Criteriul National

Tinerii din Constanța cer revocarea ministrului transporturilor pentru încălcarea legii educației

Tinerii din Constanța cer revocarea ministrului transporturilor pentru încălcarea legii educației
octombrie 12
14:19 2016

 

ministrul-educatiei-disponibilitatea-mea-de-dialog-estemaxima-cu-asociatiile-de-elevi Tinerii din Constanța, reprezentați de către Federația Tinerilor din Constanța, cer revocarea ministrului transporturilor, Petru Șorin Bușe, pentru incapacitatea acestuia de a rezolva problema aplicării legii pentru reducerile la elevi și studenți.

 

Guvernul României, prin H.G. nr. 309/1996, calculează în mod nelegal reducerea la transportul feroviar pentru elevi și studenți. Astfel, potrivit hotărârii, elevii și studenții ar beneficia de reducerea de 50% prevăzută de legea educației (art. 84 alin. (1) și art. 205 alin. (2)) doar pentru trenurile Regio, deși conform legii, elevii trebuie să aibă reducere de 50% și pentru trenurile Interregio și Intercity.

 

Fostul ministru al transporturilor a promis în luna mai că din toamnă această ilegalitate va fi remediată, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ne aflăm în mijlocul lunii octombrie și nu există niciun proiect de hotărâre de guvern inițiat de către actualul Guvern pentru corectarea H.G. nr. 309/1996, conform site-urilor mt.gov.ro și sgg.ro.

 

Tinerii mai cer premierului Dacian Cioloș trimiterea Corpului de Control la Ministerul Transporturilor pentru a constata faptele prevăzute de legea penală și pentru sesizarea organelor judiciare.

 

 

„Unui student din România îi este limitat dreptul de a beneficia de reducere cu 50% la transportul feroviar printr-un artificiu administrativ cu niște cupoane ilegale care generează și multă birocrație în mediul universitar. De asemenea, această procedură îngreunează achiziția de bilete și reducerile ar trebui să fie acordate în baza carnetului de student vizat la toate categoriile de tren, așa cum scrie în legea educației. Studenții se plâng că nu pot beneficia în acest moment de tarife reduse cu 50% la biletele achiziționate online la toate categoriile de trenuri din cauza prezentei proceduri.” a declarat Cristian-George Farauanu, președintele Asociației Studenților din Constanța.

o

„Acum o săptămână am depus o plângere prealabilă la Guvernul României și am solicitat Curții de Apel București suspendarea acestui mod greșit de calcul care are ca scop vătămarea elevilor și studenților. Nu există niciun motiv pentru care să mai așteptăm să fim batjocoriți. Este un caz incredibil în care statul fură de la elevi și studenți. Vom acționa pe calea legală și așa cum am dovedit și până acum, vom câștiga și vom obliga Guvernul să despăgubească elevii și studenții. Sigur, asta nu va înlătura răspunderea penală a multor miniștri ai transporturilor.” a declarat Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța.

Sursa foto : www.ziarelive.ro,Adevarul.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește Federației Tinerilor din Constanța

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu