Criteriul National

Tinerii din Constanța cer revocarea ministrului transporturilor pentru încălcarea legii educației

Tinerii din Constanța cer revocarea ministrului transporturilor pentru încălcarea legii educației
octombrie 12
14:19 2016

 

ministrul-educatiei-disponibilitatea-mea-de-dialog-estemaxima-cu-asociatiile-de-elevi Tinerii din Constanța, reprezentați de către Federația Tinerilor din Constanța, cer revocarea ministrului transporturilor, Petru Șorin Bușe, pentru incapacitatea acestuia de a rezolva problema aplicării legii pentru reducerile la elevi și studenți.

 

Guvernul României, prin H.G. nr. 309/1996, calculează în mod nelegal reducerea la transportul feroviar pentru elevi și studenți. Astfel, potrivit hotărârii, elevii și studenții ar beneficia de reducerea de 50% prevăzută de legea educației (art. 84 alin. (1) și art. 205 alin. (2)) doar pentru trenurile Regio, deși conform legii, elevii trebuie să aibă reducere de 50% și pentru trenurile Interregio și Intercity.

 

Fostul ministru al transporturilor a promis în luna mai că din toamnă această ilegalitate va fi remediată, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ne aflăm în mijlocul lunii octombrie și nu există niciun proiect de hotărâre de guvern inițiat de către actualul Guvern pentru corectarea H.G. nr. 309/1996, conform site-urilor mt.gov.ro și sgg.ro.

 

Tinerii mai cer premierului Dacian Cioloș trimiterea Corpului de Control la Ministerul Transporturilor pentru a constata faptele prevăzute de legea penală și pentru sesizarea organelor judiciare.

 

 

„Unui student din România îi este limitat dreptul de a beneficia de reducere cu 50% la transportul feroviar printr-un artificiu administrativ cu niște cupoane ilegale care generează și multă birocrație în mediul universitar. De asemenea, această procedură îngreunează achiziția de bilete și reducerile ar trebui să fie acordate în baza carnetului de student vizat la toate categoriile de tren, așa cum scrie în legea educației. Studenții se plâng că nu pot beneficia în acest moment de tarife reduse cu 50% la biletele achiziționate online la toate categoriile de trenuri din cauza prezentei proceduri.” a declarat Cristian-George Farauanu, președintele Asociației Studenților din Constanța.

o

„Acum o săptămână am depus o plângere prealabilă la Guvernul României și am solicitat Curții de Apel București suspendarea acestui mod greșit de calcul care are ca scop vătămarea elevilor și studenților. Nu există niciun motiv pentru care să mai așteptăm să fim batjocoriți. Este un caz incredibil în care statul fură de la elevi și studenți. Vom acționa pe calea legală și așa cum am dovedit și până acum, vom câștiga și vom obliga Guvernul să despăgubească elevii și studenții. Sigur, asta nu va înlătura răspunderea penală a multor miniștri ai transporturilor.” a declarat Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța.

Sursa foto : www.ziarelive.ro,Adevarul.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește Federației Tinerilor din Constanța

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo