Criteriul National

TIMP LIBER! Un week-end bucureştean într-un parc emblematic al Capitalei!

 Breaking News
TIMP LIBER! Un week-end bucureştean într-un parc emblematic al Capitalei!
aprilie 18
10:09 2016

Ieri în cadrul rubricii dedicate modului de petrecere a timpului liber al bucureştenilor,reporteri ai ziarului nostru de la Bucureşti au investigat Parcul Tineretului şi orăşelul Copiilor, datorită în special condiţiilor meteo favorabile. 

a

Echipa ziarului a intreprins ieri 17 aprilie 2016 o anchetă temeinică în acest parc deoarece acolo au fost semnalate nenumărate subiecte de presă la nivelul sectorului patru.

Unele materiale şi documentare au fost realizate chiar din partea televiziunii naţionale Estrada TV, în cadrul emisiunilor de seară ale Doctorului Filip, care semnala tăierea ilegală a unor arbuşti chiar în parcul Tineretului. Acest fapt este de o însemnătate deosebită pentru cetăţenii din sectorul 4 al Bucureştiului deoarece constituie un adevărat loc de linişte şi relaxare, în centrul căruia se află lacul Cocioc.

f

Locul fiind realizat cu mult timp în urmă pe baza unui izvor de apă dulce chiar în centrul lacului, care mai apoi în anii 1980 a fost conturat parcul la indicaţiile preţioase ale edililor de la acea vreme. Dup incursiunea la pas a echipei noastre s-au putut descoperi că parcul reprezintă un loc de atracţie special atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

d  e

 

Majoritatea folosesc condiţiile oferite de parc pentru diferite îndeletniciri recreaţionale de weekend precum, plajă, atletism, mersul pe bicicletă, relaxare pe malul lacului, plimbatul câinilor în lesă sau chiar excursiile pitoreşti în centrul pădurii formate natural unde oamenii se pot plimba nestingheriţi sub protecţia generoase a copacilor.

x y w

În acest scop vă punem la dispoziţiecâteva dintre  superbele fotografii  realizate în partea de nord a Parcului. Alături  se află parcul Copiilor sau aşa zisul “Orăşel al Copiilor” unde copii  se joacă în spaţiile special amenajate,sub atenta supraveghere a părinţilor sau bunicilor.

În apropiere de aceste două obietive se află şi baza de sport de pe Şoseaua Olteniţei, care nu poate să nu fie remarcată,chiar de la intrarea principală a Parcului şi care se află, din nefericire lăsată într-o totală paragină.

IMG_5363  IMG_5365

Din spusele oamenilor am înţeles că acolo ar fi avut Ilie Năstase o bază de tenis, care astăzi se află uitată,lăsată de izbelişte, în profund dispreţ faţă de bucureşteni şi din anumite motive…rămase încă necunoscute.

Ţinând cont de faptul că alegerile locale vor avea loc în foarte scurt timp, poate cei care vor veni sau reveni la conducerea Primăriei, vor ţine cont şi de acest aspect scăpat de sub control!

aa bb

cc dd

Sursă foto : https://www.facebook.com/Berliner01

 

Relatarea acestei documentări a fost realizată de către domnul redactor şi foto-reporter al ziarului Criteriul Naţional- Daniel Hintergraber!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo