Criteriul National

TENSIUNI!Preşedintele Vladimir Putin ordonă sancţiuni împotriva Turciei printr-un decret!

noiembrie 28
23:58 2015

 

Decretul a fost publicat sâmbătă pe site-ul Kremlinului la doar câteva ore după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat regretul faţă de incident, afirmând că ţara sa este „cu adevărat întristată” şi şi-ar dori ca acest lucru să nu se fi întâmplat niciodată.În decret sunt prevăzute printre altele un embargo asupra anumitor bunuri cât şi interzicerea prelungirii contractelor de muncă ale turcilor care lucrează în Rusia. Însă în mod cu totul excepțional, nu se precizează ce bunuri ar fi vizate de embargo şi nu sunt oferite alte detalii.Cu toate acestea este dispusă încetarea zborurilor charter din Rusia în Turcia şi vânzarea de către turoperatori ruşi a oricăror pachete de vacanţă care includ sejururi în Turcia.

putin decret

Erdogan şi-a exprimat sâmbătă, pentru prima dată, regretul faţă de incidentul de marţi, în care avioane de vânătoare de tip F-16 au doborât bombardierul rusesc de tip Su-24 pentru că a încălcat spaţiul aerian al Turciei, după ce a fost avertizat în numeroase rânduri să-şi schimbe cursul. A fost pentru prima dată într-o jumătate de secol când un stat membru NATO a doborât un avion militar rusesc, un incident care a declanşat o reacţie dură din partea Moscovei.

După incident, Rusia a mobilizat sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400 într-o bază rusă în Siria, situată la doar 50 de kilometri sud de frontiera cu Turcia, cu scopul de proteja avioane de război ruseşti, iar armata rusă a avertizat că va doborî orice ţintă aeriană care va reprezenta o potenţială ameninţare la adresa avioanelor sale.

Rusia a restricţionat între timp călătoriile în scop turistic în Turcia, a lăsat camioane blocate la frontieră, a confiscat cantităţi importante de importuri alimentare turceşti şi a început să pregătească o serie de sancţiuni economice mai largi.

Turcia a emis de sâmbătă o alertă de călătorie, în care îşi îndeamnă cetăţenii să amâne călătorii neesenţiale în Rusia, precizând că cetăţeni turci se confruntă cu „probleme” în această ţară. Ankara i-a îndemnat pe cetăţenii turci să-şi amâne planurile de călătorie până când „se clarifică situaţia”.

Sursa foto www.etransmedia.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo