Criteriul National

Tipuri de sisteme detectie incendiu si alegerea corecta a acestora

Tipuri de sisteme detectie incendiu si alegerea corecta a acestora
august 11
12:48 2017

Sistemele inovatoare de detectie a incendiilor nu mai sunt de mult mofturi, sunt elemente care cresc gradul de siguranta personala si minimizeaza daunele materiale. Sistemele performante de detectie a incendiilor functioneaza eficient si cand nu este nimeni in preajma, astfel persoanele specializate pot actiona la timp si pot impiedica producerea unor adevarate dezastre.

Tipurile de sisteme detectie incendiu performante, existente pe piata acopera toate metodele de detectie a focului: fum, temperatura inalta, alte anomalii. Dintre acestea cele mai performante si mai apreciate atat in institutii cat si in locuinte personale sunt:  sistemele adresabile si sistemele conventionale

  1. Sisteme de detectie incendiu adresabile

Aceste sisteme  sunt prevazute cu elemente tehnologice de ultima generatice care permit monitorizarea concomitenta a tutuor detectorilor montati intr-o incinta. Prin acesta sunt detectate toate modificarile de la conditiile normale si totdata sunt pornite sirenele de alarma si elementele de avertizare acustice si luminoase.

Toate componentele de monitorizare sunt legate la o centrala adresabila, cu una sau mai multe bucle, deci intregul proces de preluare a datelor si transmitere a mesajelor de avertizare se realizeaza concomitent. Aceste dispozitive sunt foarte flexibile si sunt pretabile pentru a fi folosite in cladiri mari, cu numeroase intrari, spitale, instituti publice, scoli, cladiri de mari dimensiuni.

Au tehnologie inovatoare care permite depistarea rapida a fumului, detectarea temperaturii crescute, detectori de monoxid de carbon, detectori de flacare, s.a. Aceste sisteme sunt proiectate pentru a avertiza atat institutiile specializate cat si persoanele din cladire cu privire la aparitia unui incendiu sau a anomaliilor inregistrate.

  1. Sisteme de detectie incendiu conventionale

Sistemele conventionale de detectie a incendiilor sunt mai simple fata de cele adresabile. Rolul principal al acestora fiind de a monitoriza fiecare semnal provenit de la detectorii de fum sau de la butoanele de panica suplimentare. Centralele conventionale sunt disponibile in forme variate, si pot fi montate atat in cladiri rezidentale cu dimensiuni reduse, cat si in cladiri industriale cu suprafata mare. Avantajul principal al sistemelor de incendiu conventionale este pretul, mult mai mic, fata de costul sistemelor adresabile.

Sistemele de detectie incendiu salveaza vieti!

Specialistii sustin ca aceste sisteme, fata de cele antiefractie sau cele de supraveghere video, sunt esentiale pentru a se putea actiona la timp in situatii dificile. Lipsa acestor elemente de siguranta poate duce la pierderi materiale importante si chiar la pierderi de vieti omenesti.  Implementarea unui astfel de echipament este o dovada de responabilitate, o dovada a grijii pentru familie si angajati.

Evenimente nefericite precum cele din cluburile Beirut Constanta si Colectiv Bucuresti, pot fi usor evitate prin implementarea unor dispozitive e avertizare. Si accidentele casnice, pot fi usor prevenite prin montarea senzorilor performanti de detectare a fumului si a flacarilor. Prezenta sistemelor de detectare a incendiilor da posibilitate organelor autorizate sa actioneze mai rapid si mai eficient in cazuri deosebite.  Specialistii sustin ca aceste elemente sporesc gradul de siguranta al cladirii, atat in timpul orelor de serviciu, cat si in afara acestora.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo