Criteriul National

Theresa May dorește să consolideze controlul imigrației în ceea ce priveşte chestiunea legată de BREXIT!

Theresa May dorește să consolideze controlul imigrației în ceea ce priveşte chestiunea legată de BREXIT!
ianuarie 10
16:19 2017

Controlul la frontieră este „pentru ceea ce britanicii au votat la data de 23 iunie”, a spus Theresa May.Cu toate acestea, oficialităţile de Bruxelles nu dau semne şi nu intenționează să faciliteze activitatea aceasta. 

front

Prim-ministrul în exerciţiu al UK Theresa May a sugerat  că ar da prioritate controlului imigrației din Uniunea Europeană privind accesul la piața unică europeană în cadrul negocierilor privind problema Brexit- ului. „Putem avea un control al frontierelor noastre, legile noastre proprii … Asta e ceea ce oamenii au votat la 23 iunie” .

Reamintesc faptul că aceasta este data referendumului privind ieşirea de sub tutela Uniunii Europene. Această declaraţie vine ca răspuns la întrebările formulate de către redactorii de la Sky News. „Dar, desigur, ne dorim întotdeauna cea mai bună afacere posibilă pentru noi, pentru companiile noastre să continue comerțul cu și în cadrul Uniunii Europene” .Totodată, vice-versa, în timp ce la Bruxelles și în alte capitale europene accesul la piața unică nu se realizează fără libera circulație a persoanelor, un înalt oficial britanic se exprimă pentru prima dată în acest debut de an 2017.

De asemenea, domnia sa refuză să dezvăluie strategia de negociere înainte de activarea articolului 50, care va lansa procedura de rupere de Uniunea Europeană, ceea ce intenționează să facă înainte de sfârșitul lunii martie. Totuşi, cu diplomaţie premierul britanic  a lăsat să se înţeleagă fără să fi confirmat. O mare parte dintre companiile britanice sunt îngrijorate cu privire la refuzarea accesului la piața unică, care pot să permită comerțul cu restul Uniunii Europene în mod liber și definesc cât şi consolidează politicile comerciale ale oricărei democraţii, indiferent de coloratura politică a celor care guvernează

 Săptămâna trecută a fost marcată de unele evenimente, în sensul că tocmai ambasadorul Marii Britanii la UE- domnul Ivan Rogers a demisionat zgomotos, spunând că raționamentul guvernului a fost „confuz”, iar el nu știa propriile sale obiective.

„Da, am nevoie de timp pentru a examina situația (…), pentru că avem de a face cu probleme complexe”, a declarat duminică Theresa May.

Mai mult decât atât, o altă problemă spinoasă o constituie chiar ceea ce Theresa May ar fi  amintit de mai multe ori ca fiind, după viziunea sa ca având un rol benefic pentru „societate comună”, așa cum ea declară că guvernul are datoria de a interveni și corecta „nedreptățile arzătoare” în societatea modernă a Marii Britanii.

Trebuie să vă aduc aminte de acel interviu acordat în exclusivitate pentru The Telegraph, atunci când oficialul britanic a spus că guvernul nu ar trebui pur și simplu „ieşi din drum” și chiar cu prioritate insistă asupra faptului că este „mai mult la viață decât individualismul și interes”. Acest punct de vedere oferă o perspectivă mai detaliată în agenda de reformă socială a doamnei, deoarece de la preluarea mandatului ni s-a relevat o tentativă deliberată de a se rupe de predecesorii ei conservatori.

Ca şi observator pot remarca faptul că predecesorul în funcţie , domnul David Cameron avea grijă îndeosebi de ”societatea mare”, care s-a concentrat pe obţinerea de avantaje, de aşa zise acte de caritate pentru a ajuta la combaterea inegalității.

Pe acceaşi linie se înscrie şi această politică prevăzătoare, circumspectă foarte puţin diferită de aceea a unei alte figuri politice britanice cu notorietate ca aceea a doamnei Margaret Thatcher. Numai că datele problemei sunt diferite, contextul extern fiind cu totul altul, aşadar nu există „nici un lucru, cum ar fi societatea în ansamblul ei”.

theresa

În concluzie, acest interviu a limpezit în mare măsură viitoarea direcţie politică a UK. Accentul pe justiția socială va fi de asemenea, o încercare de a se încerca cu tot dinadinsul abaterea opiniei publice de la strategia privind problema Brexit, pe care domnia sa continuă să o creioneze destul de vag, refuzând să admită o asumare precisă asemeni unui „comentariu de funcționare”. Dar rezistența şi unda de mister vor fi ridicate în momentul în care Theresa  May le va permite parlamentarilor să aibă un cuvânt de spus. Cu micul amendament legat de faptul că, înainte va trebui să urgenteze punerea în vigoare a celebrului articol 50, cel care grăbeşte oficial procesul de separare de ceea ce înseamnă UE.

De aceea, vă promit că voi urmări cu atenţie acest subiect care lasă loc multor interpretări şi aduce lămuriri asupra unor neclarități cu privire la acest sinuos proces, îndelung speculat de către criticii domniei sale.

Sursa foto http://www.lepoint.fr/ http://news.sky.com/

Sinteză material efectuat de Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro