Criteriul National

” Teoria” amenintarii intre mit si realitate! CONTRA-EDITORIAL

august 09
21:12 2015

 

Motto –”Lumea nu va fi distrusă de cei care fac rău, ci de cei care privesc fără să facă nimic.” Albert Einstein

                                             ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR SI MILITANT!

Pentru justete si pentru inceput as dori sa stim ce anume reprezinta aceasta definitie…

Ameninţarea reprezintă fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.

WARNING   Criteriul National

Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Asa-zise nesfarsite legi , asa zisele nesfarsite masuri sunt de fapt  niste negocieri, niste trocuri marunte,trecute printr-un filtru „academic”…

Numai ca, in partea reala , totul sta sub sceptrul amenintarii, al nenumaratelor compromisuri, dar si al feluritelor  santaje ce au stat si vor sta si de acum inainte chiar la baza acestei piramide sociale!

Nu vreau sa dezvolt aceasta faza plina de metastaze a Sistemului ci, cu permisiunea dumneavoastra as dori doar s-o amintesc ca exista! De ce? Simplu, direct si franc vreau sa v-aduc aminte ca, in spatiul public si  in mod cu totul aparte si in cel privat nu prea exista pareri sau presupuneri despre acest puroi aflat in stare latenta. 

Mai mult decat atat, cu rare excepti de la regula „respectarii” legi OMERTA, nu prea am identificat practic nici o dezbatere serioasa despre ceva care ar avea vreo legatura cu aceasta teorie.

Sa nu va strambati sau sa va declarati ca ati fi ultragiati, dezavuati sau abandonati…

Insa, paradigma e schimbata enorm…Intr-o lume plina de pericole, intr-o lume plina de indiferenta si in special alcatuita din oameni fara idealuri, aceste elemente ajung sa fie asemeni unei teorii deosebit de periculoase ce ia nastere din atitudini, din obiceiuri dar si din stari de spirit ce sunt la un nivel energetic scazut!

 panic

Ameninţarea a devenit una din armele corupţilor împotriva celor care le încurcă afacerile ilegale. Mare parte din dosarele de corupţie instrumentate în ultimele luni vizează contracte din bani publici sau europeni, ajunse pe mâna unor firme de casă, protejate de politicieni sau preferate de funcţionari corupţi. Dacă însă pe lanţul decizional apăreau oameni care se împotriveau „afacerii”, erau ameninţaţi …

Poate ca inca nu va dati seama de ce oportunitate fantastica si totodata „lejera” poate fi vorba!

Exagerand un pic, cred ca intelegeti acest joc psihologic, de inducere a unei stari „propice”, a unei stari de intimidare  ce pune stapanire pe orice si oricine, in conditile in care cel ce propaga aceste energii este …lasat bine merci in pace!

Pur si simplu, in realitate chiar functioneaza! Nu este nevoie sa construiesti retele piramidale sau sa recrutezi oameni! Toate indicatiile de lucru le gasesti „la pachet” si sunt foarte simple.Modul lor de propagare, manualul de instructiuni si viteza cu care adepti sunt recrutati depaseste orice fel de imaginatie!

Oferta este absolut adevarata si Sistemul care ii protejeaza pe acesti agenti instruiti in amenintari are acea fatarnicie in a „iesi in lumina reflectoarelor” si in a da proicte de legi ce (chipurile) inaspresc actiunile de intimidare si de reacti ce i vizeaa pe „strajerii” patriei- pe politistii si jandarmii ce sunt inaintati in grad, intr-o poveste cu un level superior…

oxidizer-98679_640

 Poate ca ne-am fi asteptat ca in aceasta perioada plina de promisiuni, de canicula si concedii sa-i vedem incatusati pe cei ce propaga dezordinea, ura si lanseaza asemenea „protectii” menite in a-i proteja pe „alesi”, pe acesti semi-zei, pe oamenii seriosi care, printre altele chiar, fara a fi ironic ne vor doar „binele”!

Pe final, fara sa ma disculp vreau sa reiterez faptul ca aceste randuri sunt rodul unor observatii si m-as bucura ca aceste trairi materializate sa nu va fie atat de „prietenoase” , „atragatoare”  deoarece societatea actuala are nevoie de a fi purificata, incepand cu puterea exemplului nostru!

Si, de aceea asemenea  teorii prezentate fara niciun iz conspirationist sa fie lasate in pace…La fel ca si cei ce le propaga si le promoveaza , constient sau mai putin constient…Bineinteles, doar daca se doreste…

Surse foto : www.ziare.comwww.mondonews.ropixabay.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo