Criteriul National

Terapia prin plutire, șansa unei relaxări profunde în doar 60 de minute!

Terapia prin plutire, șansa unei relaxări profunde în doar 60 de minute!
martie 23
14:05 2020

Ai auzit de terapia prin plutire?

Probabil că asemeni multora, da! Măcar din filmele SF și tot știi de această procedură. Uite că acum ne putem bucura și în România de binefacerile acesteia!

Deși pare puțin cam de speriat pentru unii ca să stea o oră sau o oră jumătate într-un bazin ori într-o capsulă de plutire într-o soluție salină cu o compoziție specială, temerile sunt gratuite.

Dacă nu ai boli grave de piele sau suferi de claustrofobie puternică, este o procedură grozavă, pentru că îți permite să fii măcar 60 sau 90 de minute, atât cât ține o ședință de plutire, tu cu tine însuți. Nu e grozav?

Binefacerile terapiei prin plutire

Un astfel de mediul fără lumină puternică și sunete dizarmonice, precum o cameră specială privativă senzorial, este în stare ca să genereze celui ce încearcă această terapie o relaxare atât de profundă, încât nici măcar aceia care sunt experți în arta meditației nu o experimentează de fiecare dată. Mintea omului e ciudată și nu poate să fie strunită mereu așa cum am vrea.

Cei care vor ca să recurgă la terapia prin plutire trebuie să știe că au inclusiv o anumită doză de control disponibilă când se află în bazinul de flotație, precum ar fi iluminare minimă, difuză și niște sonorități care predispun la meditație.

În timpul sesiunii apare rapid o stare de extindere a conștiinței, evident dacă persoana din bazin lasă orice frică departe și chiar dorește o relaxare deplină.

Studiile internaționale realizate au demonstrat faptul că apar undele cerebrale alfa și chiar theta. Adică ceea ce caută mulți în zilele noastre.

Unde mai pui că în rezervorul de flotație starea theta poate să se mențină fără ca subiectul să-și piardă cunoștința.

Iată de ce sunt mulți care practică terapia prin plutire nu din distracție, ca pe un sport extrem, ci pentru că sunt interesați direct ca să-și dezvolte creativitate și capacitate de rezolvare a problemelor de orice fel.

Cu cât se folosește mai des terapia de flotație, cu atât este mai lungă perioada în care o persoană accesează nivelurile profunde ale psihicului, se scufundă interiorul propriului eu, în timp ce plutește în exterior la suprafață soluției saline din bazin.

Este categoric o stare sufletească obținută mult mai simplu prin această metodă de anihilare temporară a simțurilor.

Ea oferă și beneficii minunate pentru sănătate, deoarece ameliorează stresului, durerile de cap, reduce tensiunea arterială și chiar este o bună soluție de rezolvare a tulburărilor de stres post-traumatic (PTSD).

Plutirea și expunerea pe timp limitat la un astfel de mediu salin poate inclusiv ca să permită clienților obținerea unei calități mai bune a pielii și părului, reducerea sau eliminarea totală a durerilor musculare și articulare, detoxifierea profundă a corpului (atât de substanțe toxice, dar și de anumite emoții nocive).

Ce presupune o ședință de terapie de plutire?

Pentru a te bucura de avantajele terapiei de plutire, tot ce trebuie să faci este să intri încet în bazin, să te întinzi pe spate și să te relaxezi. Soluția salină te va face treptat ca să capeți un sentiment plăcut de libertate datorat faptului că nu îți vei mai percepe greutatea.

Această tehnică profită de o înclinație naturală a ființei umane, aceea de a se relaxa atunci când plutește la o temperatură confortabilă. Temperatura este aceea care permite generarea de căldură în mod natural, fără a mai fi nevoie de vreun efort muscular solicitant (inconștient sau conștient) pentru a crește temperatura corpului în homeostază. Postura plutitoare permite așadar tuturor mușchilor posturali să se relaxeze. 

Activitatea creierului asociată în mod normal cu mușchii posturali este redusă la minimum. În această stare plutitoare, endorfinele naturale sunt eliberate, reducând automat și durerea. În plus, există și efectul de eliminare a acidului lactic. Fluxul în sistemul limfatic este, de asemenea, crescut în timpul terapiei prin plutire.

Vrei mai multe informații?  Site-ul thefloatroom.ro îți stă la dispoziție!

Date de contact pentru rezervări de sesiuni:

Rezervări Email – office@thefloatroom.ro

Rezervări Telefonice – 0745 304 150

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul