Criteriul National

Ținuta pentru atunci când participi la o înmormântare

Ținuta pentru atunci când participi la o înmormântare
noiembrie 12
14:51 2021

Încetarea din viață a unei persoane dragi nouă nu este un moment ușor de suportat, mai ales atunci când decesul are loc pe neașteptate. În afară de faptul că nu ești niciodată pregătit emoțional pentru astfel de clipe, trebuie să te ocupi și de alte aspecte, precum încheierea unui contract cu o firmă de servicii funerare Bucuresti profesionistă care să se ocupe de organizarea înmormântării, dar și să îți găsești o ținută care să se potrivească bine cu acest eveniment trist.

Negrul este culoarea de doliu

De regulă, românii folosesc haine negre pentru a arăta faptul că sunt în doliu, dar dacă în garderoba ta nu se găsesc ținute în această nuanță, poți opta pentru o vestimentație sobră, în culori cât mai închise.

Femei

În timp ce specialiștii de la firma de servicii funerare Bucuresti se ocupă de organizarea înmormântării, a transportului funerar și a pomenirii de după, să discutăm puțin despre ținuta pe care trebuie să o poarte femeile în acest caz. De regulă, un costum din două piese: sacou și fustă/pantaloni este e ținută decentă, care se potrivește perfect. Evident, negre sau o culoare cât mai închisă. Dacă se optează pentru rochie, aceasta trebuie să fie una peste genunchi, fără decolteuri adânci, și nici să nu fie prea mulată. Nu este decent să vii într-o rochie sau bluză fără mâneci, sau cu imprimeuri vesele sau paiete. O pereche de pantofi negri, fără toc înalt, cât mai comozi, va complete ținuta pentru această zi. Atenție însă, nu se poartă sandale, și nici pantofi decupați în față.

Bărbați

Un costum negru sau măcar închis la culoare este vestimentația care este indicate bărbaților în aceste momente triste. Obligatoriu se va purta o cravată de culoare neagră, prin care îți arăți respectul față de persoana care a încetat din viață. De asemenea, pantofii trebuie să fie cât mai comozi, pentru că vei petrece destul de mult în picioare. La înmormântare nu se recomandă să porți pantofi sport, și nici cămăși cu mâneca scurtă, chiar dacă afară este foarte cald.

Copii

Deși de regulă copiii nu participă la astfel de evenimente, sunt cazuri speciale în care prezența lor este necesară. În cazul lor nu există o anumită etichetă care să le specifice clar o anumită ținută, dar este decent ca aceștia să fie îmbrăcați potrivit regulilor care se aplică oamenilor mari. Este o dovadă de respect, educație, dragoste și părere de rău față de persoana care a încetat din viață.

Decență și sobrietate

Atunci când participi la o înmormântare, ținuta ta trebuie să respecte două reguli simple: decență și sobrietate. Nu poți participa la un astfel de eveniment și să porți un maiou mulat, un tricou colorat, haine sau pantofi sport, și nici chiar blugi. Chiar dacă negrul este culoarea care se potrivește cel mai bine cu acest eveniment trist, nu este greșit nici dacă optezi pentru o ținută bleumarin, verde închis, gri sau alte culori închise.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul