Criteriul National

Tinerii sportivi romani participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2016

Tinerii sportivi romani participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2016
februarie 12
11:54 2016

jocuri olimpice de tineret 2016

A doua editie a Jocurilor Olimpice de Tineret ( 12-21 februarie 2016) va debuta astazi 12 februarie la Lillehammer, Norvegia. In acest an norvegienii au pus la dispozitie cinci baze bine pregatite, pentru ca evenimentul  sportiv sa se desfasoare  in cele mai bune conditii.

Ceremonia de deschidere va incepe astazi la ore 20.00, pe Arena de sarituri cu schiurile Lysgardsbakkene.
Delegatia Romaniei este formata din cei 22 de participanti, 12 baieti si 10 fete, insotiti de antrenorii lor. Delegatia tarii noastre este condusa de Alexandru Epuran si Liliana Dorneanu.

Tinerii sportivi vor intra in competitie pe 13 februarie, la probele de hochei pe gheata — indemanare, schi fond, schi alpin si patinaj viteza.  In zilele urmatoare sportivii romani vor participa si la probele de biatlon, sarituri cu schiurile, skeleton, monobob si sanie.

Echipa Romaniei la aceasta editie la Jocurilor Olimpice de Tineret este formata din:  Nicoleta Luciana Sovarschi si Iulian Ababei ( schi fond), Eniko Marton si Daniel Munteanu (biatlon), Andreea Diana Trambitas si Nicolae Sorin Mitrofan (sarituri cu schiurile), Iulia Boier și Alexandru Stefan Stefanescu (schi alpin), Diana Alexandra Iuga si Eduard Casaneanu ( hochei pe gheata- îndemânare), Mihaela Hogas (patinj viteza), Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Puscasu, Mihail Sebastian Enache si Mihai Razvan Trasnea (skeleton), Daniela Florina Gheaus si Mihai Cristian Tentea (monobob), Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gitlan si Flavius Ion Craciun (sanie).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo