Criteriul National

Tinerii sportivi romani participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2016

Tinerii sportivi romani participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2016
februarie 12
11:54 2016

jocuri olimpice de tineret 2016

A doua editie a Jocurilor Olimpice de Tineret ( 12-21 februarie 2016) va debuta astazi 12 februarie la Lillehammer, Norvegia. In acest an norvegienii au pus la dispozitie cinci baze bine pregatite, pentru ca evenimentul  sportiv sa se desfasoare  in cele mai bune conditii.

Ceremonia de deschidere va incepe astazi la ore 20.00, pe Arena de sarituri cu schiurile Lysgardsbakkene.
Delegatia Romaniei este formata din cei 22 de participanti, 12 baieti si 10 fete, insotiti de antrenorii lor. Delegatia tarii noastre este condusa de Alexandru Epuran si Liliana Dorneanu.

Tinerii sportivi vor intra in competitie pe 13 februarie, la probele de hochei pe gheata — indemanare, schi fond, schi alpin si patinaj viteza.  In zilele urmatoare sportivii romani vor participa si la probele de biatlon, sarituri cu schiurile, skeleton, monobob si sanie.

Echipa Romaniei la aceasta editie la Jocurilor Olimpice de Tineret este formata din:  Nicoleta Luciana Sovarschi si Iulian Ababei ( schi fond), Eniko Marton si Daniel Munteanu (biatlon), Andreea Diana Trambitas si Nicolae Sorin Mitrofan (sarituri cu schiurile), Iulia Boier și Alexandru Stefan Stefanescu (schi alpin), Diana Alexandra Iuga si Eduard Casaneanu ( hochei pe gheata- îndemânare), Mihaela Hogas (patinj viteza), Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Puscasu, Mihail Sebastian Enache si Mihai Razvan Trasnea (skeleton), Daniela Florina Gheaus si Mihai Cristian Tentea (monobob), Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gitlan si Flavius Ion Craciun (sanie).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul