Criteriul National

Tinerii sportivi romani participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2016

Tinerii sportivi romani participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2016
februarie 12
11:54 2016

jocuri olimpice de tineret 2016

A doua editie a Jocurilor Olimpice de Tineret ( 12-21 februarie 2016) va debuta astazi 12 februarie la Lillehammer, Norvegia. In acest an norvegienii au pus la dispozitie cinci baze bine pregatite, pentru ca evenimentul  sportiv sa se desfasoare  in cele mai bune conditii.

Ceremonia de deschidere va incepe astazi la ore 20.00, pe Arena de sarituri cu schiurile Lysgardsbakkene.
Delegatia Romaniei este formata din cei 22 de participanti, 12 baieti si 10 fete, insotiti de antrenorii lor. Delegatia tarii noastre este condusa de Alexandru Epuran si Liliana Dorneanu.

Tinerii sportivi vor intra in competitie pe 13 februarie, la probele de hochei pe gheata — indemanare, schi fond, schi alpin si patinaj viteza.  In zilele urmatoare sportivii romani vor participa si la probele de biatlon, sarituri cu schiurile, skeleton, monobob si sanie.

Echipa Romaniei la aceasta editie la Jocurilor Olimpice de Tineret este formata din:  Nicoleta Luciana Sovarschi si Iulian Ababei ( schi fond), Eniko Marton si Daniel Munteanu (biatlon), Andreea Diana Trambitas si Nicolae Sorin Mitrofan (sarituri cu schiurile), Iulia Boier și Alexandru Stefan Stefanescu (schi alpin), Diana Alexandra Iuga si Eduard Casaneanu ( hochei pe gheata- îndemânare), Mihaela Hogas (patinj viteza), Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Puscasu, Mihail Sebastian Enache si Mihai Razvan Trasnea (skeleton), Daniela Florina Gheaus si Mihai Cristian Tentea (monobob), Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gitlan si Flavius Ion Craciun (sanie).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro