Criteriul National

Tipuri de creioane pentru desen si cum sa le alegi

Tipuri de creioane pentru desen si cum sa le alegi
decembrie 20
18:41 2021

Te pasioneaza artele plastice si vrei sa te dedici mai mult desenului in creion? Un asemenea hobby creativ poate fi imbunatatit in timp, prin practica, dar si prin folosirea celor mai bune instrumente de lucru. Tocmai de aceea, iti venim in ajutor si iti recomandam cele mai bune creioane de desen si accesorii, care ti-ar putea fi folos pentru a-ti imbunatati tehnica de lucru.

Creioanele de tip H

In general creioanele de tip H fac parte din categoria creioanelor cu mina dura, fiind ideale pentru desenele in care doresti sa realizezi o hasura foarte fina sau atunci cand vrei sa evidentiezi zonele luminoase ale desenului. Minele H sunt utilizate mai ales pentru desenele tehnice, cum ar fi cele ale arhitectilor. 

In schimb, cele mai populare creioane din această categorie sunt cele HB, care sunt mai frecvent utilizate, avand o duritate mai scazuta. In general, creioanele HB au o duritate medie si sunt folosite de publicul larg, mai ales de copii, in primii ani de scoala. In plus, liniile realizate cu aceste creioane pot fi sterse usor, asa ca pot fi folosite fara probleme pentru schite simple.

Creioanele de tip B  

Creioanele de tip B au mine mult mai moi si sunt folosite mai ales pentru hasurarea zonelor intunecate. In general, artistii folosesc creioane de tip B si 2B, insa mina lor moale se uzeaza destul de rapid. In plus, aceste creioane sunt greu de sters, iar designerii care folosesc astfel de creioane corecteaza liniile folosind o radiera simpla. Totodata, cei care doresc sa realizeze desene cu zone foarte intunecate pot opta si pentru creioane 5B sau 6B.

Creioane pentru incepatori

Daca esti pasionat de desen si vrei sa iti cumperi creioane de calitate, poti opta pentru inceput creioane HB sau B, pentru constructie si pentru zonele luminoase, iar 2B si 3B pentru valorile medii, in timp ce un 5B sau 6B pentru zonele foarte intunecate. Cu aceste trei tipuri de creioane te poti descurca foarte bine, iar in timp, poti investi intr-o gama mai variata de creioane si carbuni.

Cele mai bune unelte de sters

Pe langa creioane, ai nevoie si de instrumentele de sters potrivite, astfel incat sa poti realiza cele mai reusite desene, fara sa existe urme sau linii nereusite. Daca alegi sa desenezi in carbune, poti opta pentru o guma plastica, pe care o poti folosi si pentru creion. Aceasta se poate modela la fel ca plastilina, iar astfel o poti face mai subtire, pentru a sterge mai usor urmele din locurile inguste.

Unelte de ascutit

Pentru creioane ai intotdeauna nevoie de ascutitoare, asa ca cel mai bine ar fi sa optezi pentru una simpla, din metal, care sa aiba doua intrari – una destinata creioanelor obisnuite, iar una pentru creioanele mai mari. Ascutitorile metalice sunt mult mai rezistente decat cele din plastic,  asa ca le poti folosi pentru o perioada mai lunga de timp, fara probleme.

Hartia pentru desen

Daca vrei sa te specializezi pe tehnica de desen in creion ai nevoie de o hartie speciala. Aceasta hartie este confectionata fara acid, lucru care ii ofera o durata de viata prelungita, eliminand si riscul ingalbenirii in timp.

De obicei, cele mai bune blocuri de desen sunt cele care au coperta confectionata din carton dur, care poate fi de folos mai ales in momentele in care vrei sa desenezi in aer liber si ai nevoie de un suport stabil. 

In ceea ce priveste calitatea hartiei, pentru operele realizate in creion, foaia ar trebui sa aiba o grosime de 90g/m2, in timp ce hartia pentru desenele realizate cu acuarele ar trebui sa aiba o grosime de 160g/m2.

De asemenea, pentru desenele in creion, cele mai potrivite sunt foile tip A4, cu o textura foarte fina si mata, care sa permita realizarea mai multor linii de hasura. 

Asadar, acum stii care sunt accesoriile de care ai nevoie  daca vrei sa te dedici unui nou hobby creativ, cum ar fi realizarea schițelor în creion. Pentru un asemenea hobby vei avea nevoie de cateva creioane de desen din categoria HB si B, o guma de sters de calitate, dar si un bloc de desen cu hartie fina.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul