Criteriul National

TENSIUNI!Preşedintele Vladimir Putin ordonă sancţiuni împotriva Turciei printr-un decret!

noiembrie 28
23:58 2015

 

Decretul a fost publicat sâmbătă pe site-ul Kremlinului la doar câteva ore după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat regretul faţă de incident, afirmând că ţara sa este „cu adevărat întristată” şi şi-ar dori ca acest lucru să nu se fi întâmplat niciodată.În decret sunt prevăzute printre altele un embargo asupra anumitor bunuri cât şi interzicerea prelungirii contractelor de muncă ale turcilor care lucrează în Rusia. Însă în mod cu totul excepțional, nu se precizează ce bunuri ar fi vizate de embargo şi nu sunt oferite alte detalii.Cu toate acestea este dispusă încetarea zborurilor charter din Rusia în Turcia şi vânzarea de către turoperatori ruşi a oricăror pachete de vacanţă care includ sejururi în Turcia.

putin decret

Erdogan şi-a exprimat sâmbătă, pentru prima dată, regretul faţă de incidentul de marţi, în care avioane de vânătoare de tip F-16 au doborât bombardierul rusesc de tip Su-24 pentru că a încălcat spaţiul aerian al Turciei, după ce a fost avertizat în numeroase rânduri să-şi schimbe cursul. A fost pentru prima dată într-o jumătate de secol când un stat membru NATO a doborât un avion militar rusesc, un incident care a declanşat o reacţie dură din partea Moscovei.

După incident, Rusia a mobilizat sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400 într-o bază rusă în Siria, situată la doar 50 de kilometri sud de frontiera cu Turcia, cu scopul de proteja avioane de război ruseşti, iar armata rusă a avertizat că va doborî orice ţintă aeriană care va reprezenta o potenţială ameninţare la adresa avioanelor sale.

Rusia a restricţionat între timp călătoriile în scop turistic în Turcia, a lăsat camioane blocate la frontieră, a confiscat cantităţi importante de importuri alimentare turceşti şi a început să pregătească o serie de sancţiuni economice mai largi.

Turcia a emis de sâmbătă o alertă de călătorie, în care îşi îndeamnă cetăţenii să amâne călătorii neesenţiale în Rusia, precizând că cetăţeni turci se confruntă cu „probleme” în această ţară. Ankara i-a îndemnat pe cetăţenii turci să-şi amâne planurile de călătorie până când „se clarifică situaţia”.

Sursa foto www.etransmedia.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo