Criteriul National

Tipuri de implanturi dentare

Tipuri de implanturi dentare
decembrie 26
18:56 2017

În ziua de astăzi, accentul cade foarte mult pe înfățișare, indiferent de domeniul în care activezi. De aceea, este important să arăți și să te simți bine atunci când te privești în oglindă. Iar unul dintre aspectele cele mai importante ale trăsăturilor faciale îl reprezintă dantura.

Deși se spune că este mult mai bine să previi decât să tratezi, multe persoane evită să meargă din timp la medicul stomatolog și sunt nevoite să cheltuiască bani ulterior pe tratamente costisitoare pentru restaurația dentară.

Pierderea definitivă a dinților naturali reprezintă o problemă cu care majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat în viață. De altfel, cercetările efectuate arată că 7 din 10 români au pierdut cel puțin un dinte natural de-a lungul vieții.

Ce este edentația și cum se manifestă

Edentația reprezintă starea patologică caracterizată de lipsa unuia sau a mai multor dinți. Ca urmare a pierderii dinților, pe arcada dentară se vor forma mai multe spații edentate. În altă ordine de idei, literatura de specialitate consemnează existența a două tipuri de edentații:

 

 • Edentație Totală: În această situație lipsesc toți dinții de pe arcada dentară, iar lucrările protetice care se pot realiza sunt proteza totală sau implanturile dentare, în niciun caz punțile clasice.
 • Edentație Parțială:  În acest caz se înregistrează lipsa unui sau a mai multor dinți de pe arcada dentară. În general, lucrările protetice care se pot executa depind foarte mult de numărul și de poziția dinților lipsă. Este bine de știut faptul că doar anumite forme ale acestei edentații pot beneficia de soluția punților dentare.

 

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție pe care o recomandă specialiștii în cazul edentației. Acesta constă în fixarea unui suport artificial care se inserează în osul mandibulei sau al maxilarului cu rol de substituire al dintelui care lipsește.

Materialul din care este confecționat implantul dentar poate varia de la ceramică, titan până la alte aliaje. Apoi, implantul va fi montat în locul rădăcinii dintelui și se va contopi perfect cu osul. Ulterior, pe bontul fixat în implant se va așeza o coroană dentară definitivă care va înlocui dintele lipsă.

Ce tipuri de implanturi dentare există

Cele mai bune tipuri de implanturi dentare sunt cele care oferă mai multe beneficii pacientului și pot fi:

 • Straumann Pure Ceramic Implants
 • Bredent White Sky
 • Bredent Blue Sky
 • Nobel Active
 • Nobel Biocare
 • Alpha Bio

Beneficiile pe care le oferă un implant dentar

 • îndeplinește o funcție bio-estetică datorită înfățișării deosebite, similară aspectului natural al dinților, conferind chipului un efect de întinerire;
 • este eficient și precis datorită tehnicii moderne utilizate;
 • viabilitatea și bio-compatibilitatea cu organismul;
 • unele implanturi oferă garanție pe viață;
 • rapiditate – există unele implanturi care se pot executa cu rapiditate, de exemplu există sistemul Fast&Fixed care se poate realiza chiar în 24 de ore, cu condiția să existe minimum 4 dinți edentați.

Dacă ai nevoie de un implant dentar rapid, ai grijă să alegi o clinică stomatologică care să ofere servicii premium la cele mai înalte standarde, precum și la prețuri competitive.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo