Criteriul National

”Ținte în mișcare” la MAI!

”Ținte în mișcare” la MAI!
august 08
00:06 2019

(Preluare National – Catalin Tache):

”Frăția Blondei” se află deja în plin proces de destructurare, fiind greu de crezut că după demisia lui Carmen Dan cei care au fost lângă aceasta la șefia MAI vor mai putea să-și păstreze actualele funcții. Astfel că în timp ce cei mai mulți caută deja cu disperare ”exiluri” cât mai dulci și mai departe de Interne, mai există încă și excepții.

Oricum, după cum o arată informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, cât de curând se va declanșa ”foc de voie” împotriva actualului subsecretar de stat pe Ordine Publică, comisarul șef Mihai Valeriu. Mai ales că principalul protector al acestuia, Adrian Mlădinoiu nu mai are cum să beneficieze de statutul de ”șoferul lui Dragnea”, stând la rândul său ”ascuns” și cu sufletul la gură sperând într-o ”minune” și trăgând de timp să nu fie zburat din Palatul Victoria. Și chiar dacă Mihai Valeriu este la această oră principala ”țintă în mișcare” de la conducerea  Ministerului Afacerilor Interne, cel puțin la fel de interesantă rămâne și poziția secretarului general adjunct Valentin Melnic. Cel care este recunoscut drept principalul ”arhitect” al mandatului lui Carmen Dan, rol pe care trebuie să și-l asume, vrea sau nu… Și chiar dacă solidaritatea ”cadriștilor” este una binecunoscută în minister, rămâne de văzut dacă își va asuma cineva și oficial rămânerea lui Melnic la Secretariatul General, mai ales că acesta are ”securizat” oricum postul de la DGMRU…

Singur împotriva tuturor!

Cam acesta este momentan actualul statut al subsecretarului de stat Mihai Valeriu la nivelul Ministerului de Interne! Fie și pentru simplul fapt cât se poate de pragmatic că demnități de secretari de stat de împărțit oricum nu prea mai sunt… Iar la fel ca și chestorul Melnic, comisarul șef Mihai Valeriu a excelat până în ultima clipă din postura de ”soldat loial” al fostului ministru Carmen Dan! Și dacă liniile deja se schimbă la vârful MAI de la oră la oră, rămâne o chestie de zile până ce se va tranșa și situația subsecretarilor de stat, în frunte cu Mihai Valeriu! Mai ales că este o adevărată ”cutumă” ca orice incident vizibil mediatic de pe stradă să se spargă direct în capul mai-marilor de la Ordine Publică. Și cum 10 august se apropie vertiginos… Dar cel puțin în cazul lui Mihai Valeriu sursele noastre susțin că nici măcar nu este nevoie de un astfel de pretext, ”zarurile fiind ca și aruncate” în ceea ce îl privește! Și odată cu el și planurile de schimbare a uniformelor tuturor angajaților MAI printr-un acord cadru de câteva zeci bune de milioane de euro anual… Iar dacă barem  de acum înainte se știe cine va duce mapa la semnat ministrului, fiind de așteptat să nu mai existe ”suspiciuni” privind ”șmenuirea” acesteia, o altă ”nebuloasă” rămâne păstrarea sau nu a chestorului Ioan Buda în fruntea Poliției de Frontieră!

 

 

Articolul ”Ținte în mișcare” la MAI! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul