Criteriul National

Theresa May dorește să consolideze controlul imigrației în ceea ce priveşte chestiunea legată de BREXIT!

Theresa May dorește să consolideze controlul imigrației în ceea ce priveşte chestiunea legată de BREXIT!
ianuarie 10
16:19 2017

Controlul la frontieră este „pentru ceea ce britanicii au votat la data de 23 iunie”, a spus Theresa May.Cu toate acestea, oficialităţile de Bruxelles nu dau semne şi nu intenționează să faciliteze activitatea aceasta. 

front

Prim-ministrul în exerciţiu al UK Theresa May a sugerat  că ar da prioritate controlului imigrației din Uniunea Europeană privind accesul la piața unică europeană în cadrul negocierilor privind problema Brexit- ului. „Putem avea un control al frontierelor noastre, legile noastre proprii … Asta e ceea ce oamenii au votat la 23 iunie” .

Reamintesc faptul că aceasta este data referendumului privind ieşirea de sub tutela Uniunii Europene. Această declaraţie vine ca răspuns la întrebările formulate de către redactorii de la Sky News. „Dar, desigur, ne dorim întotdeauna cea mai bună afacere posibilă pentru noi, pentru companiile noastre să continue comerțul cu și în cadrul Uniunii Europene” .Totodată, vice-versa, în timp ce la Bruxelles și în alte capitale europene accesul la piața unică nu se realizează fără libera circulație a persoanelor, un înalt oficial britanic se exprimă pentru prima dată în acest debut de an 2017.

De asemenea, domnia sa refuză să dezvăluie strategia de negociere înainte de activarea articolului 50, care va lansa procedura de rupere de Uniunea Europeană, ceea ce intenționează să facă înainte de sfârșitul lunii martie. Totuşi, cu diplomaţie premierul britanic  a lăsat să se înţeleagă fără să fi confirmat. O mare parte dintre companiile britanice sunt îngrijorate cu privire la refuzarea accesului la piața unică, care pot să permită comerțul cu restul Uniunii Europene în mod liber și definesc cât şi consolidează politicile comerciale ale oricărei democraţii, indiferent de coloratura politică a celor care guvernează

 Săptămâna trecută a fost marcată de unele evenimente, în sensul că tocmai ambasadorul Marii Britanii la UE- domnul Ivan Rogers a demisionat zgomotos, spunând că raționamentul guvernului a fost „confuz”, iar el nu știa propriile sale obiective.

„Da, am nevoie de timp pentru a examina situația (…), pentru că avem de a face cu probleme complexe”, a declarat duminică Theresa May.

Mai mult decât atât, o altă problemă spinoasă o constituie chiar ceea ce Theresa May ar fi  amintit de mai multe ori ca fiind, după viziunea sa ca având un rol benefic pentru „societate comună”, așa cum ea declară că guvernul are datoria de a interveni și corecta „nedreptățile arzătoare” în societatea modernă a Marii Britanii.

Trebuie să vă aduc aminte de acel interviu acordat în exclusivitate pentru The Telegraph, atunci când oficialul britanic a spus că guvernul nu ar trebui pur și simplu „ieşi din drum” și chiar cu prioritate insistă asupra faptului că este „mai mult la viață decât individualismul și interes”. Acest punct de vedere oferă o perspectivă mai detaliată în agenda de reformă socială a doamnei, deoarece de la preluarea mandatului ni s-a relevat o tentativă deliberată de a se rupe de predecesorii ei conservatori.

Ca şi observator pot remarca faptul că predecesorul în funcţie , domnul David Cameron avea grijă îndeosebi de ”societatea mare”, care s-a concentrat pe obţinerea de avantaje, de aşa zise acte de caritate pentru a ajuta la combaterea inegalității.

Pe acceaşi linie se înscrie şi această politică prevăzătoare, circumspectă foarte puţin diferită de aceea a unei alte figuri politice britanice cu notorietate ca aceea a doamnei Margaret Thatcher. Numai că datele problemei sunt diferite, contextul extern fiind cu totul altul, aşadar nu există „nici un lucru, cum ar fi societatea în ansamblul ei”.

theresa

În concluzie, acest interviu a limpezit în mare măsură viitoarea direcţie politică a UK. Accentul pe justiția socială va fi de asemenea, o încercare de a se încerca cu tot dinadinsul abaterea opiniei publice de la strategia privind problema Brexit, pe care domnia sa continuă să o creioneze destul de vag, refuzând să admită o asumare precisă asemeni unui „comentariu de funcționare”. Dar rezistența şi unda de mister vor fi ridicate în momentul în care Theresa  May le va permite parlamentarilor să aibă un cuvânt de spus. Cu micul amendament legat de faptul că, înainte va trebui să urgenteze punerea în vigoare a celebrului articol 50, cel care grăbeşte oficial procesul de separare de ceea ce înseamnă UE.

De aceea, vă promit că voi urmări cu atenţie acest subiect care lasă loc multor interpretări şi aduce lămuriri asupra unor neclarități cu privire la acest sinuos proces, îndelung speculat de către criticii domniei sale.

Sursa foto http://www.lepoint.fr/ http://news.sky.com/

Sinteză material efectuat de Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo