Criteriul National

Teste rapide pentru coronavirus

Teste rapide pentru coronavirus
octombrie 29
16:21 2020

Clinica OK Medical efectuează teste rapide pentru coronavirus pentru detectarea imediată a virusului. Anticorpii sunt proteine ​​care circulă în plasma sanguină. Aceştia sunt produși de imunitate atunci când te confrunți cu un nou agent patogen sau virus. Mai mult, pentru fiecare element străin, se produc proprii anticorpi speciali. Cu ajutorul testelor rapide pentru coronavirus, poți afla atât de infecțiile actuale, cât și cele anterioare.

În ce fel diferă testele cu anticorpi de testele convenționale cu coronavirus?

Testele rapide coronavirus sunt cel mai adesea denumite teste PCR. Ele detectează eliberarea virusului în mediu în momentul efectuării analizei. Acestea stabilesc dacă o persoană prezintă o amenințare pentru alții în ceea ce privește infecția. Pentru examinare, se prelevează un tampon din gura pacientului. Materialul biologic este examinat pentru prezența materialului genetic al virusului – în acest caz, coronavirus. PCR este considerată una dintre cele mai exacte și sensibile metode de detectare a infecțiilor. Cu toate acestea, testele PCR pentru coronavirus dau uneori rezultate false pozitive sau false negative. De exemplu, dacă virusul este izolat într-o cantitate mică, sau sistemul de testare nu este suficient de sensibil sau au trecut mai mult de două săptămâni de la debutul bolii.

Testele cu anticorpi se fac folosind alte metode. În special, metoda de analiză imunocromatografică (testul IHA) este utilizată pentru diagnosticarea expresă și se efectuează folosind o bandă de testare sau o casetă pe care se aplică o picătură de sânge a pacientului. Astfel de sisteme sunt ușor de utilizat și nu necesită echipamente speciale. Dacă nu ești detectat cu anticorpi, testul arată o dungă, acesta fiind un control intern al calității pentru fiecare test. Dacă există anticorpi IgM sau IgG în sânge, atunci există două sau trei.

Care este diferența dintre anticorpii IgM și IgG?

Acestea sunt produse în diferite stadii ale infectării organismului cu infecția. În primele zile, s-ar putea să nu existe deloc anticorpi în sânge: organismul nu a avut încă timp să dezvolte un răspuns la virus. Prin urmare, testele cu anticorpi nu sunt recomandate pentru diagnosticarea coronavirusului în perioada timpurie. Abia de la patru până la șase zile de la debutul bolii, apar anticorpii IgM. Nivelul lor atinge vârfurile în a doua săptămână de boală, iar în a cincea săptămână aproape că dispar. Face parte din răspunsul imunitar în faza acută a bolii.

Anticorpii IgG sunt responsabili pentru imunitatea pe termen lung la bacterii și viruși și sunt produși mai lent. Aceasta este „memoria noastră imunologică”. IgG este determinat în sânge de a șaptea până la a zecea zi de boală și rămâne în organism de la câteva luni la zeci de ani și, uneori, pe viață. Astfel, prezența IgM în analiză indică faptul că o persoană este bolnavă sau tocmai a avut coronavirus. Iar anticorpii IgG confirmă că infecția a trecut și organismul știe cum să o combată. Dar există adesea cazuri când testul arată atât prezența IgM, cât și prezența IgG. Această situație este posibilă din a doua săptămână de boală și până la o lună și jumătate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul