Criteriul National

TEORIA PROPAGĂRII ȘI ÎNTREȚINERII RĂZBOIULUI MOCNIT (Partea a II-a) CONTRA-EDITORIAL

septembrie 02
07:53 2015

 

 

Motto “ “Cel mai important lucru este sa nu incetezi nicio clipa sa te intrebi. Curiozitatea exista pentru un motiv”. Albert Einstein

    ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR ȘI MILITANT!

MEMENTO 11 SEPTEMBRIE

După suita de atentate din fatidică zi de 11 septembrie, cursul evenimentelor a prins o turnură apocaliptică.

war

În clipa următoare, interesul manifestat de la Washington s-a putut reliefa într- o nouă idee ce viza „necesitatea unui rĂzboi impotriva Irakului.” Această dorință transformată ulterior în convingere plină de pasiune a fost propagată de un mic grup de 25-30 de neoconservatori, aproape toți evrei, aproape toți intelectuali (o listă partțală îi cuprinde pe Richard Perle, Paul Wolfowitz, Douglas Feith, William Kristol, Eliot Abrams, Charles Krauthammer), formând un grup de prieteni.

Domnii aceștia au fost inițiatorii unui curent deosebit de periculos fiind de asemenea ferm convinși că ideile politice reprezintă cea mai importantă forță de dezvoltare a istoriei. Poate că intuiți cum anume si-au folosit pozițiile de lideri ale cercurilor neoconservatoare din Washington pentru a convinge Casa Alba să demareze un război. Aşa-zişii „neoconi” („neoconservatorii”), inclusiv cei formal afiliaţi partidului republican, nu acceptă ideea renunţării la hegemonia globală şi acceptă orice risc pentru a încerca extinderea vieţii imperiului american.De fapt, „neoconii” încearcă să reproducă scenariul care le-a servit de minune în timpul crizelor economice din secolul XX.

neoconservatives

Amintiți-vă încă un amănunt ce se pliază pe această constatare! Ambele războaie mondiale au fost în beneficiul SUA şi s-au desfăşurat exclusiv în afara frontierelor americane. În condiţiile în care celelalte ţări au fost devastate de războaie, SUA au obţinut beneficii substanţiale, rezolvându-şi astfel problemele economice.
În 1991, odată cu colapsul Uniunii Sovietice, politica externă a SUA-NATO a trebuit să-și recontureze rolul sau în lume. Războiul Rece a servit ca mijloc de justificare a expansiunii imperialiste americane de-a lungul și de-a latul planetei cu obiectivul declarat de a înfrâna amenințarea sovietică. Însăși NATO a fost creată și a existat având drept scop făurirea unei alianțe anti-sovietice.
În 1992, US Defense Department, sub conducerea Secretarului Apărării Dick Cheney, l-a pus pe Sub-Secretarul pentru Politică Defensivă de la Pentagon, Paul Wolfowitz, să realizeze un document pentru a ghida politica externă americană în era post-Război Rece, cunoscut ulterior sub denumirea de “New World Order.”

Planurile pentru război erau “deja dezvoltate de către grupările de extremă dreapta din anii ’90, organizații în care veteranii războiului rece din interiorul serviciilor secrete, a bisericilor evanghelice, a companiilor producătoare de armament și a companiilor petroliere au făurit planuri șocante pentru o nouă ordine mondială Pentru a face asta, SUA aveau nevoie să utilizeze toate mijloacele – diplomatice, economice și militare, chiar războaie de agresiune – pentru a obține pe termen lung controlul asupra resurselor planetare și pentru a menține slăbiciunile eventualilor adversari.

Printre oamenii implicați în PNAC și în planurile pentru imperiu, “Dick Cheney – vice-președinte, Lewis Libby – șeful de personal al lui Cheney, Donald Rumsfeld – ministrul apărării, Paul Wolfowitz – adjunctul lui Rumsfeld, Peter Rodman – la cârma ‘Matters of Global Security’, John Bolton – secretar de stat pentru controlul armelor, Richard Armitage – ministru de externe adjunct, Richard Perle – fost adjunct al ministrului apărării în administrația Reagan, acum șeful Defense Policy Board, William Kristol – șeful PNAC și consilier al președintelui Bush, cunoscut drept eminența cenușie din spatele președintelui, Zalmay Khalilzad,” care a devenit ambasador atât în Afganistan cât și în Irak, după schimbarea regimurilor în aceste țări.

Zion
Strategul Zbigniew Brzezinski, co-fondator al Comisiei Trilaterale cu David Rockefeller, fost consilier pentru securitate națională și arhitectul principal al politicii externe pe vremea administrației Jimmy Carter, este și autorul unei cărți despre geo-strategia americană. Brzezinski este de asemenea și membru al Council on Foreign Relations și al Bilderberg Group, fiind și membru în consiliile Amnesty International și Atlantic Council and the National Endowment for Democracy. În acest moment, el este consilier și administrator la Center for Strategic and International Studies (CSIS), o grupare americană importantă în domeniul experților politici.

 

În 2000, Pentagonul a difuzat un document intitulat Joint Vision 2020, care evidenția un proiect pentru obținerea a ceea ce era numit, “Full Spectrum Dominance,” care urma să fie schița planurilor Departamentului Apărării pentru viitor. “Full-spectrum dominance înseamnă abilitatea forțelor SUA, operând singure sau împreună cu aliații lor, de a înfrânge orice adversar și de a controla orice situație întâlnită în teatrele de operațiuni militare.” Raportul “îndeamnă la full-spectrum dominance pornind de la toate tipurile de conflicte, de la război nuclear la războaie convenționale majore, până la conflicte la scară redusă. De asemenea se referă și la situații amorfe precum menținerea păcii și operațiuni non-combatante de ajutorare umanitară.” Mai mult, “dezvoltarea unei rețele globale de informații va furniza mediul pentru superioritatea decizională.”

fullspectrumdominance

Așa cum explică Ellen Wood, “Dominația fără granițe a economiei globale și numeroasele state care o administrează, necesită acțiuni militare fără un sfârșit în materie de obiective sau timp.”  Mai mult, “Dominația imperialistă în economia capitalistă globală necesită o balanță delicată și contradictorie între suprimarea competiției și menținerea condițiilor în economiile competitoare care generează piețe și profit. Aceasta este una dintre contradicțiile fundamentale ale noii ordini mondiale.”

(va urma)

Bibliografie

1. Webster Griffin Tapley, „9/11 Synthetic Terrorism, Made in SUA”, Progressive Press, 2005
2 Greg Felton, „Enemies by Design: Inventing the War on Terrorism”, Progressive Press, 2005
3. Wisnewski, Gerhard, „Les Dessous Du Terrorisme (Top Secret) – Qui Dirige Le Monde Par La Peur?”, Editions Demi-Lune, 2007

Surse foto themillenniumreport.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

3 Comments

  1. Hintergraber Daniel
    Hintergraber Daniel septembrie 10, 11:16

    Salut initiativa de jurnatist polivalent al colegului meu, iar cu aceasta ocazie trebuie sa recunosc ca materialul este bine documentat. Meseria de jurnalist este una din cele mai frumoase care poate exista pe acest pamant, nsa atunci canfaci o astfel de lucrare trebuie sa ne gandim care a fost scopul autorilor cartilor specificate in bibliografia reportajului. Este absolut necesar deoarece atat o carte politica sau istorica, cat si un articol de stiri au ca scop informarea sau dezinformarea mascata a cititorilor, in scopuri bine definite de catre autori. Totul duce la avantaje economice pentru un grup de oameni sau un grup de tzari. Diferenta dintre o agentie de stiri si una de informatii este ca jurnalistii fac public ceea ce scriu, pe cand agentii de informatii nu. Recomand tuturor pasionatilor de jurnalizm ca trebuie sa se gandeasca de 10 ori si sa scrie o data, cand scriu un articol, deoarece din necunostinta de cauza acele informatii pot dauna chiar propriei tale tzari sau coalitiei din care face parte chiar tzara ta, in spetza Romania. Trebuie sa mentionez ca S.U.A este cel mai important partener si garant de securitate al Romaniei, iar istoria intotdeauna este scrisa de invingatori. Invinsii au propria lor varianta, insa adevarul este undeva la mijloc. Spre exemplu, in cel de-al doilea razboi mondial, daca nu ar fi fost americanii, URSS ar fi invadat intreaga Europa si ar fi instaurat Comunizmul bolsevic in numele binelui europenilor. Apoi ar fi ajutat la o anume reconstructioe a europei in stil stahanovist. Astfel ca dupa cel de-al doilea razboi mondial SUA a ajutat democratiile europene prin planul Marshal. Sa nu uitam ca jumatate de secol Romania a fost sub talpa moscovei si timp de 14 ani a fost chiar sub ocupatie militara. Fara ajutorul Statelor Unite ale Americii si al razboiului rece, Europa de est nu ar fi putut sa se elibereze de sub dominatia sovietica. Astazi S.U.A este garantul de pace al Romaniei si principalul pilon de stabilitate euroregionala in Europa centrala si de est. Fara SUA nu se va putea realiza unirea romanilor de peste Prut cu tzara mama. Romania a asteptat pe americani 60 de ani ca sa vina. Ceea ce au reusit sovieticii sa distruga in 60 de ani, ne va lua noua si urmatoarei generatii destul timp pentru a reface democratia romaneasca bazata pe o economie de piata sanatoasa, asemeni celei de dinainte de cel dea-l doilea razboi mondial.

  2. Partizanu
    Partizanu septembrie 12, 18:19

    Sper ca la unul din episoade(articole) sa fim co-autori in raportarea unor similitudini de evolutionism in materie de RAZBOAIE MONDIALE. Trebuie discutat fata catre fata mai intii. Dupa care batem la masina articolul cu pricina. DOAMNE AJUTA.

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo