Criteriul National

Tigarile electronice – Mult mai sigure pentru sanatate decat tigarile obisnuite

Tigarile electronice – Mult mai sigure pentru sanatate decat tigarile obisnuite
august 31
12:03 2017

tigarielectronicesanatoase

Tigara electronica este mai putin toxica si mai sigura in comparatie cu tigara conventionala, potrivit unui studiu publicat in Annals of Internal Medicine.

Oamenii de stiinta din cadrul institutului Cancer Research din Marea Britanie au constatat ca persoanele care au schimbat tigarile din tutun cu tigarile electronice sau cu alte produse de substitutie cu nicotina timp de cel putin sase luni, au avut un nivel mult mai scazut de substante toxice cauzatoare de cancer in corpul lor decat persoanele care au continuat sa foloseasca tigari obisnuite.

Cercetatorii au analizat saliva si urina utilizatorilor celor care folosit pe termen lung tigari electronice sau alte produse cu nicotina de inlocuire a tigarilor traditionale, precum si saliva si urina fumatorilor obisnuiti, comparand rezultalele acestora in ceea ce priveste expunerea corpului la substantele chimice toxice.

Fostii fumatori care au trecut de la tigarile din tutun la tigari electronice sau la alte produse cu nicotina au avut un nivel semnificativ mai scazut de substante chimice toxice si substante cancerigene in corpul lor comparativ cu persoanele care au continuat sa fumeze tigari din tutun. Dar cei care au folosit tigari electronice sau NRT (produse cu nicotina) in timp ce continuau sa consume si tutun nu au aratat aceleasi rezultate, cercetatorii ajungand astfel la concluzia ca este nevoie de o inlocuire completa a tutunului pentru a reduce expunerea la toxine.

Dr. Lion Shahab, lector in cadrul Departamentului de Epidemiologie si Sanatate Publica de la UCL si principalul autor al publicatiei, a declarat: “Studiul nostru ofera dovezi in plus ca tigarile electronice si celelalte produse cu nicotina de inlocuire a tutunului sunt mult mai sigure decat fumatul obisnuit, acestea avand riscuri foarte mici pentru sanatate pe termen lung. Am aratat ca nivelurile de substante chimice toxice din corp provenite de la tigarile electronice sunt considerabil mai scazute decat cele provenite de la tigarile din tutun. Rezultatele noastre sugereaza, de asemenea, ca in timp ce tigarile electronice nu sunt doar mai sigure, cantitatea de nicotina pe care o furnizeaza nu este in mod evident diferita de cea a tigarilor conventionale, ceea ce ii poate ajuta pe oameni sa renunte la fumat in totalitate, facandu-si pofta intr-un mod mai sigur.”

Alison Cox, directorul departamentului Cancer Research din Regatul Unit a declarat, la randul ei: “Aproximativ o treime din decesele cauzate de tutun se datoreaza cancerului, asa ca vrem sa vedem cat mai multi oameni dintre cei 10 milioane de fumatori din Marea Britanie ca renunta la tutun in favoarea tigarilor electronice, pentru o sanatate mai buna”.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro