Criteriul National

Teoria bacsisului dupa Orlando Teodorovici- Contra – editorial

mai 05
18:11 2015
 "Daca eu vreau sa dau bacsis baiatului care imi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru?", l-a intrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicandu-i ca, daca este multumit de "gustul si serviciile prestate", ii poate da bacsis.Intrebat insa cum poate fi dat acestuia bacsis fara sa primeasca bon fiscal, ministrul a raspuns: "Daca doriti sa lasati un bacsis, mergeti la unitatea respectiva, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacsisul respectiv, si asta este. Sau cu taxiul, vreti sa ma intrebati si de taxiuri, daca mergeti cu taxi?".

teodorovici

A fost odata ca niciodata ca de-ar fi nu s-ar povesti…In aceasta tara blagoslovita de Dumnezeu, dupa alti „ilustrii” predecesori disparuti in anonimat a fost propulsat si promovat ca ministru al Finantelor un domn pe numele sau complet  Eugen Orlando Teodorovici!

Si acum, va rog sa va uitati la poza si sa-l admirati pe acest barbat educat, chipes. Mai mult decat atat este posesorul unui CV generos…Numai ca acest domn socheaza cu unele masuri si declaratii de ceva vreme.

Daca incerc si – l iau in serios, automat atunci inseamna ca domnia sa vede situatia in felul urmator! Ca si client,dupa ce am comandat pizza acasa pentru ca nu am chef sau timp sa ma duc pe picioarele mele sa o cumpar, cu burta plina ma deplasez totusi exact acolo unde nu am vrut sa ma duc dintr-un bun inceput, ca sa las bacsis cu bon fiscal.

Insa daca acest ingenios ministru a folosit ironia care sa puna intr-o  lumina inadecvata intrebarea, atunci rezulta clar tocmai domnia sa  nu ia in serios propria reglementare! Cum asa? Simplu, deoarece absolut toate aceste livrari de produse alimentare la domiciliu sau la serviciu sunt o practica extrem de raspandita, poate chiar mai raspandita decat frecventarea unui restaurant. Asadar acum poate imi si dati dreptate in unanimitate. deoarece intrebarea a fost perfect legitima.

A doua zi,adica astazi observand ce fel de reactii a starnit, ministrul Teodorovici a revenit cu o postare pe Facebook, care nu mi s-a parut c-ar clarifica mare lucru: „In situatia in care clientul doreste sa lase bacsis, acesta va fi inregistrat de cel care a livrat comanda la domiciliu in momentul in care se reintoarce la punctul de lucru! Deci, nu este obligatia clientului!”.

Urmand „firul logic” al explicatiei, stau si ma minunez de un alt aspect! Oare  cum voi ajunge, in calitate de client, in posesia bonului fiscal?

Imi veti spune ca raspunsul e acela servit clasic – ducandu-ma la unitate.Dar in acest timp, oare ce pazesc si ce intreprind inspectorii vigilentului ANAF daca „baiatul” cu pizza se duce la magazinul cel mai apropiat de unde locuiesc ca sa-si cumpere ceva cu banii pe care i-am lasat bacsis? Nu cumvanu se mai inregistreaza nimic in contabilitate?

Dar sa nu ma-ntelegeti gresit! Nu ma intereseaza in acest moment soarta bacsisului , ci tocmai profesionalismul si deplina…”seriozitate”  cu care a fost gandita si scrisa reglementarea privind impozitarea bacsisului.

Poate ca sunt prea „atins” de eventuale scenarii, dar atunci cand pana si ministrul Finantelor da asemenea raspunsuri in doi peri, cu gura pana la urechi, facand un „misto” grosolan la adresa jurnalistilor imi inchipui cam de cata incredere si simpatie poate avea comunitatea in temeinicia actului guvernamental…

Poate ca este un pic prea dur, dar domnia sa face parte din cel mai incompetent cabinet al unui guvern de neo – comunisti ajunsi aproape in delir…

Individul acesta cu nume exotic Orlando Teodorovici arata de parca acum ar fi invatat „noile teorii ale fiscalitatii” predate de niste ilustrii ageamii, la fara frecventa!
A reusit performanta de a aace mult praf cu ANAF-ul care da amenzi de 5000 lei pentru un plus in casa de marcat de 50 de bani.

Eh, si acum va-ntreb si eu pe dumneavoastra asa direct!

Oare cum ai forta  sa combati coruptia ? Numai asa de fatada, tipic pompieristic, cu un guvern provenit din cel mai corupt partid?

Am asa un sentiment ca „stimabilul” e in stare  sa puna la pamant absolut orice, sfidand realitatea si dispretuind pe oricine.. Sa-mi fie cu iertare dar si mie, unui profan in ale finantelor mi se pare pur si simplu cea mai aberanta declaratie din ultima vreme!

Imi permit, ca pe final sa spun doar atat…Cu voia dumneavoastra, a fidelilor cititori ai acestui ziar online,domn specialist Orlando ar trebui sa se iea de mana cu tanti Martin de la Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului, cu toti desteptii de prin toate patronatele Horeca si de prin turism si sa se duca si sa ne lase in pace, odata pentru totdeauna !!!Nu de alta dar ne-a demonstrat inca o data ca sunt praf la capitolul fiscalitate cat si omenie…

Asa ceva nu se rezolva cu actiuni hei-rupistice ! Va motivati toate actiunile pe temeiul :”Am rezolvat toate problemele din industria ospitalitatii si a turismului romanesc, iar Romania e plina de turisti straini ” Si, ca o consecinta ati zis hai sa ne luam de bacsisul ospatarilor,  ca sa facem rost de venituri Statului prin „urechisme” cu si despre…fiscalitate.

Iar haosul si teroarea creata nu va dau de gandit? E jalnic si aproape ca ne-ai transmis acea „teorie a bacsisului” cu „adanc” profesionalism  si ai creat  asociatii peste asociatii, federatii peste federatii cu rezultate ce nu prea exista!!!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo