Criteriul National

Terenuri agricole de vanzare, oportunitati de business

Terenuri agricole de vanzare, oportunitati de business
octombrie 03
15:45 2017

Terenurile agricole, au reprezentat si continua sa fie considerate investitii inteligente. Posibilitatile multiple de exploatare, interesul ridicat al investiorilor straini pentru terenurile agricole din Romania, sunt doar doua dintre motivele pentru care suprafetele agricole sunt vazute de specialisti drept oportunitati.

Cele mai multe terenuri agricole de vanzare din tara noastra sunt extrem de fertile, fapt pentru care permit realizarea de profit constant si rapid. Conform specialistilor, numeroase tipuri de afaceri familiale pot fi desfasurate cu usurinta pe suprafetele agricole, de dimensiuni mici sau medii.

Oportunitati de business pe care le ai investind intr-un teren agricol

Cu investitii minime pot fi dezvoltate diferite culturi, ce au mare cautare in zilele noastre. Plantele medicinale sunt o categorie agricola aparte, multe dintre acestea sunt usor de exploatat in orice zona a tarii, fara investitii mari. In plus costurile de infiintare pentru astfel de culturi sunt minime, ca si costurile de intretinere. Lavanda, coada soricelului, salvia, rozmarinul, musetelul, menta, galbenelele, schinduful,  sunt cateva dintre plantele ce pot fi usor valorificate. Astfel de culturi pot fi infiintate pe suprafete agricole de dimensiuni mici. Plantele medicinale enumerate anterior, nu sunt pretentioase fata de conditiile pedo-climatice si nu necesita ingrijiri speciale.

Plantele aromatice sunt o alta categorie de plante ce poate si valorificata cu usurinta pe terenuri agricole de dimensiuni mici. Cultura plantelor medicinale poate fi o activitate ceva mai solicitanta, pentru ca ingrijirea acestora, presupune operatiuni complexe de fertilizare si irigare.

Romani au redescoperit in ultimii ani, gustul intens al legumelor si fructelor autohtone. Deci investitiile in sere si solarii pot fi afaceri extrem de profitabile. Avantajul acestor business-uri consta in faptul ca pot fi dezvoltate pe terenuri agricole de mici dimensiuni.

Pe acelasi segment, al investitiilor profitabile se gaseste si cultivarea pomilor fructiferi. Aceasta activitatea poate fi initiata pe orice suprafata de teren agricol. Cand vine vorba de pomicultura, investitiile initiale sunt ceva mai consistente, iar amortizarea chelutileilor se face mai lent, decat in cazul altor culturi. Perioada lunga de exploatare a livezilor si productiile constante sunt insa beneficii ce nu trebuie ignorate de investitori.

Pretul terenurilor agricole este in continua crestere, deci suprafetele agricole sunt sursa de profit

Persoanele care doresc sa investeasca achizitioneze terenuri agricole, insa nu au cunostinte cu privire la exploatarea acestora pot alege sa le arendeze. Pot fi castigate sume importante de bani in urma arendarii terenurilor agricole.

Conform specialistilor imobiliari, pretul terenurilor agricole creste de la un an la altul. Studiile realizate arata ca in urma cu aprodimativ 6-7 ani, pretul terenurilor agricole din Romania era de 400-800 euro/ha. In prezent pretul hectarului de teren arabil a ajuns sa varieze intre 2.500-7.000 euro/ha, iar acest trend ascendent pare se mentina constant. Specialistii imoboliari atrag atentia ca invesitorii straini sunt tot mai interesati de solurile fertile din tara noastra, pentru ca aici se poate realiza agricultura performanta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo