Criteriul National

,,Terminaţi vă rog cu doliul şi smiorcăiala pe reţelele de socializare! Puteţi mai mult de atât!”

noiembrie 03
06:31 2015

 

cover-620x2292

,,Terminati va rog cu smiorcaiala!” este reactia activistului constantean Andrei Chivu emotionat de pasivitatea comunitatii vis-a-vis de greselile grave de administratie locala si centrala. Acesta a postat pe pagina proprie de socializare textul prin care isi exprima dezaprobarea categorica fata de lipsa de prevenirea tragediilor, a sistemului de organizare grav avariat si ignorat de societatea civila:

,,tinerii decedati nu sunt decat jertfa pasivitatii intregii comunitati aproape la administratia mizerabila – TOATA SMIORCAIALA ASTA PE INTERNET MI SE PARE PUR SI SIMPLU DEZGUSTATOARE- daca am fi avut societate civila sa acuze mereu problemele grave de administratie centrala si locala si apoi sa se implice direct in mediile politice, administrative si umanitare, astfel de incalcari grave ale normelor de siguranta nu s-ar fi petrecut. In fiecare zi mor sute si mii de oameni in accidente rutiere, in spitale insalubre, boli vasculare pentru ca habar nu avem ca la padure si in parc trebuie sa facem miscare nu sa ne crape burta cu mititei – stam toti tamaie si criticam din fotoliul stirilor – se petrec tragedii cu sutele si miile in fiecare zi, dar ne trezim si noi la realitate doar cand ARDEEEE”

„sa blamezi tinerii decedati pentru inclinatia lor catre muzica hard rock (pe care eu unul nu o apreciez) mi se pare o dobitocie crunta – este foarte posibil ca aceasta forma de exprimare sa fie un refugiu pentru multi care se simt raniti intr-o societate bolanava. PE VREME LUI MOZART EXISTA HARD ROCK? nu, pentru ca oranduiala era alta, nu erau nici acele vremuri usoare, dar oamenii aveau alte mecanisme sa scape de energia negativa. Acesti tineri nu deranjau pe nimeni, erau la o manifestatie in expresia careia ei se regaseau. Daca intr-adevar ar fi avut conotatii ,,satanice” poate ca nu era un model de manifestatie artistica, dar oricum nu deranjau pe altii. Cunosc multi altii care isi fac cruce si apoi injura si fura”

,,Daca vrei sa schimbi sistemul, iesi in strada, implica-te in politica, administratie si activitati umanitare si ecologice, ia cuvantul la dezbaterile publice la sedintele de consiliu local, judetean sau guvern, fa-te auzit oamenilor, nu calculatorului!” mai adauga tanarul pe pagina sa de socializare.

sursa foto: galerie proprie si ziarul Adevarul de Constanta

va mai recomandam:

Am platit o JERTFA prea mare

25-de-familii-din-pecineaga-isi-fac-sarbatorile-intr-un-grajd

actiune-caritabila-la-pecineaga

Mai+multi+elevi+au+ajutat+o+familie+nevoiasa+din+Mereni

cum-sa-ti-petreci-duminica-facand-util-natura-miscare-curatenie-muzica

1975060_839316032827715_87752533982540695_n

 

627x0 (1) 627x0 (2) 627x0 (3) 627x0 (4) 627x0 (5) 627x0 (6) 627x0 (7) 627x0 646x404 123358_1 andrei_chivuChivu-Andreicolaj1-1024x697 mars-2 poza_29_oct protest-constanta-city-park-mall-evz-465x390 (1) untitled

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro