Criteriul National

Theresa May vrea ieșirea din UE până în martie 2017

Theresa May vrea ieșirea din UE până în martie 2017
octombrie 03
14:37 2016

Prim ministrul Marii Britanii Theresa May a declarat că va declanșa procesul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până la sfârșitul lunii martie 2017. Șefa guvernului britanic va depune notificarea în temeiul articolului 50 al Tratatului de la Lisabona care inițiază o perioadă de negocieri de doi ani care se încheie cu încetarea calității de membru UE.Domnia sa a estimat că procesul de retragere din UE va dura doi ani, astfel că Marea Britanie va fi din nou o țară „suverană și independentă” după martie 2019.

may

Într-un interviu acordat celor de la BBC, premierul May a spus că în programul legislativ ce va fi depus în toamna aceasta de guvern pentru următoarele 12 luni va figura proiectul de abrogare a legii Comunităților Europene din 1972 prin care parlamentul ratificase aderarea Marii Britanii la UE la 1 ianuarie 1973.

Premierul May a adăugat ca aceasta va însemna că Marea Britanie va fi din nou o țară „suverană și independentă” după martie 2019. Ea a spus că procesul va fi unul complex, dar odată declanșat negocierile vor fi fluente.

Este important nu doar pentru Regatul Unit, dar și pentru Europa în ansamblu să procedăm în așa fel încât să avem un nivel minim de perturbare a companiilor și când părăsim UE să avem o tranziție lină de la Uniune„, a spus premierul May.

Aceste declarații au fost făcute în preziua începerii conferinței anuale a Partidului Conservator, al cărei lider este premierul May.

Doamna Theresa May a spus că va face posibil ca să se pună în aplicare din „primul trimestru al anului 2017″, care marchează începutul unui proces de ieșire estimat la doi ani. Procesul de a părăsi UE ar fi „destul de complex”, a spus ea, dar a adăugat că a sperat că vor fi acum „lucrările pregătitoare”, cu membrii UE rămași, astfel încât „odată ce vine deadline-ul, vom avea un proces mai lin de negociere” . Femeia care conduce destinele politice în UK a adăugat: „Nu este important doar pentru Marea Britanie, dar importante pentru Europa în ansamblul ei că suntem capabili să facem acest lucru în cel mai bun mod posibil, astfel încât avem puține obstacole pentru întreprinderi, iar când vom părăsi UE avem o tranziție lină de la UE „. De asemenea, a declarat că alegerile din iunie pentru a părăsi UE a fost un „mesaj clar din poporul britanic pe care vor să controleze mișcarea oamenilor care vin în Marea Britanie”.

În partidul de guvernământ există două curente, unul al euroscepticilor radicali care doresc un Brexit „dur”, în care controlul migrației să aibă prioritate, și unul al moderaților care doresc păstrarea accesului la piața unică europeană, cu o politică de migrație cât mai flezibilă.

Brexit – ieșirea din Uniunea Europeană – a fost opțiunea electoratului britanic care a votat pe 23 iunie 2016 într-un referendum cu 52% – 48% în favoarea părăsirii Uniunii.

interview

Reacţii după acest interviu 

Reacționând la comentariile doamnei May despre articolul 50 cu privire la, CBI a spus că era încă o „nevoie urgentă de răspunsuri” privind accesul la piața unică și reglementările de afaceri . Campania partidului deschisă de Marea Britanie avertizează deja celelalte ţări europene .De aceea, anumiţi comentatori sunt de părere că ar trebui să nu „aștepte favoruri din partea Parlamentului”, deoarece proiectul de lege privind abrogarea sa nu va veni atît de curând.

Secretarul de externe laburist Emily Thornberry a declarat angajamentul articolului 50 c-ar fi o”lipsit de sens”, fără ca guvernul să-l fi promovat suficient. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că anunţul ar fi adus „claritatea de bun venit” de după Brexit.

Totuşi, unele voci din Scoţia avertizează că tocmai Parlamentul local ar putea bloca Abrogarea Marii Decizii.Primul ministru scoțian Nicola Sturgeon a spus că a fost „deprimant” că deciziile guvernului au fost „condusă de ideologia dură a Brexit-ului , iar mai degrabă ar fi neecesitat să primeze interesele țării”.

Liderul militant al Brexit -Iain Duncan Smith a declarat că premierul a stabilit un calendar „destul de rezonabil”  și a crezut că articolul 50 ar fi putufi declanșat mai devreme decât luna martie, cerând claritate înainte de aplicarea articolului , adăugând: „Nu putem porni procesul fără nici o idee de unde vom merge.”

Sursa foto : www.youtube.comwww.busseltonmail.com.au

Sinteza a fost realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo