Criteriul National

Tenisul de masă – un sport pentru anotimpul rece

Tenisul de masă – un sport pentru anotimpul rece
ianuarie 28
21:29 2018

În acest articol m-am gândit să discutăm despre un sport ceva mai puțin conceput ca atare, dar care poate fi o variantă foarte interesantă de a face mișcare, în special în anotimpul rece. Este vorba despre tenisul de masă și chiar dacă poate că îl privești ca pe un joc, în continuare îți voi prezenta de ce acesta este un sport și trebuie tratat cu seriozitate.

Ai nevoie de echipament

Iar aici nu vorbesc doar despre mese de ping-pong și atât. Cu toate că și ea este importantă, dar îți vor mai trebui palete, care sunt foarte diferite, în funcție de stilul tău de joc, de pantofi sport, de haine în care să fii agil și care să nu îți obstrucționeze mișcările.

Îți trebuie o condiție fizică bună

Chiar dacă vei vedea foarte multe persoane care intră în cluburi ce au două sau trei mese de tenis la subsol, își iau două beri să încep să joace, dacă te uiți puțin la cei care practică acest sport într-un stil ceva mai ridicat decât nivelul amator, vei vedea că toți sunt într-o formă fizică bună, chiar de invidiat. Asta pentru că, pe lângă agilitate și viteză de reacție, ai nevoie de foarte multă rezistență pentru a juca o serie de meciuri la intensitate mare.

Există o federație și un for internațional

Tenisul de masă trebuie considerat un sport, pentru că are o serie de federații naționale, zonale și mondiale care reglementează toate regulile și campionatele care se țin. Ca să nu mai discutăm despre China, care are mai bine de 50 de milioane de persoane înscrise în federația sa. Acesta este și motivul pentru care această republică dă cei mai mulți campioni mondiali.

Este o variantă foarte bună de a face mișcare în anotimpul rece

Pentru că de la această idee pornisem discuția, ping-pong-ul reprezintă o variantă foarte plăcută de a face mișcare în zilele cu vreme rece. Chiar dacă ești pasionat de ridicat greutăți sau de alergat pe benzile de fitness, câteodată, în mod cert, vei simți și nevoia de a schimba ceva și de a rupe monotonia zilnică. Astfel, atunci când lucrul acesta se va întâmpla, vei putea încerca sportul acesta cu două palete, care deși la noi în țară este privit mai degrabă ca un joc, vei vedea că te va solicita destul de tare atunci când îl iei în serios și când te dedici antrenamentului pentru a deveni din ce în ce mai bun.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro