Criteriul National

Tipuri de sisteme detectie incendiu si alegerea corecta a acestora

Tipuri de sisteme detectie incendiu si alegerea corecta a acestora
august 11
12:48 2017

Sistemele inovatoare de detectie a incendiilor nu mai sunt de mult mofturi, sunt elemente care cresc gradul de siguranta personala si minimizeaza daunele materiale. Sistemele performante de detectie a incendiilor functioneaza eficient si cand nu este nimeni in preajma, astfel persoanele specializate pot actiona la timp si pot impiedica producerea unor adevarate dezastre.

Tipurile de sisteme detectie incendiu performante, existente pe piata acopera toate metodele de detectie a focului: fum, temperatura inalta, alte anomalii. Dintre acestea cele mai performante si mai apreciate atat in institutii cat si in locuinte personale sunt:  sistemele adresabile si sistemele conventionale

  1. Sisteme de detectie incendiu adresabile

Aceste sisteme  sunt prevazute cu elemente tehnologice de ultima generatice care permit monitorizarea concomitenta a tutuor detectorilor montati intr-o incinta. Prin acesta sunt detectate toate modificarile de la conditiile normale si totdata sunt pornite sirenele de alarma si elementele de avertizare acustice si luminoase.

Toate componentele de monitorizare sunt legate la o centrala adresabila, cu una sau mai multe bucle, deci intregul proces de preluare a datelor si transmitere a mesajelor de avertizare se realizeaza concomitent. Aceste dispozitive sunt foarte flexibile si sunt pretabile pentru a fi folosite in cladiri mari, cu numeroase intrari, spitale, instituti publice, scoli, cladiri de mari dimensiuni.

Au tehnologie inovatoare care permite depistarea rapida a fumului, detectarea temperaturii crescute, detectori de monoxid de carbon, detectori de flacare, s.a. Aceste sisteme sunt proiectate pentru a avertiza atat institutiile specializate cat si persoanele din cladire cu privire la aparitia unui incendiu sau a anomaliilor inregistrate.

  1. Sisteme de detectie incendiu conventionale

Sistemele conventionale de detectie a incendiilor sunt mai simple fata de cele adresabile. Rolul principal al acestora fiind de a monitoriza fiecare semnal provenit de la detectorii de fum sau de la butoanele de panica suplimentare. Centralele conventionale sunt disponibile in forme variate, si pot fi montate atat in cladiri rezidentale cu dimensiuni reduse, cat si in cladiri industriale cu suprafata mare. Avantajul principal al sistemelor de incendiu conventionale este pretul, mult mai mic, fata de costul sistemelor adresabile.

Sistemele de detectie incendiu salveaza vieti!

Specialistii sustin ca aceste sisteme, fata de cele antiefractie sau cele de supraveghere video, sunt esentiale pentru a se putea actiona la timp in situatii dificile. Lipsa acestor elemente de siguranta poate duce la pierderi materiale importante si chiar la pierderi de vieti omenesti.  Implementarea unui astfel de echipament este o dovada de responabilitate, o dovada a grijii pentru familie si angajati.

Evenimente nefericite precum cele din cluburile Beirut Constanta si Colectiv Bucuresti, pot fi usor evitate prin implementarea unor dispozitive e avertizare. Si accidentele casnice, pot fi usor prevenite prin montarea senzorilor performanti de detectare a fumului si a flacarilor. Prezenta sistemelor de detectare a incendiilor da posibilitate organelor autorizate sa actioneze mai rapid si mai eficient in cazuri deosebite.  Specialistii sustin ca aceste elemente sporesc gradul de siguranta al cladirii, atat in timpul orelor de serviciu, cat si in afara acestora.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo