Criteriul National

Timpul tau e valoros, nu-l pierde la cozi!

Timpul tau e valoros, nu-l pierde la cozi!
decembrie 20
17:54 2017

Tu esti valoros, prin urmare, si timpul tau este pretios. De aceea, este de datoria ta sa nu-l mai irosesti.

Aproape in fiecare seara, ne gandim cat de repede a trecut ziua asta. Apoi luna si, de fiecare data, in noaptea de Revelion, facem o retrospectiva a anului care a trecut, tragem linie, vedem ce am reusit sa realizam si ce nu. Si aproape fara exceptie, de fiecare data, ne spunem cu regret ca a trecut si anul acesta atat de repede…

Asta e cruda realitate. Timpul trece. E singurul pe care nu il mai putem recupera. De aceea, trebuie folosit eficient. Fiecare minut, fiecare clipa, fiecare zi ar trebui folosite pentru activitatile care iti aduc cea mai mare satisfactie.

De regula, prima scuza care ne vine in minte este ca muncim. Si nu mai avem timp sa facem nimic altceva (paradoxal, ne spunem ca nu mai avem timp sa ne facem timp). Insa si timpul petrecut la munca poate fi folosit cu placere. Inclusiv pentru munca. Asta daca nu esti printre romanii care isi urasc stau cu ochii pe ceas in timpul programului de la serviciu si atunci ar face orice sa piarda timpul.

Dar, chiar si in aceasta situatie fiind, timpul poate fi utilizat pentru a face ceva útil. Orice iti aduce o minima bucurie. Cu siguranta, nu muncim 12 ore fara nicio pauza. Daca nu sunteti pasionat de scris sau de citit, faceti altceva. Orice va place. Incercati sa creati bijuterii, pe care apoi le puteti vinde, iar banii ii puteti dona unor persoane sarace. Sau documentati-va despre diverse activitati care v-ar putea placea sau care v-ar aduce un venit suplimentar.

Drept urmare, organizeaza-te si nu mai pierde minute pretioase care iti pot aduce satisfactii uriase. Si cand stai la coada pentru a cumpara ceva este timp pierdut. Si cand astepti o ora masa este timp pierdut. Pentru asta, exista 200 de restaurante care servesc sau livreaza pizza in Bucuresti. Si alte sute in toata tara. Se serveste sau se livreaza repede, se manaca repede si ai timp sa citesti cateva pagini dintr-o  carte sau sa termini proiectul urgent  de la munca. Ori sa pui pe hartie planul de afaceri la care te gandesti mereu.

Sau faceti un curs de dans, luati lectii de pian sau invatati o limba straina. Ori faceti sport. Daca aveti o familie care va asteapta acasa, cautati o activitate pe care sa o faceti impreuna. Va aduce armonie in casa, inainte de orice. Distractia e garantata. Dar nu mai pierde timpul. Actioneaza! Petrece-ti timpul astfel incat fiecare moment sa fie unul castigat in avantajul tau.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu