Criteriul National

TEORIA PROPAGARII SI INTRETINERII RAZBOIULUI MOCNIT (Partea I) CONTRA-EDITORIAL

august 14
16:25 2015

 

Motto „Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a actiona ! ” Albert Einstein

    ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR SI MILITANT!

 

TEORIA PROPAGARII SI INTRETINERII RAZBOIULUI  MOCNIT (Partea I)

manipulation

Fara doar si poate ne aflam  în plin război informaţional, acesta fiind o parte componentă majoră a oricărui conflict. Este, în funcţie de circumstanţe, o etapă pregătitoare, una paralelă cu conflictul propriu-zis sau, în opinia unor analişti ai serviciilor de informaţii, însuşi războiul contemporan
Pentru inceput, cu acea deschidere si rememorare a unor evenimente recente, vreau sa v-aduc aminte de faptul ca, inca  din anul 1991 reputatul istoric american W.Bloom avertiza că „tehnicile de manipulare vor fi percepute ca ceva din ce în ce mai important de către toţi cei care doresc să obţină puterea. Odată cu creşterea în interdependenţă a lumii în care trăim, cu tehnicile de comunicaţie şi capacitatea destructivă a noilor tipuri de arme sofisticate, propaganda şi măsurile active vor deveni din ce în ce mai ieftine şi justificate din punct de vedere moral.”

Poate ca orizontul si anvergura acestor lucruri se şi întâmplă, din momentul în care strategii militari încearcă să diminueze costul în vieţi umane şi echipamente pe care-l presupune o desfăşurare clasică de forţe în teritoriu inamic, trebuie precizat faptul ca tocmai pregătirea eficientă a aceluiaşi teren de luptă prin „măsuri active” care ţin de războiul informaţional poate crea condiţii excelente pentru o acţiune militară în condiţiile în care, prin folosirea intensă a dezinformării, teritoriul respectiv este deja „condiţionat” să accepte înfrângerea ca singură alternativă logică pe care o mai are la îndemână.

Zilele trecute am ajuns a intelege fara vreo panica sau greutate cate ceva despre aceste lucruri atat de fine, fara a ma documenta sau instrui in vreo Oculta sau Grup Infractional Organizat!

Trecand peste acest „amanunt de culoare” , fara sa refuz empatia celorlalti , mi-este din ce in ce mai clar faptul ca aceste tehnici „alese” ne sunt atat de familiare, ne acapareaza vietile uneori constient, dar de cele mai multe ori …inconstient! Sa nu va alarmati sau sa va speriati!Nu incerc sa va judec deoarece nu mi sta in caracter, ci, doar vreau sa va spun ca aceste diabolice unelte dimpreuna cu propagatorii lor fac parte din peisajul cotidian…

Sistemul ucide!

Probabil ca, din dorinta mea de a cunoaste, am trecut de la investigatia  asa-zis..”clasica”, de la documentare la…practica. Iar, asa cum o sa intuiti , analizele de pe teren nu sunt ca acelea realizate de specialişti în informaţii militare din ţările occidentale. Strict din punct de vedere informational, privind atacul de mare amploare care se desfăşoară acum asupra ţărilor din UE în general şi a celor din estul european în special în cadrul unei foarte interesante operaţiuni de război psihologic şi dezinformare, cu elemente vizibile de control al masei are acel dezavantaj de a creste. Iar in spatele acestor paravane stau, ca si in trecut dar si…in continuare  unii semeni iniţiati de şcoală rusă, cu mare tradiţie în domeniu!

Retrospectiva evenimentelor cat si regia nu o putem decat deduce! Insa, ritmul, formarea acestoir standarde ce lucreaza concomitent in a ne tine „atenti” si deopotriva de docili m-au facut sa trec in revista, fara a deranja (sper din tot sufletul!) aceste eminete cenusii si destul de negre (si-n afara si-n profunzime)!

De aceea, trebuie sa va informez ca acest proces detine o matrita, un anume fel de a fi pus in valoare… Bineinteles, istoria l-a consemnat si mai mult ca sigur Divinitatea l-a recompensat si ii va gratula si pe cei ce actioneaza cu atat zel si indarjire…

Sa-mi fie iertata izbucnirea, insa libertatea de expresie,libertatea de a ma considera om si dea a avea drepturi, indatoriri si opinii este garantat de orice Constitutie, de orice legislatie sau regim politic. Asadar, aceste incercari de reprimare, de control si de intimidare sunt in afara oricarei morale,in afara oricarei etici sau in afara oricarei notiuni ce ne-ar face viata mai frumoasa…

manipulare-mentala

Revenind, pot sa va aduc la cunostinta faptul ca modelul apartine unui cetatean, pe numele sau complet -Serghei Stepanovici Tchakhotin si se bazează pe teoria reflexelor condiţionate ale lui Pavlov, precum şi pe o clasificare proprie a impulsurilor umane. Conform teoriei sale, la modul general, succesul propagandei depinde de abilitatea propagandistului în a asocia fiecare dintre temele pe care vrea să le dezvolte de unul dintre impuslurile umane fundamentale (agresivitate, satisfacţie materială, dorinţe sexuale, dragoste de părinte). Individul care este supus acestor impusluri fundamentale va acţiona în mod inconştient conform a ceea ce i se indică. Este remarcată importanţa folosirii judicioase a simbolurilor psihologice deja recunoscute şi implantate în memoria colectivă (logo-uri, imnuri, steme), cele pe care le consideră adevăratele chei ale propagandei.

manipulare

Simbolurile funcţionează nu numai ca o formulă de recunoaştere între indivizii care afirmă că aparţin aceleiaşi comunităţi de convingeri morale, intelectuale, de identitate civilizaţională, dar şi ca un stimul de condiţionare din moment ce propagandistul este artistul ascuns, aflat pe o scena invizibila ce il motiveaza, il anima si il “fericeste” pe individual unei comunitati in parte dar si in genral, asemeni unui lut cu proprietati inimaginabile.

Exemplele de propagandă sunt extrem de numeroase. Iar liantul ce le uneste sunt acele simboluri ce au forta de a ne impresiona profund şi sugerează mesajul, doar prin apelul la emotivitate. În plus, doar 10% din populaţie nu ar fi susceptibilă de a fi influenţată de propagandă, restul de 90% fiind masa de manevră asupra căreia poate acţiona setul de măsuri folosite de propaganda serviciilor civile sau militare.

 

Surse foto : https://grupuleridan.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo