilor. Sunt mai multe nuanțe de gri la modă în acest an, mai deschise sau mai întunecate, care arată extraordinar. De asemenea sunt în trend nuanțele de lemn de stejar și de foioase, dar și tonurile de lemn de cireș. Designerii recomandă și pardoselile mai întunecate, culorile bogate care oferă casei un aspect de lux, superb, elegant. Cei care aleg culorile mai deschise, cum este bejul, pentru pardoseala din lemn, vor avea o atmosferă foarte plăcută în casă, pentru că spațiul interior va părea mai mare și mai luminos.

podele din lemn masiv (4)

Indiferent de alegere, de tendințele acestui an, nu toate culorile funcționează în toate casele, de aceea trebuie să se țină cont mereu și de tema decorului în general, de stilul de design de interior. Pe site-ul https://Plinta-Parchet.ro puteți vedea cele mai actuale tipuri de plinte utilizate în prezent: plintă din lemn, plintă parchet polimer dur, plintă parchet mdf, plintă parchet duropolimer, plintă parchet albă. Acestea sunt foarte bine realizate, au un aspect atractiv, sunt practice, au caracteristici deosebite (rezistență la umiditate, la mucegai și la schimbările de temperatură, flexibilitate, durabilitate), iar în plus oferă și alte avantaje: acoperă perfect cablurile din cameră, pot masca spațiul liber ce apare între parchet-perete, pot proteja tencuiala sau tapetul care a fost aplicat pe suprafața peretelui.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei