Criteriul National

Terapia yoga te ajuta sa scapi de durerile de spate

Terapia yoga te ajuta sa scapi de durerile de spate
iulie 26
15:09 2017

Studiile arata faptul ca durerile de spate au devenit una dintre cele mai comune probleme ale populatiei la nivel global.

Cercetatorii au delimitat cativa factori care contribuie la instalarea durerilor de spate:

  • Sedentarismul- lipsa miscarii de orice fel, lipsa exercitiilor fizice, a metodelor naturale de destresare si tonifiere fizica. Lipsa activitatilor in aer liber si in natura.
  • Pernele, saltelele si scaunele pe care le folosim cand dormim sau cand stam la TV sau la job. Acestea rezulta intr-o postura incorecta pe care o sustinem ore intregi fara sa ne dam seama.
  • Postura incorecta adoptata la job. Scaunul pe care ne desfasuram activitatea nu este corespunzator cu nevoile de sustinere corecta a coloanei.
  • Stresurile vietii moderne- aceasta este cea mai semnificanta sursa pentru durerile de spate. Anxietatea, sentimentul ca nu putem face fata, panica, toate acestea se resimt ca un cumul de senzatii si durere si zona coloanei.

Coloana joaca un rol important pentru corp in 2 directii principale: sustine intreg corpul si este centrul tuturor miscarilor corpului.

Prin aranjamentul specific al vertebrelor, coloana este o structura de suport foarte puternica.

Zonele care ofera sfera maxima de miscare si mobilitate sunt zona cervicala si zona lombara, de aceea spodiloza cervicala si durerile in zona lombara sunt cele mai des intalnite cand vorbim de afectiuni ale coloanei.

Filozofia yoga despre durerile de spate

Mintea umana este conglomeratul de ganduri si impresii care se afla in interiorul constiintei noastre. Un gand este o unitate de minte.

Prin yoga se castiga controlul asupra gandurilor. Din cauza ignorantei si din cauza lipsei de cunoastere corecta in ceea ce priveste constituenta noastra fizica, mentala si spirituala multi oameni nu inteleg legatura stransa dintre minte- ganduri si manifestarea bolilor in corpul fizic.

Care sunt pasii prin care stresul devine boala?

Exista patru etape in dezvoltarea dezechilibrelor cauzate de stres.

Faza 1: Atacuri psihologice repetate si excesive cauzate in mediul de la birou sau din cel familial rezulta intr-o hiperactivitate a sistemului nervos. Persoana in cauza devine foarte usor iritabila si hiperactiva, in acest prim stadiu poate dezvolta un tremur usor al membrelor.

Somnul devine nelinistit si se instaleaza o stare de anxietate.

Persoana devine ingrijorata si anxioasa, cu un tip de gandire negativista, indentifica posibile dezastre in toate situatiile din jur.

Daca situatia continua, persoana merge in a doua faza a dezvoltarii fenomenului de stres, faza psihosomatica. In aceasta faza, impreuna cu dezechilibrele mentionate mai sus, apar simptome precum hipertensiune, tremur, palpitatii, etc.

In a treia faza, denumita faza somatica, se poate observa o crestere in functia metabolica a unor organe, in special organele cu senzitivitate crescuta, care variaza de la persoana la persoana.

In acest stadiu ne putem da seama care organ va fi cel afectat prin impactul negativ al stresului in corp, in functie de predispozitia genetica a persoanei si de mediul in care se afla.

In cel de-al patrulea stadiu boala se instaleaza complet in organul respectiv, cu simptome clare. Uneori aceste stadii ale impactului stresului in corp sunt complet neglijate si se considera ca boala a aparut organic.

Cand vorbim despre durerile de spate stresul rezulta intr-o incordare musculara nefireasca care se intinde pe perioade lungi de timp.

Cum ajuta Nirvana Yoga la vindecarea durerilor de spate?

  1. Prin exercitii de yoga impotriva durerilor de spate

Aceste exercitii sunt specifice pentru practica de spate. Se fac fie in picioare fie pe scaun, in functie de gravitatea diagnosticului. Ele cupleaza miscari repetitive ale corpului cu inspiratia si expiratia.

Se urmareste in paralele expansiunea cutiei toracice si cresterea capacitatii plamanilor de a primi oxigen. Exercitiile au beneficii excelente asupra relaxarii mentale.

  1. Prin pozitii de yoga pentru coloana vertebrala

Posturile de yoga din cadrul cursului de terapie de spate rezulta in cresterea flexibilitatii si mobilitatii vertebrelor si intarirea structurii musculare adiacente.

Acest dublu rol rezulta intr-o tonifiere mai rapida si obtinerea de beneficii intr-un timp mai scurt.

  1. Practica de Nirvana Yoga creste nivelul energetic

Boala, stresul si gandurile excesive sunt atribuite unui nivel energetic scazut. Daca rezumam practica de reabilitare doar la exercitii fizice, atunci obtinem rezultate pe termen scurt sau mediu.

Din cauza ca revenim la vechile obiceiuri, boala se va reinstala fie in acelasi loc, fie va afecta urmatoarea zona cu sensibilitate crescuta.

Prin practica de Nirvana Yoga se creste nivelul energetic, deoarece prin fiecare practica se primeste energia fortei vietii in suflet, in corpul energetic si in corpul fizic.

Aceasta primire de energie se datoreaza Maestrului Madhavacharyan, care sustine energetic transformarea fiecarui cursant, ajutand la inlaturarea bolii de la radacina.

Aceasta vindecare isi are fundamentul in cresterea vibratiei prin constientizare de sine.

Cand este urmatorul curs de terapie pentru spate?

Nirvana Yoga va sustine un curs de 4 saptamani, de pe 7 August pe 1 Septembrie.

Cursul este format din initierea Areiki- 3 sedinte de terapie de vindecare si meditatie pentru incepatori si 9 sedinte de exercitii si pozitii yoga impotriva durerilor de spate.

Pentru rezervari puteti suna la 0733.756.897 sau email yogi @ nirvanayoga.ro

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo