Criteriul National

Tips & Tricks – ADULTHOOD-ul modern

Tips & Tricks – ADULTHOOD-ul modern
iulie 17
18:05 2018

Consideri ca ai ajuns la varsta maturitatii si nu stii care sunt regulile acestui joc? Ai avea nevoie de ghidare si sprijin, insa nu ai gasit ajutorul de care ai nevoie pentru a-ti urma calea? Odata cu inaintarea in varsta, toate lucrurile din jur incep sa se schimbe, unele treptat, altele brusc. Pentru a face fata acestor modificari, trebuie sa identifici care sunt factorii responsabili de acest lucru. De multe ori, pentru majoritatea adultilor, schimbarile s-au resimtit datorita noilor prioritati pe care le-au avut odata cu inceperea procesului de indeplinire a viselor lor. Pentru a-ti fi mai usor, stabileste pasii necesari realizarii telurilor pe care le ai, astfel incat sa iti creezi singur un plan pe care sa il urmezi orientativ, astfel incat sa nu te indepartezi de scopul tau initial. Desi, de-a lungul timpului, el va suferi anumite modificari, etapele esentiale nu trebuie sarite, ci realizate corespunzator.

Dorinta de independenta financiara – cariera

Inca din perioada adolescentina, multe persoane resimt dorinta de independenta, in mod special pe plan financiar. In acest scop, apar primele job-uri. Desi poate la inceput ele nu sunt o practica in domeniul de activitate in care ai vrea sa iti creezi o cariera, rolul lor este de a te obisnui cu ritmul de lucru si de a te ajuta sa iti dezvolti abilitati necesare unui adult. Skill-urile de comunicare, adaptabilitate, solutionare si gestionare a diverselor situatii neprevazute, dar si multitudinea de oameni, tipologii si personalitati pe care le descoperi, au roluri multiple. Toate acestea te vor ajuta sa te dezvolti, sa evoluezi, imbogatindu-ti cunostintele din mai multe domenii si slefuindu-ti personalitatea, punandu-ti la incercare rabdarea si seriozitatea.

Locuinta proprie este o prioritate datorita libertatii pe care o ofera. Cu toate acestea, ea este regasita in doua variante – chirie si achizitionare. Ambele variante vin cu seturi de responsabilitati, dar si cu beneficii. Din ce in ce mai multe persoane aleg sa cumpere fie un apartament la bloc precum cele de pe site-ul http://romcorezidential.ro/ , fie case la curte. Astfel, locuinta devine o investitie care ofera siguranta pe viitor.

Odata cu terminarea studiilor superioare, job-ul nu mai este un simplu loc de munca, ci se transforma in sursa de venit menita sa iti sustina stilul de viata. Astfel, in functie de fiecare persoana, acesta poate fi inceputul unei cariere sau doar un loc din care provine capitalul financiar lunar.

Fiecare persoana isi stabileste prioritatile diferit, in functie de educatie, personalitate, istoricul propriu, experienta si stilul de viata. Pentru ca planurile tale sa aiba succes, trebuie sa te hotarasti inca de la inceput, ce sacrificii si investitii esti dispus sa faci, analizand daca acestea sunt suficiente pentru indeplinirea viselor pe care le ai.

Carierei i se alatura doua prioritati majore, care insa sunt abordate diferit – familia si locuinta proprie. Familia nu este definita, in societatea moderna, neaparat, ca fiind doar rezultatul casatoriei. Ea este un concept ce se bazeaza pe relatia de lunga durata dintre doua persoane, care isi planuiesc un viitor impreuna. Odata cu aparitia unui copil, aceasta se intregeste, necesitand insa si schimbari, precum zona in care locuiesti alaturi de familie, cat si avantajele pe care ti le ofera (liniste, parcuri, magazine, accesul la mijloacele de transport, distanta pana la locul de munca si gradinita/scoala/liceu). Alegand apartamente cu 2 camere in zona Pallady, spre exemplu, poti beneficia de toate utilitatile de care ai nevoie, asigurandu-ti locuirea intr-un cartier civilizat si bine intretinut, curat, la preturi foarte avantajoase.

TOP-ul prioritatilor la maturitate

Desi fiecare persoana este unica, majoritatea persoanelor, la maturitate, au ca prioritati:

  • Crearea unei familii;
  • Stabilitatea;
  • Dezvoltarea personala;
  • Realizarea pe plan profesional;

Independenta nu se obtine si nu se mentine usor, deoarece ea implica foarte multe responsabilitati. Cu toate acestea, odata creat echilibrul intre activitatile pe care le ai si dorintele tale, acestea devin mai usor de indeplinit.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul