Criteriul National

Terenuri agricole de vanzare, oportunitati de business

Terenuri agricole de vanzare, oportunitati de business
octombrie 03
15:45 2017

Terenurile agricole, au reprezentat si continua sa fie considerate investitii inteligente. Posibilitatile multiple de exploatare, interesul ridicat al investiorilor straini pentru terenurile agricole din Romania, sunt doar doua dintre motivele pentru care suprafetele agricole sunt vazute de specialisti drept oportunitati.

Cele mai multe terenuri agricole de vanzare din tara noastra sunt extrem de fertile, fapt pentru care permit realizarea de profit constant si rapid. Conform specialistilor, numeroase tipuri de afaceri familiale pot fi desfasurate cu usurinta pe suprafetele agricole, de dimensiuni mici sau medii.

Oportunitati de business pe care le ai investind intr-un teren agricol

Cu investitii minime pot fi dezvoltate diferite culturi, ce au mare cautare in zilele noastre. Plantele medicinale sunt o categorie agricola aparte, multe dintre acestea sunt usor de exploatat in orice zona a tarii, fara investitii mari. In plus costurile de infiintare pentru astfel de culturi sunt minime, ca si costurile de intretinere. Lavanda, coada soricelului, salvia, rozmarinul, musetelul, menta, galbenelele, schinduful,  sunt cateva dintre plantele ce pot fi usor valorificate. Astfel de culturi pot fi infiintate pe suprafete agricole de dimensiuni mici. Plantele medicinale enumerate anterior, nu sunt pretentioase fata de conditiile pedo-climatice si nu necesita ingrijiri speciale.

Plantele aromatice sunt o alta categorie de plante ce poate si valorificata cu usurinta pe terenuri agricole de dimensiuni mici. Cultura plantelor medicinale poate fi o activitate ceva mai solicitanta, pentru ca ingrijirea acestora, presupune operatiuni complexe de fertilizare si irigare.

Romani au redescoperit in ultimii ani, gustul intens al legumelor si fructelor autohtone. Deci investitiile in sere si solarii pot fi afaceri extrem de profitabile. Avantajul acestor business-uri consta in faptul ca pot fi dezvoltate pe terenuri agricole de mici dimensiuni.

Pe acelasi segment, al investitiilor profitabile se gaseste si cultivarea pomilor fructiferi. Aceasta activitatea poate fi initiata pe orice suprafata de teren agricol. Cand vine vorba de pomicultura, investitiile initiale sunt ceva mai consistente, iar amortizarea chelutileilor se face mai lent, decat in cazul altor culturi. Perioada lunga de exploatare a livezilor si productiile constante sunt insa beneficii ce nu trebuie ignorate de investitori.

Pretul terenurilor agricole este in continua crestere, deci suprafetele agricole sunt sursa de profit

Persoanele care doresc sa investeasca achizitioneze terenuri agricole, insa nu au cunostinte cu privire la exploatarea acestora pot alege sa le arendeze. Pot fi castigate sume importante de bani in urma arendarii terenurilor agricole.

Conform specialistilor imobiliari, pretul terenurilor agricole creste de la un an la altul. Studiile realizate arata ca in urma cu aprodimativ 6-7 ani, pretul terenurilor agricole din Romania era de 400-800 euro/ha. In prezent pretul hectarului de teren arabil a ajuns sa varieze intre 2.500-7.000 euro/ha, iar acest trend ascendent pare se mentina constant. Specialistii imoboliari atrag atentia ca invesitorii straini sunt tot mai interesati de solurile fertile din tara noastra, pentru ca aici se poate realiza agricultura performanta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro