Criteriul National

Tigarile electronice – Mult mai sigure pentru sanatate decat tigarile obisnuite

Tigarile electronice – Mult mai sigure pentru sanatate decat tigarile obisnuite
august 31
12:03 2017

tigarielectronicesanatoase

Tigara electronica este mai putin toxica si mai sigura in comparatie cu tigara conventionala, potrivit unui studiu publicat in Annals of Internal Medicine.

Oamenii de stiinta din cadrul institutului Cancer Research din Marea Britanie au constatat ca persoanele care au schimbat tigarile din tutun cu tigarile electronice sau cu alte produse de substitutie cu nicotina timp de cel putin sase luni, au avut un nivel mult mai scazut de substante toxice cauzatoare de cancer in corpul lor decat persoanele care au continuat sa foloseasca tigari obisnuite.

Cercetatorii au analizat saliva si urina utilizatorilor celor care folosit pe termen lung tigari electronice sau alte produse cu nicotina de inlocuire a tigarilor traditionale, precum si saliva si urina fumatorilor obisnuiti, comparand rezultalele acestora in ceea ce priveste expunerea corpului la substantele chimice toxice.

Fostii fumatori care au trecut de la tigarile din tutun la tigari electronice sau la alte produse cu nicotina au avut un nivel semnificativ mai scazut de substante chimice toxice si substante cancerigene in corpul lor comparativ cu persoanele care au continuat sa fumeze tigari din tutun. Dar cei care au folosit tigari electronice sau NRT (produse cu nicotina) in timp ce continuau sa consume si tutun nu au aratat aceleasi rezultate, cercetatorii ajungand astfel la concluzia ca este nevoie de o inlocuire completa a tutunului pentru a reduce expunerea la toxine.

Dr. Lion Shahab, lector in cadrul Departamentului de Epidemiologie si Sanatate Publica de la UCL si principalul autor al publicatiei, a declarat: “Studiul nostru ofera dovezi in plus ca tigarile electronice si celelalte produse cu nicotina de inlocuire a tutunului sunt mult mai sigure decat fumatul obisnuit, acestea avand riscuri foarte mici pentru sanatate pe termen lung. Am aratat ca nivelurile de substante chimice toxice din corp provenite de la tigarile electronice sunt considerabil mai scazute decat cele provenite de la tigarile din tutun. Rezultatele noastre sugereaza, de asemenea, ca in timp ce tigarile electronice nu sunt doar mai sigure, cantitatea de nicotina pe care o furnizeaza nu este in mod evident diferita de cea a tigarilor conventionale, ceea ce ii poate ajuta pe oameni sa renunte la fumat in totalitate, facandu-si pofta intr-un mod mai sigur.”

Alison Cox, directorul departamentului Cancer Research din Regatul Unit a declarat, la randul ei: “Aproximativ o treime din decesele cauzate de tutun se datoreaza cancerului, asa ca vrem sa vedem cat mai multi oameni dintre cei 10 milioane de fumatori din Marea Britanie ca renunta la tutun in favoarea tigarilor electronice, pentru o sanatate mai buna”.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo