Criteriul National

,,Terminaţi vă rog cu doliul şi smiorcăiala pe reţelele de socializare! Puteţi mai mult de atât!”

noiembrie 03
06:31 2015

 

cover-620x2292

,,Terminati va rog cu smiorcaiala!” este reactia activistului constantean Andrei Chivu emotionat de pasivitatea comunitatii vis-a-vis de greselile grave de administratie locala si centrala. Acesta a postat pe pagina proprie de socializare textul prin care isi exprima dezaprobarea categorica fata de lipsa de prevenirea tragediilor, a sistemului de organizare grav avariat si ignorat de societatea civila:

,,tinerii decedati nu sunt decat jertfa pasivitatii intregii comunitati aproape la administratia mizerabila – TOATA SMIORCAIALA ASTA PE INTERNET MI SE PARE PUR SI SIMPLU DEZGUSTATOARE- daca am fi avut societate civila sa acuze mereu problemele grave de administratie centrala si locala si apoi sa se implice direct in mediile politice, administrative si umanitare, astfel de incalcari grave ale normelor de siguranta nu s-ar fi petrecut. In fiecare zi mor sute si mii de oameni in accidente rutiere, in spitale insalubre, boli vasculare pentru ca habar nu avem ca la padure si in parc trebuie sa facem miscare nu sa ne crape burta cu mititei – stam toti tamaie si criticam din fotoliul stirilor – se petrec tragedii cu sutele si miile in fiecare zi, dar ne trezim si noi la realitate doar cand ARDEEEE”

„sa blamezi tinerii decedati pentru inclinatia lor catre muzica hard rock (pe care eu unul nu o apreciez) mi se pare o dobitocie crunta – este foarte posibil ca aceasta forma de exprimare sa fie un refugiu pentru multi care se simt raniti intr-o societate bolanava. PE VREME LUI MOZART EXISTA HARD ROCK? nu, pentru ca oranduiala era alta, nu erau nici acele vremuri usoare, dar oamenii aveau alte mecanisme sa scape de energia negativa. Acesti tineri nu deranjau pe nimeni, erau la o manifestatie in expresia careia ei se regaseau. Daca intr-adevar ar fi avut conotatii ,,satanice” poate ca nu era un model de manifestatie artistica, dar oricum nu deranjau pe altii. Cunosc multi altii care isi fac cruce si apoi injura si fura”

,,Daca vrei sa schimbi sistemul, iesi in strada, implica-te in politica, administratie si activitati umanitare si ecologice, ia cuvantul la dezbaterile publice la sedintele de consiliu local, judetean sau guvern, fa-te auzit oamenilor, nu calculatorului!” mai adauga tanarul pe pagina sa de socializare.

sursa foto: galerie proprie si ziarul Adevarul de Constanta

va mai recomandam:

Am platit o JERTFA prea mare

25-de-familii-din-pecineaga-isi-fac-sarbatorile-intr-un-grajd

actiune-caritabila-la-pecineaga

Mai+multi+elevi+au+ajutat+o+familie+nevoiasa+din+Mereni

cum-sa-ti-petreci-duminica-facand-util-natura-miscare-curatenie-muzica

1975060_839316032827715_87752533982540695_n

 

627x0 (1) 627x0 (2) 627x0 (3) 627x0 (4) 627x0 (5) 627x0 (6) 627x0 (7) 627x0 646x404 123358_1 andrei_chivuChivu-Andreicolaj1-1024x697 mars-2 poza_29_oct protest-constanta-city-park-mall-evz-465x390 (1) untitled

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo