Criteriul National

Tipuri de surse de iluminat potrivite pentru birouri

Tipuri de surse de iluminat potrivite pentru birouri
decembrie 30
12:07 2018

Spatiile de birouri au nevoie de surse de iluminat care sa asigure confortul persoanelor care isi desfasoara activitatea in acestea. Cu lumina potrivita, angajatii vor fi mai productivi si mai fericiti. Specialistii subliniaza faptul ca o lumina potrivita contribuie la o sanatate mai buna.

Surse de iluminat ideale pentru birouri

Spatiile de birouri evolueaza permanent. Tipul acela de spatiu de birouri traditional care implica 4 pereti confectionati din zidarie, lumina putina si tuburi pentru iluminare care fac zgomot si implica pericol de electrocutare au disparut de mult si s-au transformat in spatii moderne, evoluand alaturi de nevoile angajatilor, care solicita acum un mediu sanatos in care sa isi desfasoare activitatea. In acest scop sunt alese cele mai bune surse de iluminat.

In timpul unei zile necesitatile angajatilor se modifica si se transforma. Vor sa fie relaxati, au nevoie sa se concentreze pe unele sarcini, trebuie sa se destinda si sa fie din nou relaxati, ulterior sa se concentreze si iar si sa se relaxeze. Starile acestea sunt influentate de lumina. Lumina influenteaza viata la nivel vizual, biologic si emotional.

Din punct de vedere vizual este nevoie sa existe lumina potrivita la locul potrivit. Tinand cont de activitatile desfasurate, lumina va trebui sa se adapteze la intensitate si temperatura de culoare. Atunci cand temperatura de culoare este mai rece, starea de concentrare este favorizata. In momentul in care intensitatea luminoasa este ridicata se obtine cel mai mare efect de concentrare, insa aceasta lumina este foarte buna doar in perioade scurte, altfel angajatii vor ajunge sa se simta rapid foarte obositi. Pentru activitatile uzuale care nu consuma o cantitate mare de energie, temperatura de culoare ar trebui sa fie neutra sau chiar calda. Intensitatea luminoasa pentru activitati normale este cea care permite parcurgerea unui text fara efort.

Lumina influenteaza si starea de spirit si efectul sau se va vedea, in special asupra somnului. Atunci cand o persoana este expusa mult timp la o lumina improprie, hormonii responsabili cu bioritmul, serotonina si cortisolul, nu sunt eliberati corect si persoana ajunge sa fie agitata, nu se odihneste corect si intra intr-un cerc vicios din care va iesi cu greu.

Fiecare activitate desfasurata trebuie sa se bucure de lumina corespunzatoare:

  • rece – potrivita in cazul activitatilor intense cum ar fi realizarea de oferte, brainstorming, discutii pe diverse teme;
  • neutra – potrivita pentru sedinte, sarcini normale;
  • calda – potrivita pentru socializare si discutii sau alte activitati cu colegii.

Este important ca timpul petrecut la birou sau in orice mediu de lucru sa ajute la o viata de calitate si sa ofere toate satisfactiile asteptate. Angajatii care isi desfasoara activitatea intr-un mediu iluminat necorespunzator vor avea ceva probleme dupa o perioada lunga in care sunt expusi la o lumina de proasta calitate, si acest lucru se va reflecta in viata lor de zi cu zi, nu doar la munca, ci si acasa. Iluminatul potrivit este un semn de alarma pentru toti angajatorii care isi doresc o activitate productiva din partea angajatilor. Lumina este un factor important in acest proces!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu